دو اقدام دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک

رییس گروه داوری علم و فناوری نانو جایزه مصطفی (ص)، ایجاد بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) و اجرای طرح «ایده تحقیقات متمرکز با نتایج عملی برای جامعه» را دو اقدام در دستور کار این جایزه نام برد و گفت: این بنیاد برنامه‌های حمایتی برای انجام فعالیت مشترک دانشمندان در چهار زمینه علمی مرتبط با جایزه مصطفی(ص) دارد.

به گزارش ایسنا دکتر علی بیت اللهی، اطلاع‌رسانی درباره اهداف و چشم‌اندازهای جایزه مصطفی(ص) به دانشمندان مسلمان را از جمله اهداف برگزاری نشست‌های تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی (STEP) دانست و افزود: معرفی جایزه مصطفی(ص)، اهداف و چشم اندازهای آن به تمامی دانشمندان مسلمان در سرتاسر دنیا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ از این رو به عنوان اولین اقدام، تصمیم به برگزاری این نشست در مالزی به عنوان یک کشور اسلامی کردیم.

وی با بیان اینکه در این مراسم از دانشمندان سایر کشورهای اسلامی نیز دعوت به عمل آورده شد، ادامه داد: علاوه بر آن در این نشست از دو تن از برگزیدگان جایزه پروفسور «جکی یینگ» و پروفسور عمر یاغی نیز دعوت شده است.

بیت اللهی اضافه کرد: پروفسور عمر یاغی قصد دارد در این نشست در خصوص چگونگی تمرکز دانشمندان مسلمان بر روی مسائلی که مشکلات اساسی جوامع را ریشه کن می‎کند به بحث و گفت‌وگو بپردازد.

وی هدف این جایزه را تشکیل شبکه‌ای برای دانشمندان کشورهای اسلامی دانست و یادآور شد: از این طریق می‌توان تحقیقات و فعالیت‌های پژوهشی را بر روی موضوعاتی متمرکز کرد که نتایج آن برای طیف وسیعی از جوامع انسانی ارزشمند باشد.

رییس گروه داوری علم و فناوری نانو جایزه مصطفی(ص)، ایجاد بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) را از دیگر فعالیت‌های جایزه مصطفی ذکر کرد که قرار است در نشست 5 روزه  STEP در مالزی درباره آن بحث و تبادل نظر شود.

به گفته وی این بنیاد برنامه‌های حمایتی زیادی برای فعالیت مشترک دانشمندان در چهار زمینه علمی مرتبط با جایزه مصطفی(ص) شامل «علم و فناوری زیستی و پزشکی»، «علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات»، «علم و فناوری نانو» و «تمام زمینه‌های علم و فناوری» در سطوح مختلف دارد.

بیت اللهی طرح «ایده تحقیقات متمرکز با نتایج عملی برای جامعه» را از دیگر برنامه‌های این جایزه نام برد و اظهار کرد: متاسفانه انجام تحقیقات پراکنده در اکثر کشورهای اسلامی که نتایج آنها در زمینه‌های مشخص فناوری و راه حل‌های انسانی کاربردی ندارد، از ناراحت کننده‌ترین مسائل کشورهای اسلامی محسوب می‌شود. از این رو جایزه مصطفی (ص) تاکید فراوانی بر روی تحقیقات متمرکزی دارد که منتج به راه حل‌هایی برای رفع مشکلات جوامع شود.

وی اضافه کرد: در این صورت در بلندمدت شاهد انتخاب این رویکرد توسط دانشمندان با هدف شناخته شدن در جایزه مصطفی(ص) خواهیم بود.

بر اساس این گزارش، نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی توسط دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) و با همکاری دانشگاه «پوترا» مالزی از روز 29 آذرماه به مدت 5 روز با حضور 250 محقق حوزه نانو و 30 دانشمند برجسته جهان اسلام در کوالالامپور پایتخت مالزی در حال برگزاری است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲ دی ۱۳۹۵ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95100201004
  • خبرنگار : 30057