عضو جامعه جهانی آشپزی:

آشپزی ایرانی از ظرفیت‌های بالایی در جذب گردشگر برخوردار است

یک عضو جامعه جهانی آشپزی گفت: آشپزی ایرانی از ظرافت‌ها و ظرفیت‌های بالایی به منظور جذب گردشگر برخوردار است.

به گزارش ایسنا، رضا شمسا در نشست "نگاهی به نقش و اهمیت غذا در صنعت گردشگری"، با اشاره به ظرافت‌های آشپزی ایرانیان، درباره تفاوت‌های پلو، چلو و کته اظهار کرد: پلو به برنجی گفته می‌شود که با سبزی و غلات دیگر تهیه می‌شود، چلو برنج سفید ساده همراه با خورشت و کباب است و کته برنجی که آبکش نمی‌شود و املاح معدنی آن حفظ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ایرانیان از 6 هزار سال قبل اقدام به پخت غذا می‌کردند. در زمان قدیم خوشبختی با نمادهایی همچون آینه، دیگ، ظرف و ظروف معرفی می‌شد که این نمادها از هنر کدبانوگری بانوی ایرانی حکایت می‌کند، در واقع در گذشته اگر غذای زن ایرانی خوب نبود باعث سردی روابط خانواده می‌شد.

این سرآشپز بین‌المللی گفت: چلوکباب و آبگوشت غذاهای ایرانی اصیل و مربوط به ناصرالدین میرزا است. همچنین یونان به مهد زیتون معروف است و زیتون جزو لاینفک خوراک در آن زمان بوده است، البته بیشتر خوراک مورد استفاده در آن زمان غلات بود و گوشت و لبنیات مربوط به طبقه اشراف و دربار می‌شد.

وی در مورد تاریخچه غذا در روم قدیم گفت: به دلیل نزدیکی مرز روم و یونان غذای مردم گندم و غلات بود و مصرف گوشت و لبنیات نیز توسط طبقه مرفه جامعه صورت می‌گرفت.

شمسا گفت: گیاه‌خواران به دو دسته vegan کسانی که هیچ محصول گوشتی استفاده نمی‎کنند و فقط سبزیجات و آجیل مصرف می‌کنند و vegetrian یعنی کسانی که گوشت حیوان استفاده نمی‌کنند، اما شیر و ماست آن را مصرف می‌کنند، تقسیم می شوند.

وی با اشاره به تاثیر آب و هوا بر غذاها و خوراک مردم، گفت: مردم در شمال کشور به دلیل شرجی بودن هوا به استفاده فراوان از سیر روی می‌آوردند، تا دمای بدن را کنترل کند، همچنین در جنوب کشورمان غذاها و ادویه تند استفاده می‌شود تا دمای بدن را کاهش دهد.

در ادامه این نشست کتاب "نگاهی به سفر در ایران" رونمایی شد. مریم ناوی، نویسنده این کتاب اظهار کرد: از آنجایی که کشور ما دارای 2هزار و 500 سال قدمت است و راهنمایان گردشگری باید مسائل مهم و کلی را درباره کشورمان بدانند، این کتاب برای استفاده آنان به منظور کسب اطلاعات بیشتر تدوین شده است.

وی با بیان اینکه  این اثر حاصل حدود دو سال کار مداوم بود، افزود: این کتاب 152 صفحه دارد و در تدوین آن از منابع موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی و آستان قدس رضوی استفاده شده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۰ دی ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 95103019214
  • خبرنگار :