سالهای سال است که شهرت قمصر به اعتبار گلاب و کیفیت گل محمدی است؛ گلهایی که برای تهیه بهترین عطرها به اروپا صادر میشوند. کاشت و برداشت گل سرخ و گلابگیری حالا دیگر به شغل موروثی بسیاری از اهالی قمصر کاشان تبدیل شده است. پیش از طلوع آفتاب، مردان و زنان گلچین، شروع به چیدن گلهای باغ میکنند و پس از آن گلبرگها به کارگاهها منتقل میشوند برای گلابگیری.
پیرمردی که در عکس میبینید، حالا چند روزی میشود که هر روز، صبح خیلی زود از خواب بیدار میشود و لابهلای بوتههای گل سرخ سرک میکشد. خیلی آرام گلها را از شاخه جدا میکند تا روانه دیگ بزرگ مسی شوند. حداقل باید 30 کیلو گل بچیند و 40 لیتر آب به آن اضافه کند تا یک پارچ گلاب عایدش شود.
پیرمرد گلچین فرصت چندانی برای چیدن ندارد. گل محمدی پس از باز شدن، دوام کمی روی شاخه دارد. اگر دیر بجنبد، خیلی زود رنگ گلها سفید میشود و شروع به ریزش میکنند. خنکای بامدادی بهترین زمان برای پیرمرد گلچین است.
باید اول گلها را در بقچه جمع کند و بعد روانه گونیهای بزرگ تا آخر وقت برساند به کارگاه گلابگیری.
گلچینی شغل موسمی اوست تا آخر خردادماه. تابستان که بشود، شور گلدهی گلستان هم تمام میشود و پیرمرد مجبور است بساطش را جمع کند تا گلستان سال بعد.
ایسنا - سهیلا صدیقی
انتهای پیام