مامک هاشمیحبیبآبادی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر مصرف کمتر میوههای تابستانی اعم از هندوانه، آلو، توتفرنگی در فصل سرما به دلیل آنکه سردی را تشدید میکنند، افزود: بهتر است از میوههایی با طبع گرم همچون انجیر، سیب و موز استفاده کرد.
وی با اشاره به برودت هوا در فصل پاییز عنوان کرد: پوشش نواحی حساس بدن مهمترین عامل در جلوگیری از بروز سرماخوردگی به حساب میآید.
وی نواحی حساس و پراهمیت بدن را سر، پشت و کمر عنوان و اظهار کرد: این نواحی باید با کلاه و شال پوشیده شوند، اما متأسفانه به لحاظ جانیفتادن فرهنگ استفاده از شال و کلاه در فصل پاییز مردم از آن استقبال نمیکنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، غذاهای مورد استفاده در دوران سرماخوردگی را خوراکیهای گرم و مرطوب همچون سوپ و انواع آشها دانست و تصریح کرد: بهتر است از غذاهای خشک مانند برنج و کتلت گوشت کمتر استفاده شود.
هاشمیحبیبآبادی توصیه کرد: شیر گرم به همراه عسل، گلاب و مقداری زنجبیل نوشیدنی گرمی است که افراد میتوانند در فصل سرما مورد استفاده قرار دهند. همچنین دمکرده گل گاوزبان، دارچین، هل و آویشن بسیار موثر است.
وی درباره تصورات مردم از سرماخوردگی گفت: ممکن است مردم یک آبریزش بینی ساده، سینوزیت، عفونت لوزه و ... را سرماخوردگی تلقی کنند، اما سادهترین شکل سرماخوردگی آب ریزش بینی و گاهی خارش و سوزش در حلق است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به چرب کردن بینی با روغن بنفشه و کنجد برای کاهش خارش در بینی در حین سرماخوردگی عنوان کرد: بهتر است مردم اجازه دهند سرماخوردگی سیر طبیعی خود را طی کند.
هاشمیحبیبآبادی، بهترین دارو برای درمان سرماخوردگی را استراحت عنوان و اعلام کرد: در کنار استراحت، بوخور بابونه هم موثر است.
وی با اشاره به خشک بودن آب و هوای همدان و فرارسیدن فصل پاییز توصیه کرد: افرادی که دارای پوست خشک بوده و اگزمای پوستی دارند مواضع خشک را روغن بزنند.
انتهای پیام