مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم:

هنوز هیچ تصمیمی برای واگذاری‌ رشته روانشناسی گرفته نشده است

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: تاکنون و تا به این مرحله، هیچ تصمیمی در زمینه واگذاری رشته‌های روانشناسی و سلامت به وزارت بهداشت اتخاذ نشده و هیچ ابلاغیه‌ای صادر نشده است.

دکتر عبدالرحیم نوه ابراهیم در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات انجام شده برای بررسی وضعیت واگذاری رشته‌های روانشناسی و سلامت، افزود: برای این امر از سوی رییس جمهور نامه‌ای به دو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر واگذاری رشته‌های مربوط به سلامت به وزارت بهداشت ارسال شد.

وی ادامه داد:  ما به درستی نمی‌دانستیم کدام یک از رشته‌ها مربوط به سلامت و وزارت بهداشت است. از این رو بنا به پیشنهاد دو وزیر و توافقات صورت گرفته، کمیته‌ ۸ نفره متشکل از نمایندگان دو وزارتخانه به ریاست دکتر نجفی، مشاور رییس‌جمهور تشکیل شد و از سوی دیگر وزارت علوم از روانشناسان، پزشکان و متخصصان برای حضور در جلسات دعوت به عمل آورد.

نوه ابراهیم، با تاکید بر اینکه در جلسات این هیات ۸ نفره موضوعات مرتبط به واگذاری رشته‌های روانشناسی و سلامت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، خاطرنشان کرد: در این جلسات گزارش‌هایی در خصوص وضعیت این رشته در دانشگاه‌های مطرح دنیا و همچنین نتایج مطالعات محققان در این زمینه از سوی متخصصان این رشته‌ها ارائه شد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم اضافه کرد: در نهایت آیین‌نامه‌ای تحت عنوان «آیین‌نامه کمیته بین رشته‌ای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» تهیه شد و به امضای وزرای هر دو وزارتخانه رسید.

به گفته وی در این آیین‌نامه جایگاه این رشته‌ها تعیین شد، ضمن آنکه اگر قرار است رشته‌ای مشترک باشد، سهم هر یک از وزارتخانه‌ها به چه میزان باشد.

وی با تاکید بر اینکه ۵ معیار برای واگذاری رشته‌ها تعریف شد، اظهار کرد: رشته‌های مورد نظر از لحاظ وضع موجود و برنامه‌های درسی، امتیازبندی و در نهایت جمع‌بندی شد.

نوه ابراهیم اضافه کرد: متعاقب این اقدام، در هفته‌های قبل جلسات کارشناسی با حضور دکتر نجفی برگزار و مطالب جمع‌بندی مرور شد و در نهایت هفته قبل جلسه‌ای برگزار و مطالب مرتبط با موضوع ارائه شد.

وی در خصوص تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه تاکید کرد: در این جلسه هیچ تصمیم‌گیری نهایی صورت نگرفت و تاکنون هیچ ابلاغیه‌ای به هیچ یک از مراکز و دستگاه‌ها ارسال نشده است.

نوه ابراهیم با بیان اینکه تصمیمات گرفته شده بحث‌هایی بوده که در کاغذ آمده است، یادآور شد: گزارش‌هایی که از این جلسات تهیه شده است، به وزرای دو وزارتخانه ارسال می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر حساسیت موضوع و ضرورت توجه به وضعیت دانشجویان شاغل به تحصیل در این رشته‌ها افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ هزار دانشجو در رشته‌های روانشناسی، روانشناسی بالینی، سلامت، علوم شناختی و اعصاب شناختی مشغول به تحصیل هستند و ما برای حفظ و نگهداری و ارتقای محتوای این رشته‌ها حداکثر تلاش خود را می‌کنیم، از این رو رها کردن این رشته‌ها و واگذاری آن‌ها به سایر دستگاه‌ها  اقدام ساده‌ای نیست.

وی خاطرنشان کرد: ما به محتوای رشته‌ها و همچنین نظرات کارشناسان توجه داریم و تاکنون و تا به این مرحله هیچ تصمیمی در خصوص واگذاری‌ها گرفته نشده است.

انتهای پیام  

  • سه‌شنبه/ ۹ آذر ۱۳۹۵ / ۰۵:۰۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 95090804913
  • خبرنگار : 30057

برچسب‌ها