به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: «مارگارت اتوود» داستاننویس کانادایی برنده «بوکر» به جمع نویسندگانی پیوست که برای آزادی همکاران محبوس خود به آنها نامه نوشتهاند. «اتوود» با شرکت در این کمپین، به «اسلی اردوغان» نویسنده ترکیهای که بیش از ۹۰ روز را در زندان سپری کرده، نامه نوشت.
این نامهها به مناسبت «روز نویسنده محبوس» به پنج نویسنده در سراسر دنیا که آزادی خود را از دست دادهاند نوشته شده است. این روز را مرکز بینالمللی «پن» در سال ۱۹۸۱ نامگذاری کرده است.
بنیاد «پن» اعلام کرده طی ۱۲ ماه گذشته ۳۵ نویسنده در جهان به خاطر فعالیتهای کاریشان کشته شدهاند. «اسلی اردوغان» نویسندهای ترک است که در ماه اوت به اتهام عضویت در یک گروه تروریستی و تهدید امنیت ملی دستگیر شد و به زندان افتاد.
«احمد ناجی» رماننویس مصری، «دارین تاتور» شهروند فلسطینی مقیم سرزمینهای اشغالی، «سزاریو آلخاندرو فلیکس پادیلا فیگوئرا» نویسنده اهل هندوراس و «گویی مینهای» ناشر چینی از دیگر چهرههای فرهنگی هستند که نویسندگان برای نجات آنها نامه نوشتهاند.
«مارگارت اتوود» در نامه خود به «اسلی اردوغان» نوشت: حتی با وجود دیوارهای بتنی، درهای آهنی، قفل و کلیدها هنوز هم صدای تو را میشنویم. تو در زندان هستی، اما تنها نه. کل اعضای «پن» از سرتاسر جهان پشت تو هستند و برای آزادی تو مبارزه میکنند. آنها به آزادی تو امید دارند و تا زمانی که آن را به دست نیاوری، از پا نمیایستند. من ایمان دارم تو به زودی آزاد میشوی.
نویسنده «آدمکش کور» ادامه داد: امیدوارم تو در ترکیهای زندگی کنی که بتوانی بدونی ترس و سانسور بنویسی و حرفت را بزنی، کشوری که تنوع عقاید و افکار را گرامی بدارد. امیدوارم در ترکیهای زندگی کنی که به صدای متفکران، نویسندگان و هنرمندان توانمندش افتخار کند؛ افرادی که از فراسوی مرزها مورد تحسین قرار میگیرند. من امید دارم که تو در ترکیهای زندگی کنی که به دموکراسی افتخار کند، کشوری که به داشتن صداهایی چون تو افتخار کند.
«جنیفر کلمنت»، «جیوکوندا بلی»، «سلیل تریپاتی» و «هانان الشیخ» از دیگر نویسندگانی هستند که برای همتایان دربند خود نامه نوشتهاند.
«مارگارت اتوود» شاعر، داستاننویس و نویسنده هشت کتاب کودک است. او که اکنون یکی از سرشناسترین نویسندگان و منتقدان ادبی کاناداست، جایزههای ادبی فراوانی را در کارنامه ادبی خود ثبت کرده است. «اتوود» تاکنون پنجبار نامزد دریافت جایزه ادبی «بوکر» شده و یکبار در سال ۲۰۰۰ موفق شد برای رمان «آدمکش کور» آن را به دست آورد .او در سال ۱۹۸۵ جایزه ادبی «آرتور سی. کلارک» را از آن خود کرد. جایزه دولتی ادبیات کانادا، جایزه «گیلر» و جایزه «ایمپک دوبلین» از دیگر جایزههای ادبی هستند که در کارنامه حرفهای «اتوود» به چشم میخورند.
از این نویسنده آثار متعددی منتشر شده که بسیاری از آنها به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. رمانهای «قصه ندیمه»، «عروس فریبکار»، «گریس دیگر»، «آدمکش کور» و «اوریکس و کریک» از جمله آثاری هستند که از او به زبان فارسی ترجمه شدهاند.
انتهای پیام