به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، طبق گزارش این گروه که در راستای دفاع از آزادیهای رسانهای کار میکند، دستکم ۸۱ روزنامهنگار از اول دسامبر زندانی شدند و تمامی آنها با اتهامهای ضد دولتی مواجه هستند.
در گزارش این گروه از سرشماری سالانه روزنامهنگاران زندانی آمده است: آزادی رسانهای از اوایل سال ۲۰۱۶ در ترکیه مورد هدف قرار گرفته است و شاهد بازداشت، آزار و اذیت و اخراج روزنامهنگاران و گرفتن دفاتر هستیم.
طبق این گزارش، مجموعا ۲۵۹ روزنامهنگار در سراسر جهان بازداشت شدند که در مدت مشابه سال گذشته این تعداد ۱۹۹ تن بود. این بالاترین میزان بازداشتی از زمان آغاز به کار این گروه در ۱۹۹۰ است. این آمار شامل روزنامهنگاران مفقودی و یا روزنامهنگارانی که به دست گروههای غیر دولتی اسیر شدند، نمیشود.
از زمان کودتای ناکام ۱۵ ژوئیه، حالت فوقالعاده در ترکیه برقرار است و سرکوبهای دولتی موجب شده تا هزاران نفر زندانی شوند و دهها هزار تن از مردم از مشاغل خودشان اخراج شوند. این اقدامات مورد اعتراض دولتهای غربی، گروههای حقوق بشر و کارشناسان حقوقی قرار گرفته است.
براساس گزارش کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، دولت رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه طی دو ماه بیش از ۱۰۰ روزنامهنگار را بازداشت کرده و دستکم ۱۰۰ نشریه را تعطیل کرده است.
حتی پیش از کودتای ترکیه، نقض آزادی مطبوعاتی در ترکیه به حدی بالا بود که کمیته حفاظت از خبرنگاران را بر آن داشت تا یک ویژهنامه با عنوان "وقایعنامه سرکوبها در ترکیه" منتشر کند.
براساس این گزارش، چین پس از ترکیه بدترین جایگاه را در سال ۲۰۱۶ به خود اختصاص میدهد. در اول دسامبر ۳۸ روزنامهنگار بازداشت بودند. چین در دو سال گذشته بیشترین میزان بازداشت روزنامهنگاران را در سراسر جهان داشته است.
در این گزارش آمده است: در هفتههای اخیر پکن سرکوب روزنامهنگارانی که اعتراضات و سوءرفتارهای حقوق بشری را پوشش میدهند، تشدید کرده است. مصر با ۲۵ روزنامهنگار زندانی در جایگاه سوم قرار دارد.
انتهای پیام