به گزارش ایسنا، «جان برایسون چین» اسقف اعظم کلیسای کتدرال واشنگتن در اولین روز از چهارمین مجمع اسلامی ـ مسیحی که عصر یکشنبه (16 آبان ماه ) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: در سال 2006 رییس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران در کلیسای انگلیکن در واشنگتن دی سی، با موضوع دیدگاههای شرقی و غربی سخنرانی و تاکید کرد که همه باید نسبت به تمامی امور ارزشمندی که در این دیدگاهها وجود دارد، متعهد باشیم. وی در آن سخنرانی گفتوگوی مبتنی بر احترام برای حل و فصل عدم اعتماد میان ملتها و پایان بردن تروریسم در سطح جهانی هم تاکید کرد.
جان برایسون ادامه داد: در همان ایام ایشان از اسقف واشنگتن دعوت کردند تا ادامه مباحث در ایران پیگیری شود تا اینکه بتوان کاتولیک و انگلیکن در مسیحیت و شیعه و سنی در اسلام را متحد کرد. بنابراین، گفتوگوها دنبال شد که گفتوگوهای تهران در سالهای 2007 و 2009 از آن جملهاند. سپس این گفتوگوها در واشنگتن، رم ایتالیا و بیروت ادامه یافت.
وی در ادامه بیان کرد: امیدوارم نتایج ارزشمند حاصل از این گفتوگوها را به جوامع و فرهنگهای خود بازگردانیم و شاهد اثرات آن باشیم.پاپ معتقد است که انگیزه گفتوگوهای دینی باید بر اساس صلح و عدالت دوطرفه باشد و به عنوان مکتبی مطرح شود تا بشریت را در ایجاد اتحاد و احترام و دوستی متقابل یاری برساند.
وی سپس با یادکرد از موضوع انتخابی برای این مجمع با عنوان «احترام و حفظ کرامت انسان؛ زمینهساز صلح و امنیت جهانی»، ادامه داد: ما همه مخلوق خداوند واحد هستیم و خداوند را با تمام قلب خود دوست داریم و با هم کار تلاش میکنیم تا این ارزش عطوفت و مهربانی و رحم و مروت را در قلب خود داشته باشیم.
همچنین در این مراسم کاردینال جان اونایکان اسقف اعظم اوبایجا از نیجریه با بیان اینکه کشور 170 میلیونی نیجریه دارای جمعیت تقریباً مساوی مسلمان و مسیحی است، گفت: مردم نیجریه چه مسلمان و چه مسیحی با هم زندگی میکنند و گاهی با هم با مسایل مبارزه میکنند و برخی اوقات هم میجنگند؛ اما همه سعی میکنند که زنده بمانند.
وی افزود: مؤمنان و مردمی در این مجمع گرد هم آمدهاند که به اعتقاد من، آخرین و بالاترین راه حل خدا برای رفع این مسایل است.
کاردینال جان اونایکان در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد به نظر مخالفان دین و مذهب، گفت: اسلام و مسیحیت و حتی بودیسم و هندوئیسم و حتی مذهب پدران پدران من در آفریقا، همه اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند. مذهب در حقیقت رهنمون انسانها برای حرکت در مسیر راه راست بوده است.
این رهبر مسیحیت کاتولیک در نیجریه همچنین اظهار کرد: آیتالله محققداماد در این مراسم عنوان کرد که باید علم کلام خود را مورد بازنگری قرار دهیم. این حرفی شکوهمند و شجاعانه است. ما در حقیقت این ایده را گرفتهایم که تفکرات و اندیشههای دینی و مذهبی خود را تمیز کنیم و با وفاداری و نزدیکتر شدن بیشتر به خدا، بتوانیم به بشریت کمک و خدمت کنیم.
وی افزود: مردم دنیای جدید میخواهند، دنیای صلح و تفاهم و برای تحقق این خواسته، بسیاری در حال تلاش هستند. مانند همین افرادی که در این مجمع حضور دارند و البته این مجمع یکی از قدمهای بسیار زیادی است که در سراسر جهان در حال طی شدن است تا بشریت را به سمت صلح رهنمون سازد.
اسقف اعظم اوبایجا ادامه داد: برخی هم در این میان، این تلاشها را بیهوده و بدون اثرات و همچنین عامل هدر دادن زمان و پول میدانند. باید به آنها گفت که باید به این جمع اعتماد کرد و اعتقاد داشته باشیم که این جلسات ادامه یابد که نتیجه آن بدون شک تحقق صلح در جهان خواهد بود. البته نباید تنها به این صحبت کردنها بسنده کنیم؛ بلکه باید عمل و حتی تصمیمات سیاسی اتخاذ کنیم.
علمای اهل سنت از تکفیریها برائت میجویند
در ادامه شیخ مهدی الصمیدعی مفتی اهل سنت عراق با بیان اینکه پیامبر راستگوی ما یاد داده که سلامت و امنیت، بهتر از جنگ است اظهار کرد: حتی یاران و اصحاب خود را از برخورد با مرد یهودی که در مسجد و پیش انظار ادرار کرد، برحذر داشت تا ثابت کند که اسلام به دنبال صلح و از جنگ بیزار است.
مفتی عام اهل سنت عراق در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه مسلمان و یهودی و مسیحی باید با همزیستی در کنار هم زندگی کنند، افزود: عراق به این ترکیب مشهور است. در اکثر جهان و در کشورهای غربی و عربی، این همزیستی وجود دارد؛ اما در عصر کنونی اتفاقاتی افتاده است که نگرانکننده است.
وی ادامه داد: اندیشمندان حاضر در این مجمع، رهبران این اقوام هستند. مسلمانان و مسیحیان به این علما اعتقاد دارند؛ پس باید مواردی بیان شود تا گامهای ما رو به جلو و برای پیشرفت باشد.
شیخ مهدی الصمیدعی، ادامه داد: ما به دنیال امنیت هستیم؛ پس وظیفه این مجمع این است که ضد تکفیر و افراطیها و آنها که قتل را مباح اعلام میکنند، بایستد. برای این امر جانها زیادی را میدهیم و خونهایمان را اهدا میکنیم.
مفتی عام اهل سنت عراق در ادامه با انتقاد از نقشآفرینی قدرتهای غربی در شعلهور بودن جنگ در عراق، یمن و سوریه، اظهار کرد: ما دنبال آن پیروزی هستیم که خدا در پی آن است و امیدوارم این تجمع نتیجهای داشته باشد که آن هم ترویج صلح و امینت و همزیستی در تمامی جوامع است.
شیخ جعفر المهاجر رییس مرکز بهاءالدین العاملی لبنان نیز طی سخنانی در این مراسم، گفت: با نگاه به کنه اسلام و مسیحیت و همچنین گمراهی کنونی حاکم بر جهان، خواهیم دانست که این وضعیت نتیجه جدایی ایمان و دین از تاثیر در سرنوشت ملتهاست که از آن با نام لائیک یاد میشود.
وی افزود: با توسعه عقاید لائیک در جهان، ارزشهایی که خداوند پیامبران را برای ترویج آنها مبعوث کرد، از تأثیرگذاری افتاد. برخی آزادیهای فردی هم نیروهای شر را در جهان آزاد کردند تا ملتها را به سمت پرتگاه ترسناک بکشاند. بنابراین در دنیا مشکلات زیادی وجود دارد که متفکرین و عاقلان را باید نسبت به آنها آگاه کرد.
جعفر المهاجر در ادامه با ابراز تأسف از توزیع ناعادلانه ثروت در دنیا اظهار کرد: بخش زیادی از ملتها زیر خط فقر زندگی میکنند؛ در حالیکه بخش اندکی از مردم، از داشتن ثروت زیادی در رنج هستند.
وی سپس حرص برخی کشورها و قدرتها برای جمعآوری انواع سلاحها را مورد انتقاد قرار داد و گفت: برخی قدرتها آنقدر سلاح دارند که میتوانند با آنها تمام بشریت و حیوانات و گیاهان و درختان زمین را چندین بار نابود کنند، با این حال باز هم به دنبال اسلحهاندوزی هستند و برای خرید سلاحهای جدید ثروت خود را صرف میکنند. آنها فقر و گرسنگی مردم فقیر را رها کردهاند تا با این عمل خود، بخش بزرگتری از مردم را تحت سیطره خود داشته باشند.
رییس مرکز بهاءالدین العاملی لبنان تأکید کرد: صرف نظر از مسایل عقیدتی و اخلاقی و سلوک بشری و اهداف آنها، همه اینها مسایل مشترک بین اسلام و مسیحیت است و آنچه این دو دین را با هم جمع میکند، مسیح (ع) و محمد (ص) است که هر دو در کنار فقرا بودند.
وی گفت: همه معضلات جهان کنونی نتیجه جدایی ایمان و دین از تاثیرات سرنوشت بشر است. باید با همکاری یکدیگر در نجات بشریت سهیم باشیم.
انتهای پیام