سیامک محمدی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه یافتن شغل امروزه در بیشتر حوزهها خصوصا در حوزه معماری کامپیوتر و سخت افزار سخت شده است افزود: البته در حوزه رشتههای مرتبط با بخش نرم افزار به خاطر وجود کارهای بانکی و یا ساخت اپلیکیشنهای جدید برای شرکتهای خصوصی و یا سرورهای آنها، امکان اشتغال برای فارغ التحصیلان حوزه فناوری اطلاعات بیشتر شده و در حال توسعه است.
این استاد دانشگاه با اشاره به حوزههای متنوع شغلی آی تی از جمله راه اندازی "دیتاسنتر"ها و همچنین راه اندازی "سرور"های ادارات اظهار کرد: حوزه فناوری اطلاعات زمینههای مختلف و متنوعی برای پوشش شغلی دارد اما اینکه چرا در ای حوزه بیکاری وجود دارد احتمالا به خاطر آشفتگی اقتصادی فعلی و همچنین تحریمهای این حوزه باشد. هنوز در خیلی از حوزهها تحریم ها برداشته نشده است خصوصا در زمینه سخت افزارها میتوانند بستر شغلی قابل توجهی را در بازار ایجاد کنند.
وی با اشاره به تحریمهای موجود در حوزه مخابرات و بخشی از حوزه فناوری اطلاعات ادامه داد: بسیاری از تجهیزات مخابراتی که در حال حاضر تحریم هستند از طریق کانالهای غیررسمی از طریق چین وارد کشور میشوند و ما در این حوزه صرفا مصرف کننده هستیم، در حالی که در چنین شرایطی ما باید به شرکتهای دانش بنیان بهای بیشتری بدهیم اما این اتفاق نمیافتد که بسیار جای سوال دارد. همچنین در خصوص "سرور"ها نیز این شرایط وجود دارد که در این حوزه نیز واردات غیرقانونی مانع از رشد تولیدات این حوزه در داخل کشور شده است.
این کارشناس با اشاره به عملکرد دولتهای نهم و دهم در حوزه مخابرات و آی تی عملکرد این دولتها را عاملی برای عقب افتادگی این عرصهها و عدم رشد شرکتهای دانش بنیان ارزیابی کرد.
محمدی در ادامه با تاکید بر ضرورت انجام خصوصی سازی واقعی در کشور و در حوزه های مخابراتی و فناوری اطلاعاتی بیان کرد: در حالی که همه کشورها در دنیا به سمت خصوصی سازی حرکت میکنند اما در کشور ما این مهم به شکل درستی انجام نشده است و شرکتهای نیمه خصوصی_دولتی مانع از سرمایه گذاری و درآمدزایی مستقل بخش خصوصی واقعی میشوند.
وی همچنین با بیان اینکه ارتباط و همکاری حوزه صنعت و دانشگاه یک ضرورت جدی در کشور است گفت: در همه کشورها بخش صنعتی حداقل ۵ تا ۱۰ درصد سرمایه گذاری های خود را در دانشگاهها انجام میدهد. این سرمایه گذاری از سویی باعث ایجاد اشتغال دانشجویان در تخصصهای مرتبط با رشته خود و از سویی موجب ارتقای سطح تکنولوژی در صنعت کشور میشود.
وی اضافه کرد: اما در شرایط فعلی این ارتباط در کشور ما بسیار کم است و معدود کارهایی هم که در حوزه برق قدرت و نیرو انجام میشود، بعضا به دلیل عدم پرداخت پول اوضاع خوبی ندارند، هرچند در قیاس با حوزه کارهای کامپیوتری و فناوری اطلاعات اوضاع بهتری دارد.
محمدی در پایان با انتقاد از عدم دخالت دادن دانشگاهها به عنوان یک نهاد تولید علم در کشور در اجرای پروژه های جدی مخابراتی گفت: به دلیل عدم مدیریت کنترل صحیح پروژهها مخابرات پروژههای بسیار کلان را تعریف و با شرکتهای خاصی قرارداد میبندد، در حالی که پروژه های بسیار خرد را به دانشگاه ها واگذار میکند.
انتهای پیام