به گزارش ایسنا، در میان اختلافات میان دو کشور عضو ناتو ترکیه همچنین مقرهای اقامت سفیر هلند، کاردار و سرکنسول هلند را بست.
وزارت خارجه ترکیه عصر شنبه اعلام کرد، کاردار سفارت هلند در آنکارا را احضار و به او ابلاغ کرده است که سفیر هلند که در حال حاضر در خارج ترکیه است نمیتواند برای مدتی به این کشور بازگردد.
در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است، عواقب وخیمی در زمینههای دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و غیره وجود خواهد داشت.
این وزارتخانه همچنین مدعی شد، سفارت هلند را به دلایل امنیتی بسته و اجازه ورود و خروج از آن را نمیدهد.
پلیس هلند وزیر خانواده ترکیه را هم راه نداد
در اتفاقی مرتبط پلیس هلند فاطمه بتول صیان کایا، وزیر خانواده ترکیه را به داخل کنسولگری ترکیه در روتردام جایی که جمع کثیری از اقلیتهای ترکیهای به استقبال او آمده بودند، راه نداد.
سی ان ان ترکیه گزارش داد، از خودروی وزیر خانواده ترکیه خواسته شد تا به آلمان باز گردد. این وزیر که برای حضور در نشستهای جداگانهای در آلمان بود تصمیم گرفت از راه زمینی به هلند سفر کند. وزیر خانواده ترکیه گفت: پلیس هلند در ۳۰ متری کنسولگری ترکیه در روتردام جلوی من را گرفت و مانع از ورود من به کنسولگری شد.
وی افزود: کشورهای اروپایی باید ارزشهای دموکراسی را احیا کنند.
در همین راستا پلیس هلند، وزیر امور خانواده ترکیه را به مرز هلند-آلمان اسکورت کرد. شبکه آر تی ال همچنین گزارش داد، خانم فاطمه بتول صیان کایا پیش از اسکورت شدن به سمت آلمان، به دست پلیس هلند بازداشت شد.
این در حالی است که مارک روت، نخستوزیر هلند در بیانیهای سفر این وزیر ترکیهای را "غیر مسؤولانه" توصیف کرده و لحن مقامهای ترکیهای را "غیرقابل قبول" دانست.
روت گفت: در تماسهای مداوم با ترکیه، مقامهای هلندی مکررا تاکید کرده بودند که در برابر هرگونه اقدام برای اخلال در نظم و امنیت عمومی سازش نخواهند کرد. دولت هلند مکررا به همتایان ترک خود گفته بود از حضور خانم کایا استقبال نخواهد کرد. این وزیر با همراهان و محافظان تا مرز آلمان اسکورت شد و خودروی او نیز بازگردانده شد.
این در پی ممانعت از فرود هواپیمای مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در فرودگاه هلند بود. قرار بود چاووش اوغلو در راستای کمپین آری به رفراندوم اصلاحات قانون اساسی وارد شهر روتردام شود که مقامات هلند به او این اجازه را ندادند.
از سوی دیگر، نیروهای امنیتی هلند شنبه تدابیر امنیتی شدیدی مقابل و اطراف کنسولگری ترکیه در شهر روتردام اتخاذ کردند این تدابیر در پی خبر ورود وزیر خانواده ترکیه اتخاذ شد.
در حالی که ترکیهایهای مقیم هلند مقابل کنسولگری ترکیه تجمع کردند پلیس ناگزیر مسیرهای اطراف کنسولگری را به روی خودروها و عابران بست.
پلیس هلند پیش از ورود وزیر خانواده ترکیه مسیر منتهی به مقر کنسولگری ترکیه در روتردام را به روی خودروها و عابران بست.
وزیر خارجه ترکیه به فرانسه رفت
وزیر خارجه ترکیه شب گذشته به فرانسه وارد شد و قرار است امروز (یکشنبه) در برابر مهاجران ترکیهای در شهر میتز در شمال فرانسه سخنرانی کند.
منابع اعلام کردند دولت فرانسه با این مساله موافقت کرده است.
ترکیه اروپا را به مداخله متهم کرد
بعد از انتقادات تند رجب طیب اردوغان از مواضع مقامات هلند بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه در سخنرانی در غرب ترکیه از کشورهای اروپایی خواست در امور داخلی و سیاست ترکیه دخالت نکنند و بیطرف باشند.
وی گفت: کشورهای اروپایی به جبهه مخالفان تعدیل قانون اساسی ترکیه پیوستهاند.
ییلدیریم افزود: آلمان و بعد از آن هلند از مخالفان اصلاحات قانون اساسی شدهاند و مانع از ورود وزیران ما میشوند.
وی ادامه داد: هر چه میخواهید بکنید اما خواهید دید که برادران ما روز ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) چگونه در پای صندوقهای رای به شما پاسخ خواهند داد.
ییلدیریم افزود: آن کشورها از مخالفان ما و در راس آن اعضای گروه فتح الله گولن و حامیان پ.ک.ک استقبال میکنند.
در واکنش به راه ندادن وزیر خانواده ترکیه نخست وزیری این کشور در بیانیهای عملکرد هلند را رسوایی خواند و گفت: شدیدا به این مساله پاسخ خواهد داد.
در این بیانیه آمده است: کسانی که خود را دوستان اروپایی ما مینامند و در هر فرصتی از دموکراسی، آزادی بیان و حقوق بشر حرف میزنند بار دیگر در این امتحان شکست خوردند.
به موجب این بیانیه، ترکیه به مسؤولان هلند ابلاغ کرده که پاسخی قویتر در قبال این اقدام غیرقابل قبول خواهد داد.
در این بیانیه از شهروندان ترکیهای در اروپا خواسته شده هوشیار باشند و تحریک نشوند. آنها باید بهترین پاسخ را به اقدامات فاشیستی بدهند.
وزیر دادگستری ترکیه نیز اظهار داشت: موضع دولت هلند به دور از دموکراسی و احیا کننده نازیسم بود.
انتهای پیام