به گزارش ایسنا، «کریم مهری» در جلسه چگونگی جبران خسارتهای سیل در مناطق سیلزده آذربایجانشرقی، با بیان این مطلب گفت: ترویج و علاقهمندی کشاورزان برای بیمه محصولات کشاورزی یک ضرورت است که در زمان وقوع حوادث قهر طبیعی سیل و سرمای بهاره و ... تا حدودی میتواند جبران خسارت باشد، به طوری که هماکنون صندوق بیمه در مناطق سیلزده استان 150 میلیارد تومان خسارت پرداخت خواهد کرد.
مهری تصریح کرد: باید تمام خسارتهای وارده با Gis مستندسازی و برآورد مهندسی شده و نقشه مناطق خسارتدیده با مقیاس مناسب تهیه و میزان دقیق خسارتها با حجم و عناوین استخراج شود تا در دفاع از حقوق کشاورزان خسارتدیده منابع موثق در دسترس مدیران مربوطه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ارتفاع رسوبات سیل در بعضی از مناطق باغی خسروشاه تا یک متر هم رسیده است، افزود: رسوبات سیل در بخش عمده باغات بخشهای خسروشاه و مرکزی تبریز بیشتر از سایر مناطق بوده و میزان خسارات در این مناطق بیشتر است.
وی با تأکید بر اینکه دستگاه بیل مکانیکی و لودر به طور فوری و اقدام سریع در این مناطق مورد نیاز است، گفت: بخش عهده چاه، قنوات و لولهگذاریها در مناطق سیلزده دچار خسارت شدهاند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربیجانشرقی گفت: مدیران شهرستان به ریاست فرمانداریها در اسرع وقت نسبت به تشکیل مدیریت بحران اقدام و گزارشات و مستندات مصور خسارات بخش کشاورزی را تبیین و طی صورتجلسهای مستندسازی و تحویل فرمانداران دهند تا در راستای مساعدت به بخش کشاورزی تصمیمات لازم اتخاذ شود.
وی افزود: از ظرفیت فرمانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شهرستانها برای رفع بحران مناطق سیلزده استفاده میکنیم.
مهری ادامه داد: در همه مناطق سیلزده که احشام تلف شده و از میان رفتهاند، آهکپاشی، دفن بهداشتی و واکسیناسیون احشام علیه بیماریهای واگیر انجام شدهاست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: لولهگذاری و انتقال آب در مناطق سیلزده استان بر حسب نیاز مناطق و کشاورزان انجام شده و احیای قنوات و کانالهای آب در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: طبق تفاهمنامه سازمان جهادک شاورزی با سپاه عاشورای استان برای رفع رسوبات باغی و لایروبی کانالهای بخش کشاورزی، نیروهای سپاه پاسداران در شهرستانها با هماهنگی فرماندهی پادگان ها مساعدت میکند.
انتهای پیام