با نادیده گرفتن سیاست خارجی؛

ترامپ سنت 37 ساله را شکست، با رهبر تایوان گفتگو کرد/ واکنش چین

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا اقدام به گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهور تایوان کرده و سیاست کشورش برای عدم گفت‌وگو با وی را که از سال ۱۹۷۹ از زمان قطع روابط واشنگتن با تایوان تا کنون بر قرار بوده نقض کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا موجی جدید از واکنش‌ها را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشته و برخی از آن به عنوان یک رسوایی سیاسی یاد کرده‌اند. تیم انتقال قدرت دونالد ترامپ اعلام کرد که دو رهبر به "روابط نزدیک اقتصادی، مناسبات سیاسی و امنیتی" میان آمریکا و تایوان اشاره کردند.

چین تایوان را یک استان جدایی طلب قلمداد می‌کند. این کشور صدها موشک را به سوی جزیره تایوان نشانه رفته و تهدید کرده که در صورت لزوم با توسل به زور این جزیره را خواهد گرفت.

تیم ترامپ همچنین گفت که رئیس جمهور منتخب آمریکا پیروزی تسای اینگ-ون در انتخابات ماه ژانویه تایوان را تبریک گفته است.

 تسای ۵۹ ساله که اولین رهبر زن تایوان است در راس حزب دموکراتیک مترقی به یک پیروزی قاطع رسید.

این حزب به طور سنتی حامی استقلال از چین بوده است.

جیمی کارتر، رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۷۹ با قطع روابط با تایوان بر سیاست "چین واحد" تاکید کرده بود و این تبدیل به سیاست رسمی آمریکا از آن زمان به بعد در قبال تایوان شد.

با این حال آمریکا روابط غیررسمی دوستانه با تایوان را حفظ کرده و حتی به این منطقه سلاح می فروشد.

دولت تسای اینگ ون سیاست "چین واحد" را نمی پذیرد؛ سیاستی که می گوید تایوان بخشی از چین است.

همزمان ند پرایس، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است که گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با تسای به معنی تغییری در سیاست دیرینه آمریکا نیست.

او گفت: ما قویا به سیاست چین واحد متعهدیم. منافع بنیادی ما در روابط صلح آمیز و باثبات دو طرف تنگه تایوان نهفته است.

ترامپ با این گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور تایوان ریسک تحریک چین و واکنش جدی این کشور را به وجود آورده است.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین امروز (شنبه) در گفتگو با تلویزیون فونیکس هنگ کنگ گفت، این تماس تلفنی "حقه" طرف تایوانی بوده که حس می‌کرده به همین سادگی نمی‌تواند سیاست چین واحد را تغییر دهد.

وی خاطر نشان کرد: من فکر نمی کنم این اتفاق تغییری در سیاست چین واحد که دولت آمریکا سالها در پیش گرفته صورت دهد. اصل چین واحد ستون توسعه سالم روابط چین و آمریکا بوده است و ما نمی خواهیم شاهد هیچ گونه دخالت یا از بین رفتن این اصل سیاسی باشیم.

ترامپ در واکنش به جنجالی که از سوی مخالفانش در آمریکا در خصوص گفت‌وگوی تلفنی وی با رئیس جمهور تایوان به راه افتاده در توئیتر نوشت: جالب است که آمریکا میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات نظامی به تایوان فروخته اما من نباید پذیرای یک تماس تلفنی برای عرض تبریک باشم.

دفتر تسای اینگ ون نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: تسای به ترامپ اظهار امیدواری کرد که آمریکا بتواند همچنان به حمایت از تایوان برای به دست آوردن فرصتهایی به منظور مشارکت در مسائل بین المللی ادامه دهد و پیروزی انتخاباتی ترامپ را تحسین برانگیز خواند.

در همین حال گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که کشورش اعترض رسمی خود را در این مورد تحویل نماینده آمریکا خواهد داد. او گفت: باید مجددا تاکید کنیم که تنها یک چین در جهان وجود دارد و تایوان بخش جدایی‌ناپذیر از خاک چین است. دولت جمهوری‌ خلق چین تنها دولت مشروع و قانونی در چین است. این حقیقت به صورت کلی در جامعه بین‌المللی پذیرفته شده است.

در این بیانیه جزئیات شکایت چین و یا اینکه شکایت مذکور تسلیم چه کسی خواهد شد، مطرح نشده است. این سخنگو تاکید کرد، چین از طرفین مرتبط می‌خواهد تا با مسائل مرتبط با تایوان "محتاطانه و مناسب" برخورد شود تا از "مداخله غیر ضروری" در روابط آمریکا – چین جلوگیری به عمل آید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95091306559
  • خبرنگار : 71415