در کوچه‌گردان عاشق چه می‌گذرد؟

بدون شک همه ما نام کوچه‌گردان عاشق را شنیده‌ایم. کوچه گردانی که همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا طی ماه مبارک رمضان و با کمک خیران، حداقل برای یک ماه گرسنگی را از سفره‌های فقرا دور کنند و به صورت گمنام و شبانه، مایحتاج غذایی یک ماه محرومان شهر را به درب خانه‌هایشان برسانند.

به گزارش ایسنا، طرح «کوچه‌گردان عاشق» سعی دارد تا با تأکید بر شیوه عملی زندگی بزرگان دین، به احیای اندیشه آنان در جامعه بپردازد و ضرورت مطلق خدمت به همنوع را نهادینه کند.

در واقع آیین‌ها، محل جمع شدن و به هم پیوستن مردم است. باید چشم باز کرد و دید و جمعیت کوچه‌گردان معتقد است که این دیدن باید به صدا منتج شود و تغییری مثبت و سازنده ایجاد کند. باید کسی باشد که در این کوچه‏‌ها قدم بزند، ببیند و احساس «مسئولیت» کند.

در جهان امروز تعداد محرومان و گرسنگان زمین به میلیاردها نفر می‌رسد و متاسفانه در کشور ما نیز خانواده‌های فقیر و کم درآمد بی‌شماری زندگی می‌کنند که برای تأمین مواد غذایی و مایحتاج خود به شدت در مضیقه هستند و فرزندانشان از سوء تغذیه رنج می‌برند. این خانواده‌ها فقر خود را فریاد نمی‌کشند و شاید جمعیت دانشجویی کوچه‌گردان عاشق حداقل برای چند شب بتوانند التیامی بر زخم این دردمندان باشند.

نماینده جمعیت کوچه‌گردان عاشق در زنجان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، می‌گوید: آیین «کوچه‌گردان عاشق» برای پدید آوردن تلاشی فراگیر و عزمی ملی، در جهت ریشه‌کنی گرسنگی و فقر از کشور و جهان برگزار می‌شود؛ در واقع تأمین نیازهای حیاتی خانواده‌های محروم در ماه مبارک رمضان، شکل اجرایی این طرح را تشکیل می‌دهد و کوچه‌گردان عاشق، نخستین و قدیمی‌ترین طرح جمعیت مستقل امداد دانشجوی ـ مردمی امام علی (ع) است.

عرفان معجونی ادامه می‌دهد: هجده سال قبل دانشجویان دانشگاه شریف که در آن زمان تعدادشان کمتر از انگشتان دست بود، طرحی را آغاز کردند که امروز یکی از فراگیرترین حرکت‌های اجتماعی علیه فقر در کشور است. آنان می‌خواستند به تأسی از مولا و پیشوای‌مان کیسه‌ای غذا بر دوش کشند و عازم کوچه‌های فقر و فاجعه شوند تا ناله‌های کودکان گرسنه را بشنوند، پدران و مادران خمیده قامت زیر بار فقر و اعتیاد را بی‌واسطه درک کنند و از خواب و استراحت و لذت‌هایی که در جوارش، درد و مرگ هم‌نوعان‌شان جاری است، بگذرند.

وی می‌افزاید: جامعه هدف این طرح را تمامی خانواده‌های نیازمندی تشکیل می‌دهند که به دلیل فقر، قادر به تأمین نیازهای اولیه زندگی خود از جمله غذا نیستند. این در حالی است تأمین نیازهای اولیه خانواده‌های نیازمند، معرفی خانواده‌های نیازمند به خیرین و ایجاد یک پل ارتباطی بین خیرین و نیازمندان از مهم‌ترین اهداف جمعیت است.

این مسئول با بیان اینکه امسال هجدهمین سال برگزاری آیین کوچه‌گردان عاشق است، خاطرنشان می کند: کوچه‌گردان عاشق با 50 کیسه آغاز شد ولی امسال در هجدهمین سال برگزاری این آیین، بیش از 8000 کیسه مایحتاج غذایی و بهداشتی یک ماهه خانواده‌ها تامین شده و توسط داوطلبان و خیران میان خانواده‌های آسیب دیده در سراسر کشور توزیع می‌شود. داوطلبان جمعیت امام علی (ع) در زنجان نیز، امسال برای چهارمین سال، آیین کوچه‌گردان عاشق را در کوچه‌های شهرشان برپا خواهند کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96032313340
  • خبرنگار :