به گزارش ایسنا، به دنبال نوسانی که اخیرا در بازار ارز با توجه به دلایل مختلفی که از سوی کارشناسان و بانک مرکزی اعلام شد اتفاق افتاد، سرانجام جلسهای ارزی بین نمایندگان دولت و مجلس برای بررسی عوامل افزایش قیمت ارز و همچنین ایجاد راهکارهایی برای ساماندهی بازار تشکیل شد.
آنطور که پورابراهیمی- رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس- در رابطه با نتیجه جلسه امروز ارزی که در آن رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد هم حضور داشته اند توضیح داده، این دو مقام مسئول وعده دادند که دولت برای کنترل بازار ارز ورود کرده و کاهش قیمت در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.
این در حالی است که ظاهرا رئیس کل بانک مرکزی وعده داده که به دنبال کاهش قیمت دلار تا ۳۸۰۰ تومان هستند. این اعلام سیف، در شرایطی انجام میشود که کاهش نرخ دلار تا ۳۸۰۰ تومان هم به معنی بازگشت به نرخ حدود دو ماه پیش نیست، چرا که روند صعودی نرخ دلار از حدود ۳۵۶۰ تومان در آبانماه آغاز و تا بیش از ۴۱۵۰ تومان در روزهای گذشته پیش رفته بود و حدود ۶۰۰ تومان گران شد.
اما در چند روز گذشته با شرایطی که بر بازار و اوضاع اقتصادی حاکم شد به نظر می رسد با ورود دولت و بانک مرکزی و برخی دلایل دیگری که از سوی این بانک اعلام شده قیمت ها در بازار کاهشی شده است و حتی امروز کمتر از ۴۰۰۰ تومان قیمت خورد. این در حالی است که با وعده رئیس کل بانک مرکزی به رساندن دلار به ۳۸۰۰ تومان هرچند که دلار ۴۰۰۰ تومانی در بازار مبادله نخواهد شد، اما قیمت نسبت به نرخی که از آن روند افزایشی شروع شده بود تا بیش از ۳۰۰ تومان گرانتر در بازار عرضه میشود. نرخی که در صورت ثبات نشان دهنده رضایت بانک مرکزی از عرضه و فروش دلار ۳۸۰۰ تومانی خواهد بود.
تغییرات کاهشی دلار در حالی اتفاق میافتد که بانک مرکزی اعلام کرده است فروکش تقاضا تجاری و مسافرتی، مدیریت آربیتراژ دلار آمریکا با کشورهای همسایه، کاهش قیمت حواله درهم امارات، کاهش تقاضا احتیاطی، سفته بازی و تبدیل دارایی، افزایش فروشهای ارزی و کاهش نرخ معاملات امروزی و فردایی از یک سو و افزایش عرضه ارز توسط بانک مرکزی را عامل کاهش قیمت و کنترل بازار اعلام کرده بود.
این موضع بانک مرکزی در شرایطی است که البته صرافی بانکها به عنوان توزیع کنندگان اصلی ارز در بازار طی روزهای اخیر با قیمتی پایینتر روز خود را آغاز و عرضه ارز را انجام دادند. در حالی که در روزهای گذشته و در هیجان بازار عمدتا با آغاز کار آنها با قیمتهای بالا بازار ارز نیز به اذعان صرافان به دنبال صرافی بانکها کشیده شده و در کنار عوامل دیگر، قیمتها صعودی رقم می خورد.
به هر حال در صورت برگشت دلار به ۳۸۰۰ تومان و قرار گرفتن بالاتر از نرخی که روند افزایشی از آن شروع شده، اتفاق جدیدی نیست و پیش تر هم بازار ارز چنین شرایطی را تجربه کرد است، به طوری که بعد از رشد قیمت دلار در دوره ای، سرانجام با ورود سیاست گذار ارزی قیمت تا حدی کاهش یافته است اما نه اینکه به جایگاه قبلی برگردد.
انتهای پیام
نظرات