به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که اقدام اخیر روسیه در استقرار موشکهای اسکندر با قابلیت حمل کلاهک هستهای در منطقه کالینینگراد در همسایگی لیتوانی باعث نگرانی و تشویش در این کشور شده است.
با این حال اطمینان دادن ناتو از بابت تقویت حضورش در این کشور حوزه بالتیک به این معنی است که رای دهندگان لیتوانی بیشتر از هر چیز نگران وضع اقتصادی هستند تا امنیت. یکی از وعدههای اصلی بسیاری از کاندیداهای انتخابات اشتغال زایی و افزایش دستمزدها بوده است.
این در حالی است که لیتوانی که تنها 9 / 2 میلیون نفر جمعیت دارد با مشکل مهاجرت کارگران به ویژه به انگلیس برای دریافت دستمزدهای بالاتر رو به رو است.
از زمانی که لیتوانی در سال 2004 به اتحادیه اروپا پیوست تقریبا نیمی از 370 هزار کارگر لیتوانیایی ساکن خارج این کشور به انگلیس رفتهاند.
در سالهای اخیر انگلیسیها نیز از بابت حضور مهاجمان اروپای شرقی در کشورشان نارضی بودهاند و این یک فاکتور تاثیرگذار در رای دادن آنها به بریگزیت بوده است.
نظرسنجیها نشان میدهد دو حزب در انتخابات لیتوانی شانه به شانه هم رقابت میکنند و حزب چپ گرای متعلق به آلگرداس بوتکویسیوس، نخست وزیر این کشور 6 / 15 درصد آرا را کسب میکند.
حزب میانه رو موسوم به ائتلاف سبزها و روستاییان لیتوانی (LPGU) براساس نظرسنجیها 14 درصد و محافظه کاران حزب اتحادیه سرزمینی 7 / 13 آراء را کسب میکند.
انتظار میرود 5 تا 8 حزب بتوانند آستانه پنج درصدی برای ورود به پارلمان را کسب کنند واین موجب پیچیدهتر شدن مذاکرات تشکیل ائتلاف خواهد شد.
بوتکویسیوس که 57 سال دارد وعده افزایش هرچه بیشتر پایه دستمزد و حقوقهای کارکنان دولت را داده است اما قانون کار جدیدی که استخدام و اخراج کارمندان را آسانتر کرده باعث کاهش برتری حزب او شده است.
انتهای پیام