به گزارش ایسنا، چندی پیش تیم ملی هندبال نوجوانان ایران به دلایلی که از سوی فدراسیون مشکلات امنیتی کشور بحرین عنوان شده بود، از اعزام به مسابقات آسیایی بازماند اما حالا تیم ملی فوتبال جوانان ایران به مسابقات آسیایی بحرین اعزام میشود.
حسین دانش کارشناس و پیشکسوت هندبال ایران در گفتوگو با ایسنا، در مورد دلایل اعزام نشدن تیم ملی هندبال نوجوانان به مسابقات قهرمانی آسیایی بحرین، اظهار کرد: با وجودی که در این یکی، دو سال اخیر اردوهای زیادی را برای این تیم داشتیم و حتی برای حضور این تیم در این مسابقات برنامهریزی انجام شده بود ولی سرانجام تیمی از ایران به بحرین اعزام نشد. اینها در حالی است که فدراسیون هندبال آسیا از چند ماه قبل از شروع مسابقات میزبان را معرفی میکند. بنابراین فدراسیون هندبال ایران از کشور میزبان اطلاع داشت و قطعاً باید مجوزهای حضور در مسابقات را یک یا دو ماه قبل از آغاز مسابقات دریافت میکرد.
او ادامه داد: روال کار برای اعزام در همه مسابقات خارجی اینگونه است که اول باید مجوز شورای برون مرزی را دریافت و بعد از آن اقدام به ارسال کپی پاسپورت و اسامی بازیکنان به فدراسیون هندبال آسیا کرد. بنابراین فدراسیون هندبال ایران قطعاً لیستهای امضا شده اعضای بازیکنان را چند ماه قبل از اعزام به این مسابقات در سر برگی که در بالای آن مشخصات مسابقه و نام میزبان نوشته شده را به سازمان ذیربطی که مجوز رفتن و یا نرفتن تیمها را میدهد، ارسال کرده است، اما این که شب آخر اعزام و پای پرواز نوجوانان را فریب میدهند و میگویند این نرفتن به خواسته فلان سازمان و تصمیم آن از بیرون فدراسیون گرفته شده است، خیلی عجیب به نظر میرسد. قطعاً که مجوز شورای برون مرزی را گرفته بودند، یکشبه که نمیتوان برای تیم ملی یک کشور تصمیم گرفت.
کارشناس و پیشکسوت هندبال معتقد است که هیچ سازمان رسمی در شب اعزام، برای نرفتن تیم ملی به بحرین نامه مکتوب به فدراسیون ارسال نخواهد کرد. او در اینباره توضیح داد: ممکن است که فدراسیون در حین مذاکره و گفتوگو با دوستان و آشنایان خود به این نتیجه رسیده باشند، که ممکن است مشکلاتی پیش آید و هر اتفاقی رخ دهد، هواپیما سقوط کند یا در فرودگاه تهران برای بازیکنان مشکلات ایجاد شود؛ اما به نظر من هیچ سازمان رسمی شب آخر مکتوب به فدراسیون هندبال نگفته است که تیم اعزام نشود، که اگر این اتفاق افتاد، چرا مدارک را ارائه نمیکنند حتی اگر شده محرمانه و فقط بگویند فلان سازمان طی نامه شماره فلان خواسته است که تیم اعزام نشود.
دانش تصمیمگیری نرفتن تیم نوجوانان به این مسابقات را در حد اختیار فدراسیون دانست و گفت: از دیدگاه من تصمیم گیری درمورد این قضیه در حد اختیارات خودشان بود. می دانستند که میتوانند نوجوانان را آرام کنند و به شهرستان بفرستند، اما اکنون چه کسی میخواهد خسارات وارد شده را جبران کند؟ همه این مشکلات به عدم مدیریت صحیح در فدراسیون هندبال ارتباط دارد.
وی با بیان این که برنامهریزی اجرایی مسابقات و برنامههای فدراسیون از جمله وظایف دبیر کل یا دبیر اجرایی فدراسیون است، تصریح کرد: در همه فدراسیونها به این گونه است که دو، سه ماهه اول و آخر هر سال دبیر فدراسیون باید برای برنامهریزی اجرایی مسابقات و برنامههای فدراسیون اقدام کند. تمام برنامهها اعم از برنامهریزی برای اردوهای تیم ملی، تمام مسابقات داخلی ، تقویم مسابقات خارجی، تامین منابع مالی و حضور در لیگ برتر هندبال از وظایف دبیر اجرایی فدراسیون است.
دانش یکی از بزرگترین معضلهای لیگ برتر کنونی را این گونه مشکلات عنوان کرد و گفت: یکی از معضلاتی که لیگ هندبال ما دچار آن شده، همانند عقب افتادن زمان برگزاری لیگ و یا تغییرات در برنامهها به این سبب است که دبیر اجرایی فدراسیون هندبال به موقع با تیمهای حاضر در لیگ جلسه نگذاشته است. مگر میشود که در یک سازمان نیمه رسمی، یک سازمان غیر رسمی دیگر با نام سازمان لیگ ایجاد کرد. چند نفر در داخل فدراسیون هندبال تصمیم گرفتند که لیگ در چه تاریخی برگزار شود، که این موارد در آییننامههای اجرایی نیامده است. بر اساس چه قوانینی، تصمیمات شخصی در برگزاری مسابقات لیگ صورت میگیرد؟
او ادامه داد: قبلاً همه چیز در آییننامهها نوشته شده و مکتوب شده است. هر ساله برای برنامهریزی و زمانبندی مسابقات لیگ، باید تیمهایی که سال قبل در لیگ حضور داشتند و همچنین دو تیم دسته یک که صعود کردهاند به صورت حضوری به فدراسیون بیایند تا آییننامه و مقررات به آنها ابلاغ شود. همچنین در این مذاکرات حضوری فدراسیون از وضعیت تیمها و بودجه و شرایط حضور آنها در مسابقات مطلع شود، باشگاهها نیز پیشنهادات خود را ارائه میکنند و در نهایت تمام این موارد صورت جلسه میشود و همه آن را امضا میکنند و در نهایت تعداد تیمها و زمان برگزاری لیگ مشخص میشود.
دانش با بیان اینکه عدهای در فدراسیون هندبال برنامهها را به سود خود پیش میبرند، گفت: رییس پیشین فدراسیون آقای مهدوی فرد بزرگی در هندبال کشور بود، هست و خواهد بود، ولی این که چه کسانی در این یک سال و دو سال گذشته او را مدیریت کردند و راه فدراسیون را تغییر دادند، مهم است.
کارشناس و پیشکسوت هندبال خاطر نشان کرد: رحیمی رییس اسبق فدراسیون، بارها با تیمها تماس میگرفت، پیگیری و رایزنی میکرد تا بتواند آنها را در لیگ نگاه دارد ولی رییس و دبیر کنونی در مهمترین تاریخها در ایران نبودند، برای برنامهریزی مسابقات جلسه نگذاشتند و از بالا به پایین نگاه میکردند. تیمهای هندبال درآمد زیادی ندارند، مثل فوتبال نیستند که هر روز پخش تلویزیونی داشته باشند و بایددر هر دوره لیگ تیمها را با لابی کردن در هندبال نگه داشت.
وی در ادامه افزود: اکنون نمیتوان تنها گفت که چرا تیم ملی نوجوانان به بحرین نرفته است؛ بلکه باید در کنار آن گفت پول سالن هندبال کجا میرود؟ چه کسی اکنون در فدراسیون هندبال تصمیم گیری میکند که برنامهها یکی پس از دیگری لغو میشود؟ مشکلات فدراسیون هندبال اینهاست.
او در انتها از وزیر ورزش و جوانان خواست تا برای رسیدگی به مشکلات فدراسیون هندبال اقدام کند و در این مورد، گفت: اکنون تنها چند نفر انگشت شمار در فدراسیون هستند و کسی از بیرون فدراسیون به سرپرست فدراسیون مشاوره نمیدهد. این معضل بسیار بزرگی است. وزارت ورزش و جوانان باید به این موارد ورود کند و آقای وزیر باید برای رسیدگی کلی به فعالیتهای فدراسیون هندبال دستوراتی بدهد.
انتهای پیام