رییس اتحادیه صادرکنندگان روده عنوان کرد

صادرات ١٠٠ میلیون دلاری روده/ معضلی به نام کاهش کشتار دام

رییس اتحادیه صادرکنندگان روده با تاکید بر توان ایران برای افزایش حجم صادرات،عنوان کرد:در حال حاضر سالانه ١٠٠ میلیون دلار صادرات در این بخش انجام می شود.

جمشید نفر در گفت‌وگو با ایسنا، صادرات روده را یکی از صادرات بسیار قدیمی و سنتی کشور دانست و گفت: خوشبختانه طی سالیان گذشته هیچ گاه صادرات در این بخش دچار رکود نشده، چرا که این حوزه صادرات مزیت‌های فوق‌العاده‌ای در اشتغال و ارزش افزوده داشته و همواره تمام ظرفیت تولید آن صرف صادرات شده است.

وی در عین حال عنوان کرد: با این وجود این روزها با چالشی در خصوص کاهش کشتار دام مواجهیم و با توجه به این که صادرکنندگان این بخش تنها متکی به دام‌های کشتار داخل هستند، زمانی که با کاهش کشتار دام مواجه می‌شویم شرایط آنها دستخوش تغییر می‌شود.

رییس اتحادیه صادر کنندگان روده مواردی مانند خشکسالی، کاهش میزان دام ،گرانی قیمت گوشت و کم شدن قدرت خرید مردم را از جمله دلایل کاهش کشتار دام دانسته و عنوان کرد: علاوه بر این شرایط معضلات دیگری نیز در حوزه واردات روده وجود دارد که این موضوع باعث می‌شود تولید کنندگان ما نتوانند از محل دیگری روده مورد نظر خود را تامین کنند، چرا که بروکراسی اداری و شرایط موجود در این بخش به گونه‌ای است که فعالیت در این عرصه برای همکاران ما بسیار دشوار و وقت گیر محسوب می شود.

نفر همچنین اظهار کرد: در حال حاضر آلمان بزرگ ترین وارد کننده روده به شمار می‌رود که البته این کشور به نوعی به محلی برای واردات این بخش تبدیل شده و پس از انجام امور لازم روی روده آن را به تمام دنیا صادر می‌کنند هرچند که بازارهای متعدد دیگری مانند هلند، فرانسه و ایتالیا هم در این زمینه وجود دارند.

وی همچنین به حجم ۱۰۰ میلیون دلاری صادرات روده اشاره کرد و افزود: همان طور که اشاره شد اگر امکان واردات روده پروسس نشده برای ما وجود داشته باشد حتی می‌توانیم حجم صادرات این بخش را به بالای ۲۰۰ میلیون دلار رسانده و حتی تا ۳۰۰ هزار اشتغال در این بخش داشته باشیم. این در حالی است که اکنون تنها ۱۰ هزار نفر در این بخش مشغول به کار هستند.

رییس اتحادیه صادر کنندگان روده در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: در حال حاضر شرایط موجود برای فعالیت صادر کنندگان ایرانی به گونه‌ای است که بازارهای جهانی را از دست می‌دهیم و از این فرصت کشورهایی مانند چین و روسیه نهایت استفاده را می‌برند.

نفر با بیان این که ایران از قدیمی ترین فعالان این عرصه به شمار می‌رود و بیش از ۱۰۰ سال تجربه در این عرصه دارد، اظهار کرد: زمانی ما در این زمینه رتبه اول دنیا را داشتیم بر همین اساس اکنون هم تعداد نیروهای متخصص ما در این زمینه زیاد است، اما مواد اولیه ما یعنی روده اجازه رشد بیشتر در این بخش را به ما نمی‌دهد.

وی ادامه داد: زمانی در ابتدای انقلاب با جمعیتی بیش از ۳۵ میلیون نفر کشتار دام ما حدود ۲۵ میلیون راس بود، اما اکنون تا حدود ۸۰ میلیون جمعیت تنها ۲۰ میلیون کشتار داریم که این مساله کار را برای ما دشوار می‌کند.  

رییس اتحادیه صادر کنندگان روده در پایان صحبت‌های خود مواردی مانند دسترسی به خطوط هوایی گسترده و روابط سیاسی و دیپلماسی با سایر کشورها را از دیگر مواردی موضوعاتی دانست که در بحث واردات روده کار را دشوار ساخته و امکان فعالیت در این عرصه را فراهم نمی‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ تیر ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96042514193
  • خبرنگار : 71060

برچسب‌ها