مشاور وزیر رفاه در امور بانوان و خانواده عنوان کرد

نقش سیاستگذاری معطوف به جنسیت در توسعه پایدار

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده، سیاستگذاری معطوف به جنسیت در راستای بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های زنان را از مهم ترین عوامل بسترساز در جهت نیل به توسعه پایدار در کشور عنوان کرد و گفت: سیاستگذاری معطوف به جنسیت، ناظر به مسائل خانواده، زنان و مردان است و اعتقاد داریم تاکنون جامعه به توانمندی ها و ظرفیت های زنان توجه نکرده است.

به گزارش ایسنا، وحیده نگین با بیان اینکه "استفاده از تمامی ظرفیت های نیروی انسانی، بنیان توسعه پایدار را شکل می دهد"، خاطرنشان ساخت: هیچ کشور توسعه یافته ای را درجهان نمی توان یافت که در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های خود معطوف به جنسیت عمل نکرده باشد و از مشارکت فعال و موثر همه افراد جامعه به خصوص زنان بهره نبرده باشد.

به گفته وی، رشد اقتصادی واقعی منوط به آن است که زنان به فرآیند توسعه کمک کنند و سهم عادلانه خود را نیز از آن دریافت کنند.

عضو شورای راهبردی کنگره زنان موفق ایران، سهم عادلانه زنان از فرآیند توسعه را در قالب امکانات آموزشی و دسترسی به فرصت‌ های برابر متناسب با ظرفیت های جنسیتی عنوان کرد و بی‌توجهی به توانمندی ها و ظرفیت های زنان را ناشی از ساختار فرهنگی کشور توصیف و نسبت به بهبود وضعیت زنان در جامعه ابراز امیدواری کرد.

نگین با تاکید بر استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های زنان در بنگاه های اقتصادی؛ شکنندگی اقتصادی کشور را ناشی از فساد موجود در اقتصاد توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: پاکدامنی اقتصادی ضرورت انکارناپذیر کشور است و برای دستیابی به این مهم بسیار اهمیت دارد که از ظرفیت ها و پتانسیل های زنان در حوزه اقتصادی و ساختار مدیریتی کشور بیشتر بهره ببریم.

وی با بیان اینکه "بنگاه های اقتصادی که مدیریت زنانه دارند و یا از نیروی کار زنان به نحو مناسبی بهره می برند از موفقیت بیشتری در مقایسه با سایر بنگاه ها برخوردارند"، افزود: پاکدستی زنان و روحیه کارجمعی آنان درنهایت منجر به کاهش فساد اقتصادی در بنگاه های اقتصادی می شود و رونق آنها را درپی دارد. 

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده، با رد این فرضیه که بالا بودن نرخ بیکاری زنان ناشی از اعتماد به نفس شغلی پایین آنان است، خاطرنشان ساخت: بالا بودن نرخ بیکاری زنان نیز ناشی از عدم سیاستگذاری معطوف به جنسیت در کشور است که درنهایت منجر به نامساعدشدن فضای کسب و کار برای زنان شده است.

به گفته وی، فضای کسب و کار نامساعد برای زنان، منجر به شکل گیری اقتصادی مردانه در کشور شده است و همین اقتصاد مردسالار بوده است که باورهای سنتی و کلیشه‏ های جنسیتی را رواج داده است.

نگین، با تاکید بر ضرورت حضور اجتماعی زنان، تصریح کرد: عکس‌العمل‌های منفی اجتماعی یعنی نگرش منفی به‌ضرورت نقش اجتماعی زن و ارائه تعریفی مشخص از او و محصور کردن توانمندی های آنان از دلایل اولیه‌ای است که موجب برخوردها، مخالفت‌ها و ممانعت‌های حضور اجتماعی زن می‌شود.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده به ضرورت توسعه کارآفرینی در میان زنان اشاره کرد و گفت: ایجاد تفکر کارآفرینی و ورود به کسب‌وکار در میان زنان، خصوصا دانش‌آموختگان دانشگاهی که با توجه به دانش و مهارتی که در رشته تخصصی دانشگاهی خود فرار گرفته‌اند و امکانی که برای ایجاد کسب‌وکار به صورت فردی و یا گروهی در رشته تخصصی خود دارند، باعث می‌شود آن‌ها با بهره‌گیری از استعدادهای بالقوه خود، افرادی خلاق، نوآور و کارآفرین شوند و خود را باور کنند.

وی "کارآفرینی" را فرآیندی پیچیده‌ توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: عوامل متعدد شخصیتی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... در کارآفرینی تاثیرگذار است و شاید همین پیچیدگی و ناهمواری توجیه‌کننده میزان قابل‌تامل عدم حضور گسترده بانوان در کارآفرینی باشد.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده، درپایان با بیان اینکه "انقلاب اسلامی ایران نشان داد که زنان می توانند ضمن حفظ مسئولیت های خانوادگی و نگهداری حریم خود، در اجتماع هم حضوری فعال داشته باشند"، تصریح کرد: اگرچه این حضور درعرصه های متعدد اجتماعی، سیاسی و علمی پررنگ بوده، اما به لحاظ اقتصادی و مدیریتی به نظر می رسد که شرایط چندان برای فعالیت آنها فراهم نبوده است.

علاقه مندان و پژوهشگران گرامی می توانند با توجه به محورهای کنگره زنان موفق ایران از جمله سبک زندگی زنان؛ امنیت اجتماعی، امنیت اجتماعی زنان و... مقالات خودرا برای شرکت در این کنگره از طریق پایگاه اینترنتیwww.topwomeni.ir به دبیرخانه کنگره، ارسال نمایند.علاقه مندان برای کسب اطلاعات تکمیلی میتوانند به پایگاه اینترنتی کنگره مراجعه و یا با شماره های ۴-۳۳۶۹۹۰۹۳-۰۲۱و ۹-۳۶۶۲۱۳۱۸-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.

بر اساس گزارش ستاد خبری کنگره زنان موفق ایران، نخستین کنگره بین المللی زنان موفق ایران همگام با ماده ۳۱ برنامه ششم توسعه، باهدف بهره مندی جامعه از سرمایه انسانی بانوان توانمند در فرآیند توسعه پایدارو متوازن با رویکرد اندیشه های اسلامی، با حمایت معاونت محترم امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت نفت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان صدا و سیما، سازمان آموزش و فنی حرفه ای کشور، سازمان بهزیستی، سازمان تبلیغات اسلامی،مرکز آمار ایران، جمعیت هلال احمر، دانشگاه الزهرا، کانون زنان بازرگان ایران، با همکاری دفتر امور بانوان و خانواده و زارتخانه ها و سازمان های مدیریتی، با محوریت ارتقاء مدیریت و رهبری زنان در دستگاه های اجرائی در عرصه ملی، دیپلماسی و تعاملات بین المللی، با دعوت گسترده از مقامات ملی، وزرای محترم، مدیران زن دردستگاه های اجرایی کشور، به همت مرکز همایش ­های بین المللی توسعه؛ دی ماه ۹۵ در تهران، برگزار می شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ دی ۱۳۹۵ / ۱۸:۵۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95101106840
  • خبرنگار :