به گزارش ایسنا، امروز (دوشنبه) جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهور آتی این کشور برگزار و به احتمال خیلی زیاد میشل عون، رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح لبنان به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود.
در این راستا، رژیم صهیونیستی که حزب الله را دشمن خونی خود میداند و از هر فرصتی برای ضربه زدن به این حزب استفاده میکند، هنوز موضع رسمی نسبت به احتمال انتخاب میشل عون، به عنوان رئیسجمهور آتی لبنان نشان نداده است؛ میشل عونی که همپیمان حزب الله است.
برای همین رژیم صهیونیستی نمیتواند حقیقت رسیدن همپیمان حزب الله به پست ریاستجمهوری را نادیده بگیرد و نگران این مساله نباشد. این رژیم میداند که ناچار شدن دشمنان داخلی و منطقهای حزب الله به تسلیم شدن در برابر انتخاب همپیمان این حزب به عنوان رئیسجمهور در سایه تحکیم ائتلاف میان شیعیان در مصون کردن جبهه سیاسی داخلی حزب الله در لبنان نقش دارد؛ جبههای که با استراتژی این حزب درباره دفاع در مقابل اسرائیل و مقابله با خطرات تکفیریها تکمیل و تقویت میشود.
تحلیلگران و کارشناسان اسرائیلی معتقدند که انتخاب میشل عون پیروزی برای حزب الله و خبری ناخوشایند برای اسرائیل است. این کارشناسان و رسانههای اسرائیلی طی روزهای گذشته هیچ فرصتی را برای انتقاد شدید از میشل عون برای تردید در ویژگیهای فردی و گزینههای سیاسیاش از دست ندادند. این کارشناسان نگران کاهش سطح حساب باز کردن اسرائیل بر جبهه داخلی لبنان هستند چرا که به عقیده آنها این جبهه میتواند حزب الله را در سطح داخلی و منطقهای در مقابل اسرائیل محدود کند.
در ادامه نظرات کارشناسان اسرائیلی، روزنامه "اسرائیل الیوم" نزدیک به دولت بنیامین نتانیاهو معتقد است که انتخاب میشل عون به عنوان رئیسجمهور به این معناست که سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان برنده اول است.
نویسندگان این روزنامه معتقدند که انتخاب رئیسجمهور و حتی تعیین نخست وزیر مساله با اهمیتی نیست بلکه مساله مهمتر این است که همپیمان عربستان یعنی سعد حریری، رئیس جریان المستقبل سرش را به نشانه موافقت تکان داد و دیکتههای نصرالله را قبول کرد.
این روزنامه نوشت: موضع مثبت نسبت به انتخاب میشل عون به این معناست که پرچم سفیدی که حریری و عربستان آن را بالا گرفتند به نصرالله و ایرانیها اجازه میدهد یک گام دیگر به سمت تسلیم لبنان در برابر خواستههای این دو بردارند.
این روزنامه در ادامه نوشت: عون رهبری است که بیشترین محبوبیت را در بین مسیحیهای مارونی در لبنان دارد. وی از قدرت سیاسیاش برای ایجاد ائتلاف استراتژیک و درازمدت با حزب الله بهرهبردای کرد و این تحولی در گزینههای مسیحیهای مارونی در لبنان است. برخلاف گذشته که مارونیها به فرانسه و آمریکا امید داشتند و بعدا نیز به اسرائیل عون و مارونیها اکنون سرنوشتشان را به سرنوشت نصرالله و ایران گره زدهاند.
اسرائیل الیوم درباره ارزیابی رایج اسرائیل از تغییر نظر رئیس جریان المستقبل نوشت: این موضع به این معناست که زمان پایین آوردن پرچمها فرا رسیده است. در عراق و سوریه کفه سنگین ترازو به نفع ایرانیهاست و اینها از حمایت روسیه برخوردارند اما آمریکاییها بهتر است اصلا از آنها نامی برده نشود. آمریکا جایگاه خود را در منطقه خالی کرد و دیگر نقش چشمگیری در خاورمیانه ندارد.
این روزنامه نوشت: عجیب است که سعد حریری فراموش کرده که رئیسجمهور در لبنان میتواند برای شش سال باقی بماند و مثل آمریکا سرنگونی نظامی وی بسیار مشکل است. سرنوشت نخست وزیر لبنان نیز مثل اسرائیل به این بستگی دارد که اکثر نمایندگان پارلمان حامی وی باشند. وی این را هم فراموش کرده که میتوان دولت را با تلاشهایی نه چندان زیاد سرنگون کرد. آیا حریری میخواهد در برابر حزب الله و ایرانیها سر تسلیم فرود آورد؟
روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز در گزارشی با عنوان "ژنرال میشل عون خبری ناخوشایند برای اسرائیل" نوشت: چگونه درباره این مساله نظر بدهیم در حالی که کاملا مشخص است که انتخاب میشل عون به منزله فرود آوردن پتکی در سر اسرائیل است. رسیدن میشل عون به پست ریاستجمهوری به وی اختیار تشکیل دولت و مشخص کردن سیاست خارجه را میدهد.
این روزنامه در ادامه نوشت: انتخاب عون موجب تقویت جایگاه ایران در لبنان خواهد بود و دیگر هیچ کسی به خود زحمت این را نمیدهد که از حزب الله بخواهد سلاحش را تحویل دهد. عربستان نیز خشمگین خواهد شد و اسرائیل میزان احتیاطش را در برابر لبنان بالا خواهد برد.
انتهای پیام