به گزارش ایسنا، در حال حاضر صرافی بانکها در بازار آزاد عمدتا و به عنوان تزریق کنندگان ارز و به گونهای تعیین کننده قیمت پایه در هر روز به شمار میروند. این در حالی است که در جریان تحولات و نوسان قیمتی که در بازار ایجاد میشود، صرافی بانکها کانالی برای بانک مرکزی بوده تا از طریق آنها کمبود ارز جبران و با تزریق، قیمتها تعدیل شود.
گذری بر بازار ارز چهارراه استانبول و سرکشی به صرافی بانکها نشان میدهد که تقریبا به غیر از صرافی پارسیان که از گذشته نیز عامل تزریق ارز بود بقیه صرافی بانکها بر اساس قیمتی که از سوی بانک مرکزی به آنها اعلام میشود نسبت به عرضه ارز به مشتریان عادی اقدام میکنند.
صرافی پارسیان اعلام میکند که عرضه ارز به مشتریان آزاد نداشته و سهمیه صرافیهای آزاد را پرداخت میکند، اما در صرافیهای دیگر بانکی حداقل پرداختی ارز ۱۰۰۰ دلار و تا سقف ۵۰۰۰ دلار قابل پرداخت است. البته درباره اینکه چرا کمتر از این نرخ پرداخت انجام نمیشود صرافی یکی از بانکها اعلام کرد که با توجه به قیمت پایینتری که صرافی بانک نسبت به صرافیها آزاد اعلام میکند در نتیجه چندان به صرفه نیست که بخواهد کمتر از ۱۰۰۰ دلار به مشتری بپردازد.
با این حال صرافی برخی بانکهای دیگر کمتر از ۱۰۰۰ دلار هم عرضه میکنند، اما قیمتهایی که صرافی بانکها برای دلار تعیین میکنند از حدود ساعت ۱۱:۳۰ شروع میشود که برای امروز تا حدود ۳۹۰۰ تومان قیمت خورد. این در حالی است که در بازار امروز یکشنبه قیمت دلار در صرافیهای آزاد برای خرید حدود ۳۸۸۰ و برای فروش حدود ۳۹۲۰ تومان بود.
متقاضی دریافت ارز از صرافی بانک ها می تواند با ارائه کارت ملی و همچنین کارت بانکی به نام متقاضی است نسبت به دریافت ارز از حدود ساعت ۱۱ به بعد که قیمت ها در بازار مشخص می شود نسبت به خرید اقدام کند.
از این رو تفاوت قیمتی حداقل ۲۰ تومانی بین قیمت صرافی آزاد و صرافی بانکها وجود دارد، اما این اختلاف چندان نفعی برای خریداران خرد و یا کلان ندارد، چرا که عمدتا صرافی بانکها کمتر از ۱۰۰۰ دلار و یا بیشتر از ۵۰۰۰ دلار عرضه نمیکنند. در کنار صرافی بانکها، خود بانکها نیز از عرضه کنندگان ارز هستند که در چندماه گذشته و بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی مجاز به فروش دلار در بازار آزاد شدند.
انتهای پیام