معاون اول رییس‌جمهور:

مسئولان تحت تاثیر جوسازی‌ها دلسرد نشوند

معاون اول رئیس جمهور گفت: کارهای بزرگ مدیران بزرگ و با دل و جرات و ریسک‌پذیر می‌خواهد و مدیران نباید تحت جوسازی‌ها قرار بگیرند و نباید دلسرد شویم.

به گزارش خبرنگار ایسنا اسحاق جهانگیری در آئین بهره‌برداری از ماشین ریخته‌گری شماره 5 در فولاد مبارکه اظهار کرد:  فولاد مبارکه نماد صنعتی ایران است. کارهای بزرگی در گوشه کنار کشور در حال اجراست و کشور روند رو به شد و توسعه خود را به سرعت طی می‌کند.

وی با بیان این‌که «جایگاه ایران در حوزه صنعت در دنیا باید جایگاهی فراتر از این وضعیت فعلی باشد» اظهار کرد: این رسالتی است که بر دوش تک تک مدیران صنعتی ایران اعم از بخش خصوصی و بخش دولتی قرار دارد. مدیرانی که دل‌شان برای این کشور می‌تپد و عشق آن‌ها توسعه این کشور است و آرزوی آن‌ها این است که جوانان جویای کار کشور در بخش صنعت، خدمات و بخش کشاورزی زمینه فعالیت و کار فراهم شود.

وی افزود: این علاقه و شرایط بار سنگینی بر دوش مسئولان قرار داده است که این مسیر را طی کنند. به همین دلیل باید برنامه صحیحی برای توسعه کشور داشته باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: با هر فرمولی که بررسی کنیم یکی از بهترین زمینه‌های توسعه کشور صنایع معدنی است. صنایعی که متکی بر منابع طبیعی ایران است. خداوند دو نعمت بزرگ به کشور ما عطا کرده است نعمت انرژی پاک و سالم گاز یکی از این منابع است. بطوری‌که در سطح ذخایر منابع گازی دنیا قرار داریم و در حال حاضر نیز برنامه وسیعی برای توسعه نفت و گاز کشور در نظر داریم.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های اقتصاد مقاومتی این است که انرژی که می‌تواند به ارزش افزوده تبدیل شود به صورت خام صادر نشود بلکه به محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شود. دومین نعمتی که خداوند به ما عطا کرده است تنوع مواد معدنی است؛ اعم از مواد فلزی مانند مس، سنگ آهن و مواد غیر فلزی که هر کدام یک از این مواد معدنی دارای ارزش بالایی هستند. خوشبختانه توسعه شرکت فولاد مبارکه منجر به اندیشه اکتشافات وسیعی در بخش معادن سنگ آهن شد. امروز معادن بزرگی از سنگ آهن شناسایی شده و البته معادن زیادی هنوز شناسایی نشده است.

وی با بیان این‌که «سابقه صنعت فولاد در ایران به دهه 40 بر می‌گردد» افزود: خوشبختانه در حال حاضر نتیجه فعالیت فولاد مبارکه منجر به این شد که امروز در داخل کشور متخصصین توانمندی داشته باشیم. در فولاد مبارکه مهندسین ارزشمندی هستند که هر کدام می‌توانند یک فولاد مبارکه دیگر ایجاد کنند. در شروع به کار فولاد مبارکه کسانی که می‌توانستند به عنوان مدیران اجرایی در این شرکت فعالیت کنند از انگشتان دست کمتر بودند و با منابع مالی محدودی مواجه بودیم. به همین دلیل در آن زمان تعدادی از افراد را برای آموزش به خارج از کشور فرستادیم. اگرچه این امر طبیعی بود؛ زیرا برای اولین بار این اتفاق در کشور می‌افتاد اما در حال حاضر 84 درصد قطعات و تجهیزات فولاد مبارکه از داخل کشور قابل تامین است.

جهانگیری گفت: صنعت فولاد باید با اتکا به منبع نیروی انسانی توانمند و دانشمند، منابع سنگ آهن و منبع گاز توسعه یابد. نه تنها باید برای بازار ایران تولید داشته باشیم بلکه باید برای همه دنیا تولید کنیم. تولیدات فولاد مبارکه در هر مرحله دارای ارزش افزوده است و این شرکت با توانمندی‌هایی که دارد می‌تواند به یک مجموعه بنگاه صنعتی دانش بنیان تبدیل شود. یکی از جهت‌گیری‌های اقتصاد مقاومتی دانش بنیان بودن اقتصاد است. فولاد مبارکه را نیز می‌توان بر اساس دانش بنیان اداره کرد.

وی با بیان این‌که «تحقیق و توسعه باید در بنگاه‌های صنعتی راه خود را پیدا کند» افزود: با اجرایی شدن تحقیقات توسعه هزینه تولید بنگاه‌ها کاهش پیدا می‌کند و آن‌ها دارای قدرت رقابت می‌شوند و به سمت محصولات جدید نیز حرکت می‌کنند اتفاقی که در فولاد مبارکه نیز افتاده است.

وی تاکید کرد: به تمام واحدهای صنعتی می‌گوییم بخشی از محصولات خود را به بازار بین المللی صادر کنند زیرا وقتی بنگاهی به بازار بین‌المللی وصل شد نشان می‌دهد که محصولات آن از کیفیت خوبی برخوردار بوده است. به حدی رسیده که می‌توان آن‌ها را در بازار بین‌المللی عرضه کرد. و اگر شرکت نداشته باشد بازار بین المللی آن را طلب نمی‌کند.

معاون اول رییس‌جمهور گفت: اگر یک ذره در کیفیت و قیمت محصولات خود تعلل کنیم از صحنه رقابت خارج می‌شویم و امروز فولاد مبارکه یک شرکت در طراز بین‌المللی است و به عنوان نماد صنعت کشور در سطح بین المللی مطرح است. در حال حاضر به مدیران فولاد مبارکه افتخار می‌کنیم اما روزی که فولاد مبارکه ایجاد شد خیلی‌ها سعی کردند مدیران مبارکه را بدنام کنند تا نشان دهند کار مقرون به صرفه‌ای انجام نشده است اما امروز ارزش محصولات فولاد مبارکه به 37 میلیون دلار رسیده است و این افتخار نصیب تمام کسانی می‌شود که از ابتدا از فولاد مبارکه شروع به کار کردند.

وی گفت: نیازمند این هستیم که در بخش نفت‌، گاز، فولاد و پتروشیمی صنایع بزرگ در کشور ایجاد کنیم. کارهای بزرگ مدیران بزرگ و با دل و جرات و ریسک‌پذیر می‌خواهد و مدیران نباید تحت جوسازی‌ها قرار بگیرند و نباید دلسرد شویم؛ زیرا این جوسازی‌ها می‌گذرد و یادگاری‌ها چیزی است که برای ملت ایران باقی می‌ماند و فولاد مبارکه برای ایران باقی ماند. مهم این است که مدیران کشور شجاعت داشته باشند و در تصمیم‌گیری کوتاهی به خرج ندهند. ملت ایران انتظار دارند مسئولان کشور را پیش ببرند. می‌توانیم دست روی دست بگذاریم تا کشور دیگری مخازن نفت ما را تخلیه کند و ما هم در داخل دعوا کنیم که درست است یا نه تا وقت ملت را تلف کنیم و کشوری دیگر مخازن نفت ما را ببرد اما یک لحظه تعلل کردن خیانت ملی است. مسئولان نباید دلسرد شوند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 95081309296
  • خبرنگار :