دکتر حمید یعقوبی در گفتوگو با ایسنا با اعلام این مطلب به تشریح جزئیات کمپین «در مورد افسردگی صحبت کنیم»، اشاره کرد و افزود: سازمان جهانی بهداشت شعار امسال را «در مورد افسردگی صحبت کنیم» قرار داده است. در واقع هدف از این نامگذاری نوعی انگزدایی از افرادی است که علائم و نشانههای افسردگی را دارند اما به دلیل خجالت و یا هر عامل دیگر از رفتن به مراکز مشاوره و درمانی خودداری می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از 300 تا 350 میلیون نفر در دنیا به افسردگی مبتلا هستند، تصریح کرد: براساس آمارهای گزارش شده حدود 10 تا 12 درصد یعنی حدود 4.6 میلیون درصد مردم ایران افسرده هستند و در فضای دانشگاهی نیز افسردگی و اضطراب (بعد از مسائل ارتباطی و تحصیلی) سومین عامل مراجعه دانشجویان به مراکز مشاوره محسوب میشود.
مدیر کل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم یادآور شد: متاسفانه مشکلی که در جامعه ما وجود دارد این است که بسیاری از افرادی که به افسردگی مبتلا هستند این بیماری را به نوعی انگ میدانند و از دریافت خدمات مشاورهای و روانی توسط متخصصین خودداری میکنند. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت به منظور تسهیل مراجعه این افراد به متخصصان روانشناختی سال جاری را با عنوان «در مورد افسردگی صحبت کنیم» نامگذاری کرده است.
دکتر یعقوبی ادامه داد: براساس تقویم سلامت هر ساله یکم تا هفتم اردیبهشتماه هفته سلامت نامگذاری شده است که امسال روز سهشنبه پنجم اردیبهشتماه را با عنوان روز «سلامت روان نیاز همه و همیشه» نامگذاری کردیم. همچنین در مراکز مشاوره دانشگاههای کشور نیز کمپین ضدافسردگی وجود دارد که در همین رابطه بروشورها، کتابچهها و برخی اطلاعات دیگر به شیوههای مختلف در اختیار دانشجویان قرار میگیرد و این مراکز برنامههای مختلفی را به همین مناسبت در هفته جاری برگزار میکنند تا دانشجویان و دانشگاهیان بتوانند آموزشهای لازم را درخصوص تشخیص علائم و نشانههای افسردگی ببینند و بتوانند در مورد آن با اطرافیان خود صحبت و در صورت لازم به روانشناسی مراجعه نمایند.
مدیر کل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم در پایان افسردگی را اصلی ترین عامل خودکشی دانست و خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات انجامشده افسردگی دومین و در برخی تحقیقات نیز سومین علت مرگ و میر جوانان بعد از حوادث رانندگی است. بنابراین ضروری است که دانشجویان علائم افسردگی نظیر احساس پوچی، بیتوجهی به کار و زندگی بیانگیزگی، احساس بیارزش بودن و برخی از نشانههای دیگر را تشخیص بدهند تا به موقع با مراجعه به متخصصان روانشناختی نسبت به درمان آن اقدام کنند.
انتهای پیام