روزشمار جاده مرگ!

تا بحال عبارت «جاده اهر ـ تبریز» را در موتورهای اینترنتی جستجو کرده‌اید؟ می‌دانید اگر همین الان نام این جاده را گوگل کنید با چه تصاویر و اخباری رو به رو خواهید شد؟ اشتباه نکنید؛ قرار نیست با این جستجوی اینترنتی تصاویر زیبای کوهستانی مشاهده کنید و از زیبایی‌های طبیعی آن لذت ببرید. نتیجه جستجوی شما تنها تصاویر و اخبار مرگباری خواهد بود از یک جاده باریک کوهستانی.

«جاده اهر ـ تبریز» که محور اتصالی تبریز به شهرستان اهر است، به عنوان یکی از خطرناک‌ترین جاده‌های ایران شناخته می‌شود؛ مسیری ۹۰ کیلومتری و دوبانده که با توجه به شرایط خطرناک در برخی از نقاط جاده و آسفالت بی‌کیفیت در طول سال، بسیاری از مسافرانش را به کام مرگ می‌کشاند.

جاده اهرـ تبریز

این جاده که مدت‌هاست یک گذرگاه خونین شناخته می‌شود، تقریبا نامش هرماه در صدر اخبار حوادث می‌نشیند و هر بار حکایت از سانحه‌ای دلخراش دارد. چند حادثه اخیر این جاده را ببینید: 

مرگ یک نفر بر اثر واژگونی تریلی (۸ مهرماه 95)

واژگونی تریلی در جاده تبریز ـ  اهر یک فوتی و یک مصدوم به دنبال داشت. با کمک نیروهای هلال احمر و آتش‌نشانی مصدومان رهاسازی شدند و فوت یک نفر توسط کارشناسان اورژانس تایید شد.

واژگونی تریلی

مرگ دلخراش راننده و سوختن در آتش (۳ مهرماه 95)

راننده پژو پارس بر اثر برخورد با کامیون در جاده اهر ـ تبریز در میان شعله‌های آتش سوخت و در لحظه، جان باخت. راننده کامیون نیز پس از انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انتقال داده شد.

مرگ دلخراش راننده پژو پارس

دو کشته و هفت مصدوم بر اثر برخورد دو دستگاه پیکان (۱۲ شهریورماه 95)

برخورد دو دستگاه پیکان در جاده تبریز ـ اهر، به فوت دو تن و مصدومیت ۷ تن دیگر منجر شد. تکنسین‌های اعزامی به محل حادثه از فوت دو مرد و زن حدودا ۴۵ ساله خبر دادند. در مورد مصدومان حادثه پس از انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی ۳ نفر توسط بالگرد اورژانس هوایی و ۴ نفر توسط آمبولانس‌های اورژانس ۱۱۵ و هلال احمر به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انتقال داده شدند.

سانحه در جاده اهر ـ تبریز

واژگونی پراید جان کودک ۲ ساله را گرفت (۲۴ مردادماه ۹۵)

واژگونی یک دستگاه خودروی سواری پراید در جاده تبریز ـ اهر موجب مرگ کودک دو ساله و مصدوم‌شدن شش نفر شد. تکنسین‌های اعزامی شش مصدوم حادثه را پس از انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انتقال دادند. وضعیت یک نفر از مصدومین وخیم گزارش شد.

سانحه در جاده اهر ـ تبریز

مرگ ۴ نفر در تصادف پژو با مسافران کنار جاده (۵ مردادماه ۹۵)

در پی برخورد دو دستگاه خودرو ۴۰۵ و ۲۰۶ در جاده اهر ـ تبریز  ۳ تن از سرنشین‌های خودروی ۲۰۶ و یک نفر از سرنشینان ۴۰۵ در دم جان باختند؛ ۷ نفر از سرنشینان خودرو ۴۰۵ که شش نفر آن کودک بودند به بیمارستان اهر انتقال داده شدند و ۵ مصدوم حادثه با اورژانس هوایی به تبریز اعزام شدند. اساس اعلام شاهدان عینی این حادثه، سرنشینان پژو ۲۰۶ در کنار جاده مشغول استراحت و صبحانه خوردن بودند که پژو ۴۰۵ با انحراف از جاده، با این افراد برخورد کرده که علاوه بر همسر راننده ۴۰۵، تمامی سرنشینان ۲۰۶ در دم جان باختند.

سانحه در جاده اهر ـ تبریز

برخورد سه خودرو و ۵ مصدوم در جاده تبریزـ اهر (۱ مردادماه ۹۵)

در تصادفی در جاده تبریز ـ اهر سه خودرو با یکدیگر برخورد کردند. این تصادف پنج مصدوم به جا گذاشت. در این تصادف سه دستگاه خودروی پیکان وانت، سمند و پراید به یکدیگر برخورد کرده بودند که پنج مصدوم آن با انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انتقال داده شدند.

سانحه در جاده اهر ـ تبریز

تصادف عجیب سه خودرو در جاده اهر ـ تبریز (۱۷ تیرماه ۹۵)

به‌دنبال برخورد سه خودرو در جاده اهر- تبریز ۴ دستگاه آمبولانس و بالگرد اورژانس به محل حادثه اعزام شدند. در کیلومتر ۱۰ طویقون به سمت خواجه، برخورد سه دستگاه خودرو پژو، سمند و پیکان وانت به اپراتوری اورژانس ۱۱۵ شهرستان هریس اعلام شد. پایگاه‌های فوریت‌ به محل حادثه اعزام شدند و تکنسین‌های اعزامی پس از انجام اقدامات پیش بیمارستانی و با رسیدن بالگرد اورژانس هوایی ۵ مصدوم حادثه توسط آمبولانس‌های شهرستان هریس و ۳ مصدوم توسط بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان امام رضا(ع) تبریز انتقال داده شدند.

سانحه در جاده اهر ـ تبریز

این تنها بخشی از سرخط اخبار منعکس شده در رسانه‌های رسمی درباره حوادث جاده اهر ـ تبریز است که در این مدت کام خیلی‌ها را تلخ کرده است؛ اما فقط این چند مورد مصداق‌های مرگبار بودن این جاده نیستند. برخی منابع خبری گزارش داده‌اند که این جاده سالانه 147 قربانی می‌گیرد.

برنامه بهسازی این جاده خطرناک از سال ۱۳۸۷ آغاز شد و مسئولان همان زمان وعده دادند که این پروژه تا سال ۱۳۸۹ به بهره‌برداری خواهد رسید. این وعده عملی نشد و با روی کار آمدن دولت یازدهم برنامه‌ریزی‌های جدیدی برای این پروژه انجام شد و وعده‌ای برای تکمیل آن تا پایان سال ۹۴ دادند.

اما از آنجا که این وعده نیزعملی نشد، رییس‌جمهوری در جریان سفر خود به استان آذربایجان شرقی در ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۹۴ وعده داد که با تصویب ۹۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت این پروژه تا پایان سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

ایسنا-سهیلا صدیقی

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 95081913660
  • خبرنگار : 71410