مسعود سعادتمهر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره موانع ایجاد اشتغال در اقتصاد ایران اظهار کرد: متناسب نبودن آموزشهای دانشگاهی با نیازهای بازار کار یکی از موانع اشتغال در ایران است؛ آموزشهایی که در دانشگاهها به دانشجویان داده میشود بیشتر به صورت نظری و تئوریک بوده و کمتر جنبه عملی دارد به گونهای که فارغالتحصیلان عملاً در بازار کار مهارتی ندارند.
وی اظهار کرد: در دانشگاههای ما تنها کمینگری و مدرکگرایی رشد یافته است و فارغالتحصیلان مهارت لازم و عملی را برای حضور در بخش خصوصی ندارند و تنها به دنبال کار در بخش دولتی آن هم به شکل دفتری و کارمند پشت میزنشین هستند.
سعادتمهر اضافه کرد: کمبود سرمایه از مهمترین موانع ایجاد اشتغال در ایران است؛ در شرایطی که سرمایه کم باشد و سرمایهگذاری شکل نگیرد، شرکت و بنگاههای اقتصادی کمتر فعال بوده و سطح تولید آنها کاهش یافته و به تبع آن اشتغال نیز کمتر و بیکاری افزایش می یابد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور لرستان ادامه داد: وجود بیکاری ساختاری در اقتصاد ایران از دیگر علل بیکاری و ایجاد نشدن اشتغال است؛ بیکاری ساختاری به این معناست که تخصص و مهارتهای نیروی کار متناسب با بازار کار نیست. پایین بودن فرهنگ کار از دیگر موانع ایجاد اشتغال در ایران است.
وی خاطرنشان کرد: جذب سرمایههای خارجی برای فعال کردن بنگاههای اقتصادی و فراهم کردن زمینه اعطای تسهیلات بانکی با بهره پایین و دوره تنفس بالا، کیفیت بخشی به دانشگاهها و آموزشهای عملی از راهکارهای رفع موانع ایجاد اشتغال در ایران است.
سعادتمهر افزود: دولت میتواند با تشویق صادرات و تخفیف مالیات سیاستهای پولی مناسب را برای ایجاد اشتغال بکار گیرد.
انتهای پیام