رییس دانشگاه شهید بهشتی خبر داد

اجرای 12 پروژه مشترک میان ایران و روسیه در سال 2017

رییس دانشگاه شهید بهشتی از ارائه 120 پروژه مشترک میان ایران و روسیه خبر داد و گفت: پس از بررسی‌ها قرار است 12 پروژه انتخاب شود که اجرای آن از سال 2017 آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی روز پنجشنبه، 29 مهرماه در دومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران در روسیه که در باغ نگارستان دانشگاه‌ تهران برگزار شد، با تاکید بر اینکه جامعه علمی ایران و روسیه در شرایط خاصی که تبادل تجربیات و گسترش تبادلات می‌تواند به گسترش علم دو کشور بیانجامد قرار دارد، افزود: از طرف دیگر در هیچ دوره تاریخی از روابط دو کشور هیچگاه سطح همکاری منطقه‌ای در سطح کنونی که می‌توان آن‌را یک همکاری استراتژیک در حل معضلات منطقه دانست، نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه اراده رهبران دو کشور بر توسعه همکاری‌ها استوار شده است، خاطرنشان کرد: ادامه این همکاری می‌تواند در ذوب کردن یخ روابط گذشته در چند هفته قبل میسر افتد. منطقه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم اثرگذار در تمدن جهانی و در برگیرنده ذخایر انرژی جهان است.

طهرانچی با تاکید بر اینکه ایران و روسیه با وجود نزدیکی جغرافیایی رابطه تاریخی و وجوه متعدد فرهنگی ارتباطات و تبادلات علمی مناسبی نداشته‌اند، تاکید کرد: تاریخچه همکاری‌های ما را می‌توان محدود به ربع قرن پس از شوروی دانست؛ چرا که در این دوره ۲۵ ساله گفت‌وگوهایی صورت گرفته و منجر به تنظیم حدود ۳۰ تفاهم‌نامه‌ بین دانشگاه‌ها شده است و در این میان تعداد بسیار کمی منجر به همکاری‌های علمی با دوام شده است.

وی با تاکید بر اینکه شاخص‌های تبیین‌کننده ارتباطات بین دو کشور وضع مطلوبی را نشان نمی‌دهد، یادآور شد: این شاخص‌ها در دو دسته جابه‌جایی نیروی انسانی محقق و همکاری‌های پژوهشی است. به گونه‌ای که در همکاری‌های پژوهشی که انتشار مقالات مشترک است، سهم دو کشور حدود ۲۰ درصد است؛ ضمن اینکه ارجاعات مقالات بین دو کشور دیده نمی‌شود.

رییس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به انجام حدود ۲۰ پروژه علمی مشترک میان ایران و روسیه در ماه‌های اخیر اظهار کرد: این امر حکایت از قابلیت همکاری میان دو کشور دارد و نباید فقط به ۱۲ پروژه‌ای که از میان این پروژه‌ها تصویب شود و در سال ۲۰۱۷ شروع به کار کند، محدود شود.

طهرانچی تاکید کرد: باید تعداد پروژه‌های مشترک دو کشور افزایش یابد و این امر می‌تواند افق‌های جدیدی را در زمینه‌ همکاری‌های علمی ایجاد کند.

وی تاکید کرد:  با توجه به اراده سیاسی بر توسعه همه جانبه روابط در سطح رهبران و مدیریت کلان دو کشور از جمله مناسبات علمی، فناوری و دانشگاهی و همچنین تمایل ذاتی متخصصان به فعالیت‌های بین‌المللی، لازم است تا در درجه اول اقدام به شناسایی موانع و در گام بعد اقدام به رفع آن کرد تا همکاری دو طرف گسترش یابد.

ربیس دانشگاه شهید بهشتی یکی از نتایج مهم و مورد انتظار در همکاری‌های بین دانشگاهی را تولید مشترک مقالات و انتشار آن‌ها دانست که با سیستم‌های ارزیابی امروزی نقش مهمی در رده‌بندی‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها دارد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95072917637
  • خبرنگار : 30057