جواد محمدی فشارکی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، میزان جریمهها را برای متخلفان و قاچاقچیان صنایع دستی با توجه به در آمدی که از این راه به دست میآورند پایین دانست و گفت: نسبت به این شکل از برخورد معترض هستیم، اما از آنجا که اداره تعزیرات حکومتی تعیین کننده است، بیش از این کاری از ما ساخته نیست، اعداد و ارقامی تعیین شده است و ما تنها اعمال کننده این قوانین هستیم.
وی با ابراز عقیده مبنی بر اینکه جریمههای نقدی به اندازه فعلی تاثیر گذار نبوده است، ادامه داد: بر اساس این قانون متخلفان به نسبت 3 تا 7 برابر بر اساس سابقه و همچنین قیمت اجناس مورد نظر جریمه میشوند. قاعدتا کسانی که سابقهای ندارند و یا به صورت باندی و گروهی فعالیت نداشتهاند مشمول جریمه کمتری میشوند.
محمدی فشارکی گفت: بیش از یک میلیارد تومان صنایع دستی قاچاق از فروشگاههای میدان نقش جهان در شش ماه نخست امسال توقیف شده است.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با بیان اینکه باید ریسک قاچاق را بالا ببریم، اظهار کرد: سازمان تعزیرات حکومتی نیز بر این باور است و نسبت به تغییر قوانین نگاه مثبتی دارد، این در حالی است که متاسفانه آخرین بازنگری و اصلاح قوانین مربوط به کالای قاچاق در سال 1392 اتفاق افتاده که البته نسبت به سال قبل از آن وضعیت بهتری پیدا کرده است، پیشنهاداتی نیز به تهران ارایه دادهایم، اما هنوز اقدام جدیدی رخ نداده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات از جمله انبارداری اجناس توقیفی توسط اتحادیه و کمبود جا گفت: انصافا هیئت رییسه این دوره اتحادیه دغدغهمند و جدی در حال مبارزه با این مسئله هستند؛ از لحاظ انبار کالاها هیچ مشکلی در اداره بازرسی نیست و تنها کافی است اطلاع بدهند تا اداره بازرسی برای انتقال اجناس اقدامات لازم را انجام دهد.
محمدی فشارکی با توجه به نبود یک قانون برای ضبط اجناس توسط اتحادیه گفت: در حال حاضر اتحادیه صنایع دستی به صورت امانت سپاری اجناس را ضبط میکند و باید این نکته را در نظر بگیریم که اتحادیهها برای ادامه فعالیت خود در این سازمان به رای بازاریها و کسبه، نیاز دارند و در مواردی ناچار به چشم پوشیهایی هستند، که این ناشی از ضعف قانونی است، اما کافی است به ما اطلاع دهند تا مابقی مراحل را سازماندهی کنیم.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با اشاره به ادامه فعالیت برخی متخلفان در اتحادیه های دیگر بعد از توقیف و جریمه در اتحادیه صنایع دستی گفت: طبق ماده 28 قانون نظام صنفی میتوان این واحد صنفی را پلمب کرد. نزدیک به 120 هزار واحد صنفی در اصفهان در حال فعالیت است و نظارت بر همه این واحدها احتیاح به همکاری اتحادیههای مربوطه دارد.
وی همچنین در خصوص پیگیری اتحادیهها در مرز جغرافیایی فعالیت آنها گفت: درست است که اتحادیهها تنها در محدوده شهرستان خود دسترسی و قدرت پیگیری دارند، اما فقط کافی است تخلفی را در یکی از شهرستانهای استان به ما اطلاع دهند، هماهنگی لازم با نماینده اداره بازرسی در شهرستان مربوطه انجام شده و با متخلف برخورد خواهد شد.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با بیان اینکه این شکل از برخورد و جریمه کردن متخلفان به تنهایی کارآمد نیست. تصریح کرد: نخستین اقدام فرهنگ سازی است و در اولین مرحله، فروشندگان خود باید به این باور برسند که اصلا کالای قاچاق خرید و فروش نکنند و در مرحله دیگر مردم نیز به این سطح از فرهنگ و آگاهی برسند که کالای قاچاق نخرند.
انتهای پیام