به گزارش ایسنا به نقل از لایو ساینس، این پاتوژنها همچنین میتوانند از بیمار به اقلام مختلف در اتاق بیمارستان مانند حفاظهای کنار تخت منتقل شوند.
این پژوهش در نشست IDWeek 2016 انجام شد. این نشست یک گردهمایی از چندین نهاد است که بر روی بیماریهای عفونی متمرکز شدهاند.
با توجه به آمار ارائه شده از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، عفونت بیمارستانی یک نگرانی رو به رشد در میان تمام جوامع بوده زیرا در آمریکا از هر 25 بیمار بستری در بیمارستان 1 نفر را در روز تحت تاثیر قرار میدهد.
دکتر دوریک اندرسون، استادیار پزشکی در بخش بیماریهای عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی که رهبری این پژوهش را نیز به عهده دارد اظهار کرد: ما میدانیم که میکروبهای خطرناک در بیمارستانها وجود دارد، اما به تازگی شروع به انجام پژوهش درباره چگونگی شیوع و گسترش آنها کردهایم.
محققان برای درک چگونگی گسترش این پاتوژنها، 167 بیمار بستری در بیمارستان را مورد بررسی قرار دادند.
این بیماران در طول سه دوره شیفت جداگانه 12 ساعته از 40 پرستار در بخش مراقبتهای ویژه خدمات بهداشتی دریافت کرده بودند .بر اساس این پژوهش، هر پرستار برای هر شیفت از یک دست گان جدید استفاده میکرد.
محققان در این پژوهش دو بار در روز از گان پرستاران، اتاق بیماران و خود بیمار نمونه برداری میکردند. در مجموع، آنها بیش از 2100 نمونه از گان پرستاران(از جمله آستین، جیب و قسمت جلوی لباس)، 455 نمونه از بیماران و نزدیک به 3000 نمونه از اتاق بیماران (از جمله ترالی، تخت و حفظ کنار تخت)جمع آوری کردند.
آنها سپس این نمونهها را برای بررسی وجود باکتری مورد آزمایش قرار دادند.
محققان با شناسایی گونههای خاصی از باکتریها، قادر به تعیین زمان انتقال باکتری از یک مکان به مکان دیگر در اتاق شدند.
آنها 22 نمونه از انتقال باکتری را کشف کردند که شامل شش نمونه انتقال باکتری از بیمار به انسان، شش نمونه از اتاق به پرستار و 10 درصد انتقال از بیمار به اتاق بود.
این محققان همچنین موفق به شناسایی شش نوع باکتری از جمله MRSA، کلبسیلا پنومونیه و MRSA (باکتری حساس به متی سیلین ) شدند.
به گفته این محققان جیب و آستین گان پرستاران بخشهایی از لباس بودند که بیشترین آلودگی را داشته و همچنین حفاظ کناری تخت نیز از بیشترین آلودگی در کل اتاق برخوردار بود.
محققان در این پژوهش هیچ موردی را نیافتند که در آن باکتری از پرستار به بیمار انتقال یافته باشد. با این حال به باور آنها وقوع این اتفاق محتمل است.
آنها اظهار کردند که وجود باکتری در اتاق ارتباطی با زمان نمونهبرداری در روز نداشته و حتی در زمانیکه اتاق به صورت روزانه نظافت شده بود نیز این باکتریها حضور داشتند.
اندرسون تاکید کرد که سه راه برای کمک به جلوگیری از انتقال این باکتریهای عفونی در بیمارستانها وجود دارد آن هم اینکه پرستاران حتما باید دست خود را پس از برقراری ارتباط با یک بیمار بشویند، آنها باید از دستکش یک بار مصرف و گان در هنگام درمان بیماران مبتلا به عفونتهای خاص استفاده کنند و اتاق باید به دقت و به طور منظم تمیز شود.
انتهای پیام