جمعیت امام علی برای هشتمین سال متوالی برگزار کرد

یلدا در کوچه‌های فقر 19 شهر

دخترک 11 ساله، مردم را می‌نگریست که کیسه انار و بسته آجیل در دست و لبخند بر لب، به سوی خانه‌هایشان رهسپار بودند. اشک بر گونه‌اش نشست. سهم او حتی در این بلندترین شب سال مثل همیشه کار بود و کار... کاری اجباری که او را از مدرسه، آسایش و بازی محروم کرده و از پنج سالگی، او را به پنجاه سالگی تبعید کرده بود.

جشن یلدا جشنی باستانی است با سابقه ای هزاران ساله در میان آیین های کهن ایرانی اما متاسفانه کودکان بی شماری در کشور ما حتی نامی از آن نشنیده‌اند و بسیاری دیگر جز تماشا کردن جنب و جوش و شادمانی مردم و حسرت خوردن، از آن سهمی ندارند.

به گزارش ایسنا، جمعیت امام علی هشت سال است طرحی به نام "یلدا در کوچه‌های فقر" در مناطق محروم نشین و معضل خیز کشور برگزار می کند تا از یک سو حتی برای یک شب، شادمانی را به دلهای کودکان این محلات مهمان کند و از سوی دیگر، در این مناسبتِ آیینی بر حقوق اولیه و معطل مانده خیل کثیری از کودکان سرزمینمان تأکیدی دوباره داشته باشد.

طرح "یلدا در کوچه های فقر " فرصتی است برای بیان دوباره و دوباره این که تمام کودکان حق دارند بازی کنند، درس بخوانند و شاد باشند و از مسئولان و مدیران گرفته تا شهروندان، هر یک به قدر وسع خویش برای تحقق این نیازهای ساده و پیش پاافتاده، تکلیفی بر عهده دارند؛ تکلیفی که اگر به حال خود رها شود، روز به روز، تاوان سنگین تری  به شکلِ گسترش معضلاتی چون اعتیاد ، بزهکاری، خشونت و ... بر دوش اجتماع خواهد نهاد.

جشن یلدای امسال این جمعیت مردمی، در استان تهران مطابق سنوات گذشته، برای تمام کودکان خانه های ایرانی(مراکز حمایتی و امدادرسانیِ جمعیت امام علی ) در محلاتی چون لب خط، مولوی، دروازه غار، خاکسفید، فرحزاد، شهرری، پاکدشت، قرچک و ... با برنامه های فرهنگی و تفریحی متنوع برگزار شد؛ شادی بی اندازه کودکانی که بسیاری از آنان نخستین جشن یلدای خود را تجربه می کردند، بیانگرِ عمق دردِ محرومیتی بود که گریبانگیر حاشیه های فقیرنشین و مناطق فقیرنشین کشور ماست.

گفتنی است علاوه بر پایتخت، شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، کرمانشاه، کرمان، ساری، گرگان، بوشهر، کرج، قم، همدان، زنجان، آمل، یزد، سمنان، کاشان، تبریز و ایلام، شهرهایی بودند که اغلب به طور همزمان جشن های خود را برای صدها کودک در شهر خود برپا داشتند. کودکانی که بیشترشان، نان آوران ِ کوچک خانواده های خود هستند.

همچنین امسال حدود 1500 شال گردن و کلاه دستبافِ زنان سرپرست خانوار شاغل در مراکز کارآفرینیِ جمعیت امام علی(ع)  میان کودکان برخی مناطق فقیرنشین استان کردستان توزیع شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95100401767
  • خبرنگار : 71530