در دیدار با فرمانده نیروی انتظامی استان گیلان مطرح شد

تاکید «آیت‌الله مکارم شیرازی» بر نظارت دقیق بر گردشگری

آیت الله مکارم شیرازی گفت: فریضه الهی امر به معروف منهای قانون اساسی، وظیفه دینی و شرعی ما است و قرآن صریحا درباره آن کرارا سخن به میان آورده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار فرمانده و معاونین نیروی انتظامی استان گیلان بر لزوم آموزش امر به معروف و نهی از منکر به ناصحان تاکید و اظهار کرد: آنها باید بدانند که با چه ادبیاتی مردم را امر به معروف کنند که دافعه نداشته باشند و سبب تنفر نشود، خیلی جاها، اثر برنامه مستقیم از غیرمستقیم  بیشتر است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت جغرافیایی سرزمین گیلان بیان کرد: مردم این دیار بامحبت، دیندار و علاقه‌مند به انقلاب و اسلام هستند، اما جاذبه‌های گردشگری هم دارد. می‌دانید که گردشگری‌های امروز ممکن است همراه با مسائلی باشد که که اگر رها باشد سر از خیلی جاها در می‌آورد، لذا نظارت دقیق بر روی گردشگری را می‌طلبد.

این مرجع تقلید افزود: امر به معروف و نهی از منکر در سرزمینی مانند گیلان وجوب مضاعف دارد، به دلیل وضعیت خاص محلی و ثواب مضاعف آن که اگر دقت نشود خدای ناکرده آلودگی‌های زیادی ممکن است ظاهر شود و حیثیت مردم این منطقه را زیر سوال ببرد، لذا هم به خاطر اسلام و امنیت و هم حفظ آبروی منطقه و محل و مردم آن هر چه به این مساله اهمیت دهید ارزشمند است و بدانید که در کارنامه عمل شما در روز قیامت ثبت خواهد شد.

وی  تاکید کرد: لازم است با برنامه ریزی کامل الگویی برای دیگر مناطق شوید، چراکه کنار دریا منحصر به گیلان نیست و مناطق دیگری هم دارای چنین وضعیتی است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به حدیث دیگری بیان کرد: کسی که سنت حسنه‌ای را ایجاد کند، تمام کسانی که به آن در آینده عمل کنند ثواب آنها را هم برای او می‌نویسند و کسانی که سنت غلطی را ایجاد نمایند، گناه کسانی که به آن عمل می کنند نیز برای آنها نوشته می‌شود.

این مرجع تقلید تاکید کرد: سعی کنید شهر گیلان الگویی شود و مصداق سنت حسنه برای تمام مناطق شمال و دیگر مناطقی شود که آسیب پذیر است.

وی ادامه داد: گیلان حوزه‌های علمیه خوب و قابل ملاحظه‌ای دارد؛ لذا سعی کنید تا جمعیت شما روز به روز بیشتر شده و با آموزش قوی‌تر و برنامه بهتر و ادبیات مناسب کاری شود که در رسانه‌ها شما را تحسین کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی یادآور شد: امر به معروف و نهی از منکر قبل از آنکه یک وظیفه شرعی باشد، یک وظیفه اجتماعی و عقلانی است؛ فرض کنید دین نباشد ما باز هم باید امر به معروف و نهی از منکر کنیم چون سرنوشت افراد در جامعه به یکدیگر پیوند خورده است و لذا به عنوان وظیفه عقلانی باید به آن عمل شود و به آنها که آن را خلاف آزادی می‌دانند باید فهماند که اگر خواهان آزادی بی قید و بندی هستند، حساب خود را از جامعه جدا کرده و بروند در بیابان زندگی کنند.

این مرجع تقلید اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر از فرایض مظلوم در محیط ماست. یعنی با اینکه از مهم‌ترین فرایض است، اما حق آن ادا نشده است.

وی  افزود: برخی گمان می‌کنند اثر امر به معروف و نهی از منکر جلوگیری از ارتکاب گناه است، در حالی که از روایات استفاده می‌شود خیلی از مسائل اجتماعی با امر به معروف و نهی از منکر گره خورده است و یکی از آن مساله امنیت است.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به حدیثی از امام باقر (ع) بیان کرد: حضرت می‌فرمایند «دو واجب هستند که ضامن اجرای همه واجبات‌اند که اگر نباشند همه بقیه فرایض یا انجام نمی‌شود یا ناقص انجام می‌شود؛ حلیت کسب مردم در سایه آن است جاده‌ها به وسیله آن امن و امان می‌شود حق الناس در سایه آن به صاحبان حق برمی‌گردد.»

وی ادامه داد: در واقع روح همه دستورات اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است که اگر گرفته شود، دستورات بی‌جان و کم جان می‌شوند؛ لذا امر به معروف و نهی از منکر تنها برای ثواب و جلوگیری از گناه نیست، بلکه مواردی همچون کاهش اختلافات خانوادگی، کاهش پرونده‌های دادگستری و امثال آن در گروی انجام این فریضه الهی است، بنابراین امر به معروف و نهی از منکر یک دستور ساده نیست.

این مرجع تقلید با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر در قانون اساسی جمهوری اسلام نیز آمده، اما تاکنون به آن عمل نمی‌شده است، افزود: پس از سالیان سال بالاخره این ماده قانونی به دولت ابلاغ شد که چه کنند و چگونه با آن معامله کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ آبان ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95080906083
  • خبرنگار : 71461