کشف بیش از 24 میلیارد ریال کالای قاچاق در اصفهان

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان گفت: بازرسان اصناف ‌در شش ماهه ابتدای سال جاری بالغ بر 24 میلیارد و 40 میلیون و 828 هزار ریال کشفیات کالای قاچاق داشته‌اند.

جواد محمدی فشارکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آغاز رسمی اجرای طرح مبارزه با کالای قاچاق توسط بازرسان اصناف اظهار کرد: اصناف از سال‌های گذشته با بازرسی و نظارت بر واحدهای صنفی کار برخورد با کالاهای قاچاق را انجام می‌داد.

وی افزود: در ماده 62 قانون نظام صنفی کشور در دوره قبلی به صراحت اعلام کرده بود که بازرسین اصناف باید با کسانی که کالای قاچاق را نگهداری و یا عرضه می‌کنند، برخورد کنند، اما این ماده در قانون جدید حذف و با پیگیری‌هایی که انجام شد سازمان حمایت از مصرف کننده در حوزه بازرسی به اتاق اصناف تفویض اختیار کرد.

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با بیان اینکه در بخش کالای قاچاق کشفیات خوبی داشته‌ایم، افزود: ‌در شش ماهه ابتدای سال جاری بالغ بر 24 میلیارد و 40 میلیون و 828 هزار ریال بازرسان اصناف کشفیات کالای قاچاق داشته‌اند.

محمدی فشارکی با بیان اینکه بیشتر کشفیات کالاهای قاچاق در بخش اجناس سلامت محور مانند آرایشی، بهداشتی، مواد غذایی و پوشاک بوده است، ادامه داد: همکاران ما این طرح را به صورت شبانه روزی در سطح انبارها و مراکز دپو پیگیری می‌کنند و در صورت مشاهده کالای قاچاق، آن را توقیف و پرونده را برای تعزیرات حکومی ارسال می‌کنند.

وی تصریح کرد: بازرسی اصناف به همراه پلیس آگاهی، تعزیرات حکومتی، بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت تحت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان به ریاست استاندار در زمینه کشف کالاهای قاچاق فعالیت می‌کنند.
 
مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان خاطر نشان کرد: بیشتر کالاهای قاچاق از کشورهای حاشیه‌های خلیج فارس، ترکیه  و کردستان عراق وارد کشور می‌شود.

محمدی فشارکی اضافه کرد: معیار کالای قاچاق نداشتن برگه سبز قدیمی و برگه الکترونیکی که در حال حاضر جایگزین برگه‌های سبز شده است، می‌باشد، اما با این وجود اگر کالا به ظن قاچاق توقیف شود این برگه‌ها توسط گمرک تایید یا رد می‌شود و از گمرک نیز استعلام گرفته می‌شود.

وی گفت: فروشندگانی که از قبل کالایی را خریداری کرده‌اند باید فاکتور داشته باشند و در صورت نداشتن فاکتور خرید، تذکرات لازم به مسئول واحد صنفی داده می‌شود که یا باید آن کالا را عودت و مرجوع کند و یا باید تکلیف آن را مشخص کند و نمی‌تواند آن کالا را در واحد صنفی نگهداری کند. هم‌چنین به این واحدها برای تعیین تکلیف کالاهای قدیمی فرصت داده می‌شود.

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با بیان اینکه طرح مبارزه با کالای قاچاق تا زمانی که قاچاق ریشه کن شود اجرا می‌شود، اظهار کرد: بر اساس این طرح سلسله مراتبی مشخص شده است، در مرحله اول تذکرات لازم توسط اتحادیه‌ها داده شود و اگر لازم باشد ما اقدام می‌کنیم و اگر امکان اجرای کامل طرح را نداشته باشیم، بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و پلیس آگاهی و ... برای اجرای طرح همکاری می‌کنند.

محمدی فشارکی تصریح کرد: در مورد برخوردهای قضایی نیز زمانی که پرونده تکمیل شد به تعزیزات حکومتی ارسال می‌شود و قاضی تعزیرات پس از بررسی پرونده حکم را صادر می‌کند. از ابتدای امسال نیز در بخش کالاهای قاچاق 20 فقره پرونده بالای 50 میلیون تومان را تحویل تعزیرات حکومتی داده‌ایم و بیش از 23 هزار و 910 بازرسی را داشته‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: کالاهای قاچاق کشف شده تحویل سازمان جمع آوری و فروش املاک تملیکی داده می‌شود و پس از اینکه حکم توسط تعزیرات حکومتی صادر شد، توسط اعضا کمیسیون‌های مربوطه این کالاها امحا می‌شود.

به گزارش ایسنا؛ با واگذاری موضوع نظارت بر عرضه کالای قاچاق در واحدهای صنفی به اصناف، طرح برخورد رسمی با عرضه کالاهای قاچاق در واحدهای صنفی از اول آبان ماه سال جاری به صورت رسمی از سوی بازرسان اتاق اصناف اصفهان آغاز شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95080201207
  • خبرنگار :