بسته توانبخشی‌وتوانمندسازی شناختی کودکان بی‌سرپرست تدوین می‌شود

دبیر کارگروه توانبخشی شناختی ستاد توسعه علوم‌وفناوری‌های شناختی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری گفت: تدوین بسته توانبخشی و توانمندسازی شناختی کودکان بی‌سرپرست جهت اجرا در یکی از مراکز نگهداری از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست سازمان بهزیستی یکی از اهداف این کارگروه است.

به گزارش ایسنا، پیمان حسنی ابهریان درباره فعالیت‌های این کارگروه اظهار کرد: این کارگروه با هدف ساماندهی، بهینه‌سازی، تعیین مسیر، حمایت و نظارت بر عملکرد این حوزه از دانش و فناوری در سطح کشور بنیانگذاری شده و به فعالیت خود ادامه داده است؛ در راستای این اقدامات خدماتی طی 6 ماه گذشته توسط کارگروه به انجام رسیده است.

ابهریان ادامه داد: سال جاری برای نخستین بار در کشور در نیمسال اول تحصیلی پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته توانبخشی شناختی در دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشکده علوم شناختی انجام شد که بر این اساس به برقراری ارتباط با این دانشجویان که نخستین دانش‌آموختگان این رشته در کشور هستند، پرداخته شد و آنها را با اهداف و حمایت‌های ستاد آشنا کرده تا با استفاده از این بازوی قدرتمند رسیدن به اهداف ملی خود را سرعت بخشد.

عضو هیات علمی پژوهشکده علوم شناختی همچنین عنوان کرد: یکی از اهداف تعیین‌شده این کارگروه تدوین بسته توانبخشی و توانمندسازی شناختی کودکان بی‌سرپرست جهت اجرا در یکی از مراکز نگهداری از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست سازمان بهزیستی بوده که در حال حاضر تدوین شده و اجرای آن برون‌سپاری شده و به عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد یکی از دانشجویان توانبخشی شناخت در دست بررسی و آماده‌سازی برای اجرا است.

وی با اشاره به اینکه رخداد دیگری که در نیمه دوم امسال مشاهده شده، آغاز به کار کلینیک مغز و شناخت با همکاری پژوهشکده علوم شناختی و دانشگاه علوم پزشکی ایران است، عنوان کرد: این کارگروه در ارتباط با اهداف خود تعامل خوبی با آن مجموعه داشته و با مشاوره و راهنمایی که به آنها داده است، گام موثری در ارتقاء و بهبود ارائه خدمات توانمندی شناختی در ایران برداشته است؛ در این زمینه تدوین گارد لاین‌های توانبخشی شناختی در حوزه‌های گوناگون مد نظر قرار گرفته و در حال انجام است.

به گفته مدیر کلینیک مغز و شناخت، طی 6 ماه گذشته کارگاه‌های گوناگونی در حوزه توانبخشی شناختی در تهران و شهرستان‌ها برگزار شده که آن دسته از کارگاه‌هایی که برگزاری آنها به ستاد اعلام شده یا درخواست حمایت داشته‌اند، توسط این کارگروه مورد ارزیابی محتوایی، مشاوره و نظارت قرار گرفته‌اند.

ابهریان یکی از اهداف این کارگروه را معرفی و حمایت از دعوت اساتید برجسته دنیا در حوزه توانبخشی شناختی دانست و گفت: به پیشنهاد و تصویب اعضای کارگروه از پروفسور ادری باون از اساتید برجسته دانشگاه منچستر جهت ارائه سخنرانی کلیدی در کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی و برگزاری کارگاه آموزشی توانبخشی شناختی در سکته‌های مغزی دعوت به عمل آمد.

دبیر کارگروه توانبخشی شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی درباره هفته آگاهی از مغز تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین رویدادها در حوزه علوم شناختی که امسال برای دومین سال پیاپی به انجام خواهد رسید، برگزاری هفته آگاهی از مغز در اسفند ماه امسال است؛ کارگروه در رابطه با برگزاری هر چه با شکوه‌تر این رویداد نشست‌های مشترکی با کمیته دانش‌آموزی و دانشجویی ستاد داشته و پیشنهادات خود را در این زمینه مطرح کرده است.

وی همچنین اظهار کرد: یکی دیگر از رویدادهای مهم حوزه شناختی که هر دو سال یکبار در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، کنگره بین‌المللی علوم شناختی است که ارائه بخشی با عنوان توانبخشی شناختی در کنگره مصوب شده است. علاوه بر این کارگروه با انجمن‌های اوتیسم، آلزایمر، ام‌اس و اعتیاد جهت انسجام و ارتقاء در عملکردهای آموزشی و حمایتی انجمن‌های یادشده در حوزه توانبخشی شناختی مشاوره و راهنمایی‌های لازم را ارائه کرده است.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، ابهریان با اشاره به مشارکت کارگروه توانبخشی شناختی ستاد در برنامه‌های تلویزیونی چرخ و خندوانه، گفت: در حوزه تدوین درسنامه و ترجمه کتاب‌های تخصصی در زمینه توانبخشی شناختی و همچنین بازی‌های شناختی کارگروه پیشنهادات خود را به افراد متخصص در این حوزه ارائه کرده و در حال حاضر اجرای آنها در حال پیگیری و نظارت است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95101509613
  • خبرنگار :