به گزارش ایسنا، تحریمهایی که روز جمعه علیه ۲۵ شخص و نهاد اعلام شد، آغاز سیاست خصمانه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا علیه ایران بود و دو روز پس از هشدار دولت وی به ایران، پس از یک آزمایش موشکی انجام گرفت.
کسانی که در فهرست تحریمها قرار گرفته اند، نمی توانند به سیستم مالی آمریکا دسترسی داشته باشند یا با شرکتهای آمریکایی معامله کنند و مشمول تحریمهای ثانویه قرار می گیرند، یعنی شرکتها و اشخاص خارجی حق معامله با آنها را ندارند در غیر این صورت با خطر قرار گرفتن در لیست تحریمهای آمریکا روبرو می شوند.
این فهرست شامل دو شرکت چینی و سه شهروند چینی است که وزارت خزانه داری آمریکا تنها از یکی از آنها به نام کین شیان هوآ به عنوان یک شهروند چینی نامبرده است.
ریچارد یوئه که در فهرست این تحریمها قرار دارد، به رویترز گفت وی هم چینی است و تصور می کند که تصمیم مذکور ناعادلانه بوده است. حساب بانکی وی مسدود شده و این به معنای آن است که دیگر نمی تواند کار کند.
وی در ادامه افزود: من به کشورهای زیادی صادرات داشتم و ایران هم یکی از مشتریانم بود و این مسئله کاملا معمولی بود اما چقدر این کار عادلانه است؟ چرا باید دیگران به آنچه آمریکاییها میگویند گوش دهند؟
یوئه همچنین اظهار کرد نمی داند چکار باید کند یا آیا می تواند از دولت چین در این زمینه کمک بخواهد.
وی درباره اینکه شرکتش که "شرکت بازرگانی کسیلینگ" نام دارد، چه محصولاتی عرضه می کرد توضیح نداد. وب سایت این شرکت که در شهر بندری کینگدائو مستقر است، نشان می دهد که در تجارت کالاهای مختلف از کوره تا تردمیل و مژه مصنوعی فعالیت داشته است. نام یوئه به عنوان مدیر فروش کسیلینگ در این وب سایت عنوان شده است.
شرکت چینی دیگری که در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته است، شرکت واردات و صادرات "نینگبو نیو سنچری" است که در شهر بندری نینگبو قرار دارد و وب سایتش صادرات و واردات شیرهای آتش نشانی و تیوبهای داخلی برای تایر موتورسیکلت را نشان می دهد.
یک مدیر صادرات در این شرکت به نام تانگ به رویترز گفت: این شرکت صادرات معمولی به ایران داشته است.
وزارت خارجه چین درباره تحریمهای جدید اظهارنظر نکرده است.
خبرگزاری شینهوا در تفسیری که روز یکشنبه منتشر کرد، نوشت: اگرچه تحریمهای جدید تاثیر محدودی بر ایران خواهند داشت اما فصل جدیدی را در رویارویی میان واشنگتن و تهران میگشایند.
چین در گذشته از تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه شرکتهای چینی به خشم آمده بود. این کشور روابط دیپلماتیک و اقتصادی نزدیکی با تهران دارد و در توافق هسته ای تاریخی ۲۰۱۵ هم نقش سازنده ای را ایفا کرد.
انتهای پیام