به گزارش ایسنا، نیره پیروز بخت در نشست خبری که امروز (دوشنبه) برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نباید استانداردهای معدنی لازم در نظر گرفته شود تا شاهد اتفاقات ناگواری همچون معدن آزادشهر نباشیم؟ بیان کرد: حادثه معدن آزادشهر و پلاسکو باید عزیزان را به فکر بیندازد که به صورت جدی به مسائل ایمنی توجه کنند و سازمان ملی استاندارد نمی تواند وظایف همه دستگاه ها را اجرا کند، چرا که وظیفه این سازمان تدوین استاندارد است و مالک یا پیمانکار باید اجرای استاندارد را مدنظر قرار دهد.
پیروزبخت با تاکید بر اینکه استانداردهای مختلف معدنی توسط سازمان ملی استاندارد طراحی شده است، اعلام کرد: حدود ٢٤٥ استاندارد در مورد ایمنی کار معادن زغال سنگ و ماشین آلات معادن تدوین شده است، علاوه بر این ٦٧ مورد استاندارد در خصوص نکات ایمنی داخل معادن تدوین شده است و از نظر سند و مدرک در کشور چیزی کم نداریم.
راهاندازی سامانه اطلاعرسانی استاندارد
در این نشست که سامانه اطلاع رسانی استاندارد ایران به نشانی www.standardna.ir افتتاح شد، پیروزبخت اظهار کرد امیدواریم با افتتاح این سامانه اطلاع رسانی بیشتر به به مخاطبان را داشته باشیم.
وی بیان کرد: این سامانه فارغ از سایت سازمان به منظور اخبار مشترک با سایر سازمان ها و در بخش های مختلف مدنظر قرار گرفته است و تا هفته آینده تکمیل خواهد شد و با بارگذاری بخش خارجی مخاطبان سایر کشورها نیز می توانند از آن استفاده کنند.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به ابلاغ دو مصوبه توسط جهانگیری معاون اول رییس جمهوری اشاره کرد و افزود: برنامه ریزی به منظور تولید بنزین استاندارد بر اساس استاندارد های روز دنیا و سیاست های اقتصاد مقاومتی دو موردی بودند که توسط دولت به سازمان ابلاغ شدند. در همین رابطه چهار پیشنهاد به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه شد که همگی مورد توافق و ابلاغ ستاد قرار گرفت.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه تا کنون ٣٠٠٠ هزار استاندارد توسط این سازمان تدوین شده است، اظهار کرد: طی مدت سه ساله دولت یازدهم ١٣٠٠٠ استاندارد تدوین شده است. علاوه بر این امیدوارم پیشنهاد تدوین استاندارهای بین المللی نقش سازمان را پررنگ تر از قبل کند.
پیروزبخت با اشاره به اینکه در سال گذشته ٣٨٧٥ مورد گواهی استاندارد صادر شده است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته همچنین ٨٧٩٣ مورد گواهی استاندارد تمدید شد، ٥٦ هزار مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، ١٧ هزار مورد بازرسی از واحدهای خدماتی و ١٤ هزار مورد بازرسی از منابع انرژی بر در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی، در مجموع یک میلیون بازرسی از واحدهای صنفی در سراسر کشور توسط این سازمان مدنظر قرار گرفته است.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به مصوبه ابلاغی دولت به این سازمان در ارتباط با مقوله بنزین اعلام کرد: این مصوبه در تاریخ دوازدهم اردیبهشتماه سال جاری ابلاغ شده است و براساس آن تطابق تولید و توزیع برعهده وزارت نفت است و نظارت بر حسن اجرای مصوبه برعهده سازمان ملی استاندارد قرار داده شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد در خصوص برخی اظهارات مبنی بر حذف نام این سازمان از مصوبه ابلاغی دولت تصریح کرد: مسئولیت تطابق تولید، توزیع وعرضه بنزین با استاندارد ملی ایران برعهده وزارت نفت است و در دولت دهم نیز عین این عبارت بوده است. مسئولیت تطابق تولید با استاندارد برعهده واحدهای تولیدی و خدماتی است و وزارت نفت موظف است بنزین استاندارد تهیه کند و نظارت بر حسن اجرای آن برعهده سازمان استاندارد است.
پیروزبخت ادامه داد: طبق این مصوبه وزارت نفت موظف است بنزین را طبق استاندارد تهیه و توزیع براساس زمان و مکان را مدنظر قرار دهد. همچنین نظارت بر حسن اجرای مصوبه برعهده سازمان استاندارد است و تعیین اولویتهای استاندارد نیز برعهده سازمان محیط زیست قرار داده شده است.
پیروزبخت ادامه داد: سال گذشته در برخی استانهای کشور از جمله تهران، البرز، اصفهان، آذربایجان شرقی، کرمان، رفسنجان، خراسان رضوی، خوزستان، قم، مرکزی، یزد و غیره نمونهبرداریهایی انجام شد و قرار بر این است در ارتباط با ۱۵ شهر کشور از ابتدای تیرماه سال جاری برنامهریزیهای مدنظر انجام شود که این شهرها شامل بندرعباس، قم، چابهار، گرمسار، دامغان، شاهرود، سبزوار، نیشابور، ساری و غیره هستند.
وی با اشاره به اینکه نگرانیهایی در خصوص بنزین توزیع شده در اصفهان وجود داشت، بیان کرد: در آخرین نمونهگیری انجام شده مشخص شد کمترین مشکل در ارتباط با عدم تطبیق در استان اصفهان بوده است.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه پس از بررسیهای انجام شده یک مورد مشاهده بنزن در استانهای البرز و تهران مدنظر قرار گرفته، گفت: علاوه بر این سه مورد مشاهده گوگرد در استانهای البرز، اصفهان و تهران پس از بررسیهای انجام شده در جایگاههای مختلف سوخت ملاحظه شده است.
مرجوع شدن 11 محموله بنزین وارداتی
پیروزبخت از عدم انطباق 11 محموله وارداتی بنزین خبر داد و اعلام کرد: 36 محموله وارداتی بنزین به کشور داشتهایم که 11 مورد آن به دلیل عدم انطباق مرجوع شده است.
وی افزود: هرچند گازوئیل نیز مشمول استاندارد اجباری نیست و سازمان در این رابطه تنها گزارش میکند، اما نمونهگیریهایی در ارتباط با گازوییل انجام شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر ملاقات نوروزی وی با رییس مجلس شورای اسلامی و نظر لاریجانی مبنی بر لحاظ سرعت استاندارد برای خودروهایی نظیر پراید جهت جلوگیری از مخاطرات و بلایای انسانی در جادهها، عنوان کرد: بهطور کلی سرعتسنج برای خودروها جزو الزامات در نظر گرفته شده طبق 83 مورد استانداردی است که قرار است تا سال 1397 اجرایی شود.
پیروزبخت ادامه داد: مسالهای که باید به آن اشاره کرد این است که اقدام عاجل توسط خودروساز نیازمند تغییراتی در پلت فرم است و شاید درحال حاضر منطقی نباشد که این کار را انجام دهیم.
همه خودروها 83 مورد استاندارد را دارند
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه کدام خودروهای داخلی و وارداتی پایینترین سطح استاندارد را دارند؟ تصریح کرد: سطح پایین استاندارد مفهوم مشخصی ندارد و سازمان ملی استاندارد تنها تدوینگر است و خودروساز باید مباحث اجرایی را مدنظر قرار دهد. کیفیت خودروها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار قرار میگیرد. باید استانداردهای سازمان ملی استاندارد را خودروهای مربوط باز کنند و تا پایان سال 1397 اگر کسی نتواند 83 مورد استاندارد خودرویی را باز کند از چرخه تولید و واردات خارج میشود.
رییس سازمان ملی استاندارد در مورد خودروهای وارداتی نیز خاطر نشان کرد: در مورد خودروهای وارداتی چهار دستگاه ملی استاندارد، سازمان محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز پلیس مسئول هستند و در مورد اینکه کدام خودروها تاییدیههای لازم را نگرفتهاند آماری از طریق سازمان ملی استاندارد وجود ندارد.
پیروزبخت همچنین در مورد رعایت استاندارد تولید مصالح با توجه به فصل ساختوساز یادآور شد: کیفیت مصالح در حال حاضر قبول است ومشکلی نداریم علاوه بر این عموما مصالح تولید شده تحت پوشش استانداردهای اجباری هستند.
وی در پاسخ به سوالی مربوط به رعایت استاندارد نان و نداشتن کیفیت لازم در خصوص برخی نانهای تولیدی گفت: در مورد استاندارد نان صنعتی بازنگریهای لازم انجام شد و بحث جوهر قند در این خصوص مطرح بود که تصمیم به اصلاح آن گرفته شد. علاوه بر آن استفاده نابهجا از آردهای نان در تولید محصولات غیرمرتبط مشکل دیگری است که باید به آن اشاره کرد.
انتهای پیام