نماینده مرودشت درخواست کرد

درآمدهای گردشگری تخت‌جمشید به تخت‌جمشید برگردد

نماینده مرودشت در مجلس با تشریح مشکلات تخت‌جمشید،‌ از دولت درخواست کرد درآمدهای گردشگری تخت‌جمشید به تخت‌جمشید برگردد تا مشکلات این اثر ثبت‌جهانی شده برطرف شود.

محمدمهدی برومندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با تاکید به اینکه تخت‌جمشید هرگز فرونشست نخواهد کرد افزود: تخت‌جمشید به عنوان مهم‌ترین اثر ثبت جهانی جمهوری اسلامی ایران و به عنوان مهم‌ترین اثر تاریخی که در بین آثار داخلی کشور، بیشترین بازدیدکننده داخلی و خارجی را دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

او ادامه داد: در سال‌هایی که گذشت، تخت‌جمشید در قالب یک ردیف بودجه‌ای که آثار ثبت جهانی در آن قرار داشتند دیده می‌شد. همه این آثار یک ردیف داشتند و این مبلغ بین همه آن‌ها تقسیم می‌شد. ما از آقای نوبخت و رئیس سازمان میراث فرهنگی دعوت کردیم به تخت جمشید آمدند، نهایتا برای نخستین بار در بودجه سال 94 ردیف مستقلی برای تخت‌جمشید و پاسارگارد اختصاص پیدا کرد.

وی گفت: متاسفانه به دلیل فقر منابع بودجه‌ای کشور و کسری شدید بودجه، 10 میلیارد تومانی که برای تخت‌جمشید درنظر گرفته شده بود، در سال 94 تحقق پیدا نکرد و نزدیک به دو میلیارد تومان را اختصاص دادند، در بودجه 95 هم 9 و نیم میلیارد تومان دیده شده که هنوز اختصاص پیدا نکرده است.

برومندی متذکر شد: الان زیرساخت‌های لازم برای گردشگری تخت‌جمشید فراهم نیست؛ اثری که مهم‌ترین اثر کشور است و باید زیرساخت‌های گردشگری فراهم باشد. تخت‌جمشید یک موزه باز است، اما زیرساخت‌های گردشگری‌اش فراهم نیست. ما از دولت درخواست داریم درآمدهای گردشگری تخت‌جمشید را به خود تخت‌جمشید برگردانند. میزان درآمدهای گردشگری استان فارس، مبلغ قابل‌توجهی است. درآمدهای گردشگری استان فارس در سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان بوده ولی متاسفانه این پول را به استان فارس برنگرداندند. اگر همین پول را به ما برگردانند، بسیاری از مسائل و مشکلات تخت‌جمشید حل و فصل می‌شود.

نماینده مردم مرودشت اضافه کرد: مساله دیگر،‌ درآمدهای مالیاتی استان فارس است که به خزانه پرداخت می‌شود. در قانون داریم که اگر مالیات بیشتری از عدد تعیین‌شده به خزانه رود، باید برای توسعه عمرانی آن استان هزینه شود. علی‌رغم اینکه ما همواره مالیات بیشتری از سقف تعیین‌شده پرداخت کرده‌ایم در این مهم هم به استان فارس توجه نمی‌شود و تخت‌جمشید همواره با غفلت مواجه شده است.

او با اشاره به تشکیل هیات‌امنای تخت‌جمشید نیز گفت: هیات‌امنای تخت‌جمشید مشخص است، دو سال است که جلسه هیات‌امنا می‌خواهد تشکیل شود،‌ اما دولت توجه نمی‌کند که اگر هیات‌امنا تشکیل داده، جلسه آن‌ها هم باید تشکیل شود. هنوز اختلاف وجود دارد که چه کسی باید رئیس هیات‌امنا باشد و آیا حکم رئیس هیات‌امنا را معاون رئیس‌جمهور امضا کند یا رئیس جمهور؟ سر اختلافات اینچنینی در کشور گرفتار شده‌ایم و ادعا داریم که باید درهای کشور را به روی گردشگران باز کنیم و درآمدهای گردشگری، صنعت بدون دود را افزایش دهیم. وقتی دو سال است هیات‌امنای تخت‌جمشید تشکیل نشده، چگونه می‌توانیم به مسائل میراث فرهنگی کشور توجه کنیم و چقدر باید نسبت به این مسائل بی‌توجه باشیم؟ چقد اختلافات باید باعث شود که تخت‌جمشید مورد بی‌توجهی قرار گیرد؟

برومندی در مورد مسائلی که درباره فرونشست تخت جمشید مطرح می‌شود توضیح داد: تخت‌جمشید هرگز فرونشست نخواهد کرد. تخت‌جمشید بر روی کوه قرار گرفته. یعنی هخامنشیان کوه را تراشیده‌اند و این اثر ماندگار را روی کوه ساخته‌اند. لذا تخت‌جمشید دچار نشست نخواهد شد. اما دغدغه‌ای که وجود دارد این است که اطراف تخت‌جمشید زمین‌های بسیار مرغوب کشاورزی است که سالیان سال، متعلق به افراد این منطقه است و از طریق آن ارتزاق می‌کنند. به دلیل خشکسالی‌هایی که در کشور و استان فارس حاکم است و عمق چاه‌ها پایین‌رفته، منابع آب به شدت پایین رفته است. پایین رفتن سفره‌های زیرزمینی می‌تواند موجب فرونشست زمین شود. منطقی‌ترین کار این است که دولت، زمین‌های اطراف تخت‌جمشید را خریداری کند و در راستای توسعه گردشگری از این زمین‌ها استفاده کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95071005720
  • خبرنگار :

برچسب‌ها