به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اظهارات سخنگوی باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا نگرانیها درباره عواقب بالقوه تماس غیرمعمول دونالد ترامپ با تسای اینگ-ون، رئیسجمهوری تایوان در جمعه گذشته را پررنگ میکند. این تماس موجب اعتراض رسمی پکن در روز شنبه شد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید گفت، مقامهای ارشد شورای امنیت ملی دو بار با مقامهای چینی در روزهای گذشته صحبت کردند تا به آنها مجددا اطمینان دهند که واشنگتن به پذیرش سیاست "چین واحد" متعهد است و بار دیگر تاکید و شفافسازی شود که تعهد ایالات متحده به این سیاست دیرینه چین پایدار است.
به گفته جاش ارنست، این سیاست ۴۰ سال است که پا بر جاست و روی ارتقا، حفظ صلح و ثبات در چین و تایوان تمرکز دارد که در راستای منافع آمریکا هم هست.
او افزود: اما اگر اعضای تیم رئیسجمهوری منتخب آمریکا هدف متفاوتی دارند، خودشان باید توضیح دهند.
سخنگوی کاخ سفید گفت: دولت چین اهمیت زیادی برای این مساله قائل است و این مساله بسیار حساسی است. برخی از پیشرفتهایی که در روابط ما با چین حاصل شده است، میتواند با حساس شدن این مساله تضعیف شود.
تماس تلفنی دونالد ترامپ با رهبر تایوان اولین تماس یک رهبر آمریکایی پس از ۳۷ سال بود. جیمی کارتر، رئیسجمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۷۹ این مساله را به رسمیت شناخت که تایوان بخشی از چین است و به سیاست چین واحد اذعان کرد. چین هم تایوان را استان جداییطلب و شورشی خودش میداند.
به رغم بالا گرفتن تنشها در مسائل گستردهای نظیر تجارت و یا ادعاهای ارضی چین در دریای چین جنوبی، دولت اوباما بر همکاری در زمینه مسائل جهانی نظیر تغییرات آب و هوایی، ایران و برنامه کرهشمالی با چین تاکید دارد. وزارت خارجه چین دوشنبه اعلام کرد، ترامپ کاملا به موضع چین در خصوص مساله تایوان واقف است و طرف چینی هم با تیم او در ارتباط است.
انتهای پیام