/رسانه در رسانه/

شکسته شدن سکوت عارف در صدر اغلب روزنامه‌ها

«سواد رسانه‌ای ضرورتی برای مخاطبان امروز» کلیدی‌ترین و «شکست سکوت عارف درباره‌ی انتخابات88» مهمترین موضوعی است که اغلب قریب به اتفاق روزنامه‌های امروز 27 مهر ماه به آن پرداختند.

روزنامه جام جم در گزارشی به مبحث سواد رسانه‌ای در گفتگو با اساتید ارتباطات پرداخته است.

این روزنامه در مقدمه آورده است:

«بسیاری از جوامع توسعه یافته از سال‌ها پیش سواد رسانه‌ای را مد نظر قرار داده و تدریس آن را آغاز کرده‌اند. اما در کشور ما چندی است که این مقوله مورد توجه قرار گرفته و گرچه کمتر کسی است که درباره‌ی سواد رسانه‌ای چیزی نشنیده باشد، اما معمولا تعریف روشن و درستی درباره‌ی این نوع سواد نداریم و از ابعاد و مختصاتش به اندازه‌ی کافی مطلع نیستیم.»

دکتر گیتا علی‌آبادی، رییس دفتر مطالعات و برنامه ریزی مطبوعات در این زمینه مطرح کرده است، به صورت کلی می‌توان سواد رسانه‌ای را درکی دانست که متکی بر مهارت باشد. سواد رسانه‌ای ابزاری است که برای مواجه با انواع رسانه‌ها شکل می‌گیرید اگر شما به عنوان مخاطب سواد رسانه‌ای داشته باشید، می‌توانید به هر پیام و محتوای این رسانه‌ها نگاهی انتقادی داشته باشید و درستی و نادرستی آنها را به کمک الف بای رسانه‌ای تشخیص بدهید.

دکتر حسین افخمی (عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) نیز در این خصوص اظهار کرده است: سواد رسانه‌ای تعاریف متعددی دارد اما به صورت کلی به معنای توانمند کردن شهروندان در ارتباط با رسانه‌ است و این توانمندی در پاسخ به پنج سوال ایجاد می‌شود.

1. این پیام از چه فرایندی عبور کرده است.

2. رسانه‌ای که این پیام را پخش می‌کند چه ویژگی‌هایی دارد و مالکیت آن را چه کسانی دارند.

3. ویژگی‌های خود رسانه  چیست وچه نوع بیانی دارد به عبارتی پیامهای این رسانه چه در قالبها و ژانرهای ارائه می‌شود.

4. رسانه مذکور چه کاربردی دارد و چه گروهی از مخاطبان را در برمی‌گیرد و آیا مخاطب در این گروه جای می‌گیرد ویا خیر.

5. هر پیام از رسانه‌ی مذکور با ویژگی های خاص خودش چه تاثیراتی بر مخاطب خواهد گذاشت.

***

«شکست سکوت عارف درباره‌ی هفت سال پیش»؛ این کلیدی‌ترین و مهمترین موضوعی است که اغلب قریب به اتفاق روزنامه‌ها امروز 27 مهر ماه به آن پرداختند.

به گزارش ایسنا، اکثر روزنامه‌های امروز از جمله روزنامه فرهیختگان، شرق، آرمان،‌افتخار، ایران، آفتاب و اعتماد اظهارات محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید را منتشر کردند که در آن اظهار کرده، باید پرونده حوادث انتخابات 88 بسته شود.

محمدرضا عارف عنوان کرده است:‌ باید جامعه را پس از انتخابات  88 اقناع کرد.

عارف روز گذشته در این خصوص تاکید کرده است:‌ مسائل و مشکلات سال 88 در یک فضا کارشناسی ریشه‌یابی شود و سهم هر فرد، گروه و جریان از حوادث سال 88 مشخص شود. باید پرونده 88 اعم از حصر و زندان‌ها بسته شود چرا که این مسئله به صلاح کشور است و برای اینکه بتوان این پرونده را خاتمه دهیم به فضای کارشناسی برای شناسایی علل و عوامل این حوادث نیاز داریم.

علی مطهری هم درخصوص انتخابات جملات کلیدی را مطرح کرده است. او اظهار کرده است: «نگذاریم دو قطبی 88 را تکرار کنند».

***

برخی روزنامه‌های امروز (۲7 مهر ماه) به تحلیل خبرهایی که درباره رفتن علی جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد وجود دارد و همچنین انتخاب حسین انتظامی به عنوان نماینده مدیران مسؤول در هیات نظارت هم پرداخته‌اند.

در این میان روزنامه کیهان در گزارشی مدعی شده است تا زمانی که نشریات هتاک و زنجیره‌ای از سوی افردای چون کارگزاران که سابقه روشنی در مفاسد اقتصادی و امنیتی دارند پشتیبانی می‌شود، توقیف چند روزه نشریات هتاک چاره کار نخواهد بود. این روزنامه سپس گزارشی انتقادی درباره‌ی نحوه‌ی انتخاب نماینده مدیران مسؤول در هیت نظارت بر مطبوعات منتشر کرده است.

روزنامه آرمان گزارشی تحلیلی از خبرهای مرتبط با استعفای وزیر ارشاد منتشر کرده است. این روزنامه در گفتگویی اختصاصی با عنوان استعفای وزیر ارشاد برگه برنده مخالفان است به گمانه‌زنی‌ها درباره استعفای علی جنتی که چندروزی است حجم گسترده‌ای از فضای رسانه‌ای کشور را به خود اختصاص داده و دقایقی قبل تایید تایید شد، پرداخته است.

این روزنامه همچنین یاداشتی اختصاصی با عنوان «مقایسه استعفای مهاجرانی با جنتی» را منتشر کرده است.

***

روزنامه‌ رسالت در گزارشی به اظهارات رحیم‌پور ازغدی مبنی بر دیکاتوری رسانه‌ غرب پیچیده‌ترین نوع دیکتاتوری است، اشاره کرده است. رحیم پور ازغدی معتقد است آنچه در فضای مجازی نیازمند بودیم گردان‌های آگاهی بخشی بود که در فضای مجازی عرضه شده است. امروز کسانی که وارد مبارزات آزادی بخش می‌شوند خطر را به وجود می‌آورند تا ایجادکنندگان فضای مجازی احساس کنند این خط هیچگاه بر علیه آنان  شکسته نخواهد شد.

***

روزنامه شرق در گزارشی به تازه‌ترین اظهارات غلام حسین کرباسچی شهردار پیشین تهران پرداخته است.

روزنامه شرق در این گزارش آورده است، غلام حسین کرباسچی شهردار پیشین تهران پیشنهاد داد تا افشا کننده املاک نجومی آزاد شود و بعد هم عباس سلیمی نمین را دعوت کرد تا با یاشار سلطانی درباره‌ی اسناد املاک مناظره کند.

او این پیشنهاد را در پاسخ به پیشنهاد سلیمی نمین منتشر کرده است.

عباس سلیمی نمین تحلیل‌گر جریان اصولگرا چندی پیش کرباسچی را درباره املاک نجومی دعوت به مناظره کرده بود. او در جوابیه که به صحبت‌های کرباسچی ارائه کرده بود چنین پیشنهادی را طرح کرد که اکنون با پاسخ شهردار پیشین مواجه شده است.

***

روزنامه شهروند در گزارشی به برنامه «هفت» و شایعات خداحافظی بهروز افخمی از برنامه پرداخته است.

این روزنامه در گزارشی آورده است به نظر می‌رسد مسؤولان شبکه سه مایل به آوردن افراد جدیدی برای اجرای برنامه هفت هستند اما فعلا کسی حاضر به همکاری نشده است.

در مطلبی دیگر از این روزنامه هم بهروز رضوی به عنوان یکی از گویندگان پیشکسوت رادیو از حال بد، رادیو سخن گفته است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۸:۰۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95072716483
  • خبرنگار : 71442