به گزارش ایسنا، منابع دیپلماتیک فرانسوی به روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط گفتند که دوره کنونی دوره حساسی است چراکه مخالفان سوری از نظر نظامی ضعیف شدهاند و این مساله میتواند بر بعد سیاسی و مذاکرات در ژنو نیز تأثیر بگذارد.
این منابع میگویند: حاضران در پاریس اهرم فشار کارآمدی برای فشار آوردن بر طرف روسی یا ایرانی را ندارند و تمامی آنچه که میتوانند انجام دهند فشار سیاسی بر مسکو برای همکاری است اما به نظر میرسد طرفهای غربی همچنان به فایده فشار آوردن بر مسکو اعتقاد دارند.
این منابع اعلام کردند: اوضاع نظامی در سوریه احتمالا طی ماههای آتی تغییر کند اما اوضاع سیاسی همچنان همانگونه باقی مانده است و این یعنی باید برای تحقق روند انتقال سیاسی براساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت به مذاکرات بازگشت. اما مشکل اینجاست که نظام سوریه زمانی که ضعیف بود با روند انتقال سیاسی و تشکیل دولت فراگیر مخالفت میکرد و امروز که قویتر شده به هیچ وجه چنین روندی را نخواهد پذیرفت.
این منابع تأکید کردند: مخالفان میانه رو سوری در هیئت عالی مذاکره کنندگان تنها طرفی هستند که طرح کاملی را در اختیار دارند که میتواند جایگزینی را برای خروج از این معادله فراهم آورد: یا داعش یا نظام.
اخیرا ارتش سوریه پس از درگیریهای شدید با مخالفان توانست کنترل بخش اعظم شرق حلب را در دست بگیرد. برخی تحلیلگران معتقدند که در صورت آزادی کامل حلب به دست ارتش سوریه احتمالا جنگ نیز به پایان برسد چراکه نیمی از جنگ سوریه در حلب رخ داده است و بقیه مناطق نیز شاهد آشتیهای محلی و پیشرویهای گسترده ارتش سوریه است.
انتهای پیام