جوانان، فست‌فود خورهای حرفه‌ای

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه‌سرا گفت: نتایج آخرین مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود فست‌فود می‌خورند نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتری دریافت می­‌کنند.

«مریم اسدی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که فست‌فودها غذاهایی هستند که خیلی سریع و آسان تهیه می‌شوند و معمولاً بدون قاشق، چنگال، بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو می‌شوند، اظهار کرد: این صنعت در قرن21 با سرعت وصف‌ناشدنی در حال رشد می‌باشد.

وی با بیان این‌که عمده‌ترین فست‌فودها عبارتند از انواع ساندویچ سوسیس و کالباس، هات‌داگ، چیپس، مرغ سوخاری و... افزود: برخلاف پدر و مادرها که کمتر پا به رستوران‌های فست‌فود یا غذاهای آماده می‌گذارند، جوانان و نوجوانان انواع ساندویچ‌ها و پیتزاها را به غذاهای سنتی ترجیح می‌دهند.

اسدی با بیان این‌که این غذاها به‌علت روش پخت خاصی که دارند سلامتی افراد را به خطر می‌اندازند، خاطرنشان کرد: معمولاً این دسته از غذاها را در روغن فراوان سرخ می‌کنند که این امر میزان چربی و کالری غذا را افزایش می‌دهد.

وی با بیان این‌که نتایج آخرین مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود فست‌فود می‌خورند نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتری دریافت می‌کنند، یادآور شد: این افراد ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت می‌کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه‌سرا با بیان این‌که یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد جوانانی که به فست‌فود عادت دارد با چاقی و مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: در مناطقی که تعداد رستوران‌های فست‌فود کمتر است بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش می‌یابد و در مقابل در مناطقی که مردم به غذاهای فست‌فود گرایش دارند شیوع عادت‌های بد مانند پرخوری، کم‌تحرکی و سریع غذا خوردن افزایش می‌یابد.

وی افزود: نیتریت و نیترات سدیم که به‌عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود در بدن به یک ماده سرطان‌زا به نام نیتروز آمین تبدیل می‌شوند که  در ایجاد تومورهای بدخیم موثرند.

اسدی با اشاره بر این‌که نوشابه‌های گازداری که معمولاً همراه غذاهای آماده مصرف می‌شوند سبب چاقی و اختلال در هضم و جذب غذا، کاهش جذب کلسیم، ایجاد پوسیدگی در دندان و پوکی استخوان می‌شود و بیش فعالی را در کودکان تشدید می‌کند، تصریح کرد: راهکارهایی برای مقابله با عوارض غذاهای آماده وجود دارد. در این راستا والدین باید تلاش کنند با تهیه غذاهای سالم و در عین حال با طعم و ظاهر مناسب فرزندان خود را ترغیب کنند که از مصرف غذاهای آماده رستورانی خودداری کنند با این وجود وقتی بیرون از خانه مصرف می‌شود باید سعی شود بهترین انتخاب را انجام دهید که به شما کمک کند یک رژیم سالم داشته باشید.

وی با بیان این‌که مطلوب است از پرس‌های غذایی بزرگ رستورانی، سس‌های پرکالری و چرب اجتناب شود، خاطرنشان کرد: مطالعات نشان داده وقتی مردم غذاهای آماده خود را به خانه می‌برند به طور معمول از سالاد یا میوه هم در کنار غذا استفاده می‌کنند که این بهتر از وقتی است که در رستوران از این نوع غذاها استفاده کنند.

اسدی افزود: به طور معمول سیب‌زمینی سرخ کرده به‌عنوان دورچین غذاهای آماده سفارش داده می‌شود مطلوب است به جای آن از انواع سبزی‌ها، ذرت و مواد غذایی مشابه استفاده شود.

وی با بیان این‌که بیشتر افراد عادت دارند که به همراه غذاهای آماده از انواع نوشابه‌های گازدار استفاده کنند، تصریح کرد: اگر به جای آن آب یا آب میوه یا دوغ مصرف شود نه تنها ماده مضری به بدن فرد نمی‌رسد بلکه مواد مفید هم در اختیار فرد قرار می­‌گیرد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه‌سرا بر اهمیت رعایت تنوع غذایی و تعادل در مصرف گروه‌های مختلف غذایی تأکید و اظهار کرد: بهتر است به جای سس‌های چرب از مواد طبیعی و یا سس‌های کم‌چرب تهیه شده در منزل استفاده شود، همراه غذا از سبزی، سالاد و میوه استفاده شود. سالادهای حاوی سبزی‌ها و میوه‌های تازه به طور معمول سالم‌تر از سالادهای حاوی انواع سوسیس، کالباس و سس‌های چرب هستند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ دی ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 95101307905
  • خبرنگار :