نماینده اوباما در شورای حقوق بشر: سازمان ملل درباره میانمار تحقیق کند

نماینده حقوق بشری سابق آمریکا امروز (دوشنبه) گفت، شورای حقوق بشر سازمان ملل باید کمیسیونی برای تحقیقات درباره اوضاع حقوق بشر در میانمار تشکیل دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کیث هارپر، که در دوران اوباما نماینده شورای حقوق بشر مستقر در ژنو بود، گفت که این شورا باید همان کاری را درباره میانمار انجام دهد که درباره کره‌شمالی و اریتره کرده و نباید از کشور میانمار به دلیل حضور آنگ سان سوچی چشم‌پوشی کند.

به گفته او، سوچی به عنوان رهبر دوفاکتوی میانمار در رسیدگی به بحران اقلیت مسلمان روهینجا در ایالت راخین میانمار "کاملا شکست‌خورده" است.

به گفته هارپر، دیپلمات‌های غربی و حامیان حقوق بشر به سوچی به چشم یک "قهرمان" نگاه می‌کنند و همین ممکن است باعث شود تا میانمار از دست عدالت فرار کند. او نگران است که دولت جدید آمریکا که هنوز جانشینی برای او در ژنو تعیین نکرده، شرایط کنونی مسلمانان در میانمار را دست‌کم بگیرد.

نماینده حقوق بشری سابق آمریکا گفت: برخی معتقدند که دولت تحت رهبری سوچی به عنوان یک دموکراسی‌خواه، کار آنها را برای پیگیری نقض‌های حقوق بشری سخت می‌کند. در واقع جایزه نوبل سوچی به یکی از "بدترین سپرها" در مقابل نظارت صحیح تبدیل شده است.

شورای حقوق بشری قرار است در جلسه‌ای سه‌ هفته‌ای که از امروز آغاز می‌شود، احتمالا درباره میانمار بحث و تبادل نظر کند و هارپر معتقد است که باید تحقیقاتی جامع صورت بگیرد.

دفتر حقوق بشری سازمان ملل متحد به استناد شهادت مسلمانان روهینجایی که به بنگلادش گریختند، گزارش داد که نیروهای امنیتی میانمار با راه‌اندازی کمپین کشتار و تجاوز گروهی، احتمالا مرتکب جنایت علیه بشریت شده‌اند. علاوه بر این، مقام‌های ارشد سازمان ملل متحد معتقدند که بیش از ۱۰۰۰ تن در جریان خشونت‌های اخیر میانمار کشته شدند.

انتهای پیام   

  • دوشنبه/ ۹ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95120905684
  • خبرنگار : 71402