به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک مسئول ترکیهای عالی رتبه اعلام کرد آنکارا و مخالفان سوری با هرگونه رایزنی در شرایط فعلی پیرامون قانون اساسی سوریه یا تقسیمات اداری در این کشور در چارچوب مذاکرات صلح مخالفند.
منبع مذکور خاطر نشان کرد: این موضع مخالفان در جریان نشستی در وزارت خارجه ترکیه در آنکارا، با حضور نمایندگانی از مخالفان سوریه و شورشیان مسلح این کشور و یک مقام عالی رتبه از وزارت خارجه ترکیه اتخاذ شد.
این موضع با مواضع سابق ترکیه که گفته بود با تقسیم سوریه به مناطق فدرالی به ویژه ایجاد حکومت خودگردان برای کردهای سوریه در مرز ترکیه مخالف است، همخوانی دارد.
روسیه ماه گذشته میلادی در کنفرانس آستانه پیشنویس قانون اساسی جدید سوریه را میان شرکت کنندگان توزیع کرد اما مخالفان اعلام کردند با بررسی آن موافق نیستند.
شرکت کنندگان در این نشست اعلام کردند با مشارکت کسانی که برای لطمه زدن به وحدت سوریه تلاش میکنند در مذاکرات ژنو مخالفند.
همچنین در این نشست که با حضور نمایندگان جناحهای سیاسی و نظامی مخالف سوریه برگزار شد حاضران درباره پروندههای مختلفی از جمله گفتگوهیا صلح در ژنو و مکانیسم سه جانبه ایجاد شده میان ایران، ترکیه و روسیه در جریان نشست آستانه صحبت کردند.
در نشست مذکور ریاض حجاب، رئیس هیات عالی مذاکره کننده مخالفان سوری در ژنو و انس العبده، رئیس ائتلاف مخالفان، رئیس شورای ملی کردهای سوریه حضور داشتند.
قرار است دور جدید مذاکرات صلح سوریه در ژنو ۲۰ ماه جاری میلادی برگزار شود.
همزمان برخی منابع گزارش دادند که هیاتی نظامی از مخالفان سوری از روسیه خواستهاند مذاکرات ژنو را تا زمان اجرای تعهداتش درباره آتشبس و آزادی زندانیان به تاخیر اندازد.
از سوی دیگر دولت روسیه برخی گروههای مخالف را به تلاش برای ایجاد چالش در روند برگزار ی مذاکرات ژنو متهم کرد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد این مهم است که نگذاریم فرصت برای آتشبس و نیز نتایج مذاکرات در آستانه از بین برود. اما برخی شاخص ها از تلاش برخی مخالفان سوری برای تعطیلی کشاندن مذاکرات ژنو وجود دارد.
انتهای پیام