پروین افشار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، تقویت ایمنی بدن ضروری است، گفت: تغذیه صحیح سبب افزایش قوای عمومی بدن شده و این امر میتواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کند.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا در روزهای سرد سال، توجه به تغذیه صحیح میتواند از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند و همواره باید یادآور شد که تغذیه صحیح یعنی دو اصل مهم تغذیه (تنوع و تعادل) در برنامه غذایی که لازم است هر فرد در برنامه غذایی خود به اندازه نیاز از تمام گروههای غذایی بر اساس هرم راهنمای غذایی استفاده کند.
افشار با اشاره به اینکه تعدادی از غذاها به علت داشتن ویتامین ث، در پیشگیری از سرماخوردگی نقش مهمی دارند، افزود: انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین ث میتوانند در درمان سرماخوردگیها موثر باشند.
وی خاطرنشان کرد: غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند که مصرف این مواد در بدن از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند. مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز در این روزهای سرد سال مانند ماهی قبا، قزلآلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه می شود.
وی اظهار کرد: همچنین دانه کنجد و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند و این اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونتهای سرماخوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک میکنند.
افشار افزود: مواد غذایی دارای ویتامین A نیز در تقویت ایمنی بدن مانند جگر، کره و تخممرغ، هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی موثر بوده و علاوه بر آن نیز سبزیهای سبز تیره نیز تامینکننده بتاکاروتن هستند، در بدن به ویتامین A تبدیل میشوند.
وی با اشاره به اینکه در هنگام سرماخوردگی، خوردن شلغم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه میتواند موثر باشد، گفت: این مواد به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدمیکروب و ضدویروس هستند و در درمان سرماخوردگی موثرند.
این کارشناس ادامه داد: عسل نیز ماده غذایی مفید در پیشگیری از سرماخوردگی است که در طب سنتی مخلوطی از عسل و آب ولرم و آب لیمو و آویشن و عسل اثر سینرژیک یا تقویت کننده داشته و در پیشگیری و درمان سرما خوردگی توصیه میشود. همچنین برخی از ادویه ها مانند زنجبیل نیز در بهبود سرماخوردگی نقش مفیدی در بدن ایفا میکنند و برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به خصوص ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد.
افشار خاطرنشان کرد: در مجموع توصیه میشود از تمام مواد غذایی به خصوص میوهها و سبزیهای تازه، گوشت کمچرب، ماهی، غلات، مغزها و دانهها در روزهای سرد سال بیشتر استفاده شده و مواد غذایی سالم و خانگی بیشتر در برنامه غذایی قرار گیرند و کمتر از غذاهای آماده بستهبندی شده و کنسروها که از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند، استفاده شود.
انتهای پیام