ابراهیمی ترکمان:

تمام ادیان، همگرایی را ضرورت زندگی انسانی می‌دانند

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: همگرایی به عنوان ضرورت زندگی انسان است نه تنها این امر بین پیروان ادیان مختلف امری انکار ناپذیر است بلکه در بین پیروان مذاهب هر دین رویکردی ضروری و مورد نیاز است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، ابوذر ابراهیمی ترکمان عصر یکشنبه (۱۶ آبان‌ماه) طی سخنانی در چهارمین مجمع اسلامی – مسیحی که با حضور رهبران و علمای بزرگ مسلمان و مسیحی در سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط زمانی، عنوان اصلی مجمع چهارم "احترام و حفظ کرامت انسانی؛ زمینه ساز صلح و امنیت جهانی" انتخاب شده است. امروز ما گرد هم آمده‌ایم که یکی از مهمترین چالش‌های انسان یعنی معنویت در جوامع اسلامی و رشد و توسعه افراطی‌گری و ترویج اندیشه‌های خشونت‌زا و تروریستی که کرامت انسانی و صلح جهانی را نشانه گرفته است مورد بررسی قرار داده و راهکاری برای رفع این معضلات پیدا کنیم.

وی با اشاره به سخنی از داستایفسکی ادامه داد: این اندیشمند می‌گوید به هر میزان که از افراد بشر متنفر می شوم عشقم به بشریت افزایش پیدا می‌کند. امروز متاسفانه تنفر جهانی از رفتارهای خشونت‌آمیز  برخی از آحاد بشر شدت گرفته اما نباید بگذاریم این تنفر، عشق به بشریت را کم‌رنگ کند. در بسیاری از نقاط جهان شاهد وقوع رفتارهای خشونت‌آمیزی هستیم که هر روز رو به گسترش است و بدتر آنکه آنهایی که مرتکب این جرم می‌شوند می‌خواهند از آموزه‌های دینی بهره ببرند و به نوعی ترویج دین هراسی و تهدید جدی برای حفظ کرامت انسانی باشند و موجب شده‌اند جهان روز به روز از امنیت و آرامش فاصله بگیرد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تصریح کرد: مشکل امروز جهان این است که در عین آگاهی به نوعی دچار جهالت مدرن شده است یعنی نوعی جهل در عصر اطلاعات و عصر دانش به وجود آمده است و منشا پیدایش جهالت، مدرن ندانستن نیست بلکه نشات گرفته از ناباوری به آموزه‌های عقل و خرد است. به تعبیر دیگر جدال بین داشتن و شدن است. آنچه که دین از بشر انتظار دارد شدن است. یعنی انسان باید عادل، ‌ پرهیزگار، دوستدار بشریت و امثال اینها باشد اما امروز افراط گرایی را بشریت دنبال می‌کند که این افراط گرایی نه تنها به صلح نمی‌انجامد بلکه فاصله تا صلح را نیز افزایش می‌دهد.

ترکمان با بیان اینکه امروز دنیا به صلح، ثبات، هماهنگی، امنیت و هم زیستی نیازمند است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تجربیات موفقی در رابطه با موضوع همزیستی مسالمت آمیز اقوام و پیروان ادیان مختلف را در پی دارد و ایده جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری که از سوی رئیس جمهور ایران مطرح شد مورد استقبال جهانی قرار گرفت. پرداختن به این ایده نشان دهنده ضرورت حفظ صلح و امنیت در جهان است. ادیان آسمانی ارزش‌هایی چون عدالت، صلح و هم‌زیستی مسالمت آمیزی را در همه ابعاد زندگی بشر ترویج می‌دهد چرا که این صلح با باطن انسانی سازگار  است و اصل آن از دین به دست می‌آید.

وی تصریح کرد: گفت‌وگوی عادلانه مسیر صلح بین ادیان و دستیابی به راه‌کارهای مشترک به منظور مقابله با رفتارهایی که صلح و امنیت جهانی را به خطر می‌اندازد را فراهم خواهد ساخت. به همین منظور مرکز گفت‌وگو سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران بیش از دو دهه است که نشست‌های علمی و گفت‌وگویی را با اندیشمندان و  رهبران دینی جهان برای دستیابی و شناخت و تفاهم همکاری بین رهبران و پیروان ادیان را دنبال می‌کند و معتقد است که این نشست‌ها و گفت‌وگوها راهکارهایی را برای مقابله با اندیشه‌های تکفیری باید ارائه دهد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که در زمان ما پوشش‌های فردی برای بسط آموزه‌های دینی چندان کامیاب نیست بلکه ایجاد شبکه‌های دینداری و بسط آموزه‌های دینی به صورت گروهی می‌تواند ایجاد جامعه‌ای امن‌، منطقی‌ و توسعه یافته‌تر داشته باشد و در این مسیر پوشش‌هایی از نوع مجمع اسلامی- مسیحی می‌تواند تبدیل به تلاشی گروهی برای بسط مفاهیم دینی، تعالی‌جو و همگرایانه باشد.

وی افزود: همگرایی به عنوان ضرورت زندگی انسان نه تنها بین پیروان ادیان مختلف امری انکار ناپذیر است بلکه در بین پیروان مذاهب هر دین نیز رویکردی ضروری و مورد نیاز است و امیدواریم در این جلسات که به مدت ۳ روز ادامه دارد بتوانیم به جمع‌بندی خوبی برای پاسخ به پرسش های اصلی این مجمع برسیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ آبان ۱۳۹۵ / ۲۰:۱۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95081611431
  • خبرنگار : 71461