به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، به دنبال جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی ادعای یک مقام آمریکایی مبنی بر آزمایش موشکی بالستیک جدید در ایران، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل این آزمایش موشکی را مطلقا غیرقابل قبول خواند و مدعی شد: این آزمایش نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شواری امنیت است که در سال ۲۰۱۵ به تأیید رسیده و امضا شده است.
هیلی در این جلسه گفت: دو نکته وجود دارد؛ یک اینکه ایران از آزمایش موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای منع شده است و دیگر اینکه بنا به اطلاعات بهدست آمده، موشک خرمشهر با باری ۵۰۰ کیلومتری قادر به طی مسافتی ۳۰۰ کیلومتری بوده است.
وی مدعی شد که چنین موشکی قابلیت حمل سلاح هستهای را دارد.
نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل در ادامه ادعاهای خود گفت: قطعنامه 2231 صادر نشده که صرفا این کار انجام شود، بلکه آنها باید بدانند که این کار را کردیم تا به آن احترام گذاشته شود.
شبکه فاکسنیوز روز دوشنبه(۱۱ بهمن) به نقل از یک مقام آمریکایی ادعا کرد که ایران روز یکشنبه یک موشک بالستیک دور-برد به نام خرمشهر آزمایش کرده که در یک سامانه موشکی در نزدیکی شهر سمنان واقع در شرق ایران انجام شده است.
نماینده آمریکا در سازمان ملل با ادعای اینکه آزمایش موشکی ایران تهدید ایجاد کرده، افزود: ما قوی خواهیم بود و اقدام خواهیم کرد و هر آنچه برای محافظت از شهروندان آمریکا لازم باشد را انجام خواهیم داد.
هیلی همچنین گفت: میخواهیم اطمینان یابیم که ممنوعیت تصویب شده رعایت شود. دولت ما بر چنین رخدادهایی چشم نخواهد بست. ما قدرتمند عمل میکنیم و صدایمان بلند خواهد بود.
متیو رایکرافت، نماینده انگلستان در سازمان ملل در جلسه روز سه شنبه شورای امنیت گفت: از نظر این شورا ایران آزمایش موشکی داشته و احتمال نقض قطعنامه ۲۲۳۱ در این مسئله را بررسی میکند.
رایکرافت همچنین در پیامی در صفحه توئیتر خود مدعی شد: شلیک موشک توسط ایران تائید شد. یک گام ثباتزدای دیگر در منطقهای بیثبات.
به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی مطرح میشود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به ادعای انجام آزمایش یک موشک بالستیک جدید در ایران که از سوی آمریکا و شورای امنیت اعلام شده است، گفت: دولت آمریکا در زمان مذاکرات و در چارچوب برجام به طور رسمی اعلام کرده است که موضوع موشک جزئی از برجام نیست.
وی گفت: در قطعنامه 2231 عبارتی درباره موشک بالستیک است که ایران موضع خود را در همان زمان تصویب قطعنامه در آن مورد اعلام کرد.
ظریف ادامه داد: در قطعنامه 2231 به موشک بالستیکی اشاره شده است که برای قابلیت حمل سلاح هستهای طراحی شده است و این نوع موشکها نباید مورد آزمایش قرار گیرند. ما همان موقع هم اعلام کردیم موشکهای ما با قابلیت حمل سلاح نیستند و برای حمل کلاهکهای متعارف طراحی و ساخته میشوند.
وی تاکید کرد: ایران به عنوان کشوری که بیشترین هزینه را از تروریسم بینالمللی و تجاوز کشورهای خارجی پرداخت کرده است و سابقه تاریکی از نحوه عملکرد جامعه بینالملل در تجاوز هشت ساله عراق به ایران در ذهن دارد دفاع از خود را به اجازه طرفهای دیگر موکول نمیکند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه علیه کشور دیگری از سلاح استفاده نکرده است مگر در دفاع از خود. ما هیچ وقت آغازگر جنگ نبودهایم اما در مقابل حملات کشورهای خارجی با شجاعت و به اتکا مردم از خود دفاع میکنیم.
ظریف افزود: امیدواریم موضوع برنامههای دفاعی موشکی ما خارج از برنامه و قطعنامه 2231 بهانهای برای بازیهای سیاسی دولت جدید آمریکا نباشد. در قطعنامه 2231 عبارتی درباره موشک بالستیک است که ایران موضع خود را در همان زمان تصویب قطعنامه در آن مورد اعلام کرد. در قطعنامه 2231 اشاره شده است به موشک بالستیکی که برای قابلیت حمل سلاح هستهای طراحی شده است و این نوع موشکها نباید مورد آزمایش قرار گیرند. ایران همان موقع هم اعلام کرد موشکهای ما با قابلیت حمل سلاح نیستند و برای حمل کلاهکهای متعارف طراحی و ساخته میشوند.
بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز بدون ورود به موضوع صحت و ماهیت اخبار منتشر شده در این زمینه، گفت: تأکید میکنیم که برنامههای موشکی جمهوری اسلامی صرفاً ماهیت دفاعی داشته است. اظهارنظر برخی کشورها که با اهداف و اغراض سیاسی صورت میگیرد، محکوم است.
انتهای پیام