پاسخ این پرسش را مینا اسدی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علومپزشکی ساوه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، میدهد و نخستین عوارض افزودنهای غیرمجاز به نان را بروز بیماریهای قلبی و عروقی بیان میکند.
وی جوش شیرین را یکی از افزودنیهایی عنوان کرد که به نان اضافه میشود و گفت: جوش شیرین باعث بروز کمخونی، پوکی استخوان، افزایش جذب فلزات سنگین از جمله سرب و جیوه و ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بویژه در کودکان و زنان میشود.
به گفته اسدی، افزودن جوششیرین به نان باعث جلوگیری از تکمیل فرآیند تخمیر شده و در نتیجه باعث ابتلای افراد به بیماریهای معده و روده میشود.
وی افزود: نانهای حاوی جوششیرین به دلیل بالا بردن میزان سدیم میتوانند موجب افزایش فشارخون شوند. جوهر قند یا بلانکیت که برای سفیدشدن نان استفاده میشود، میتواند باعث ایجاد دیابت و سرطان شود.
این کارشناس تغذیه در ادامه به ارزش غذايی نانهاي سبوسدار اشاره کرد و گفت: ارزش غذایی نانهای سبوسدار(نانهای تیره) نسبت به نان تهيه شده از آرد سفيد بيشتر است، زیرا نانهای سبوسدار دارای فیبر، مواد معدنی مثل آهن و منیزیم و ویتامینهای گروه "ب" است.
به گفته وی، سبوس مانع جذب سريع قند و چربی مواد غذایی شده و در کنترل قند خون و پيشگيري از ديابت و چاقی مؤثر است. مصرف نان سبوسدار باعث پيشگيري از بروز سرطان و بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود.
اسدی اظهار کرد: سبوس گندم آلودگيهاي محيط روده را پاکسازي کرده و موجب درمان و پيشگيري از يبوست ميشود.
وی تصریح کرد: نان به عنوان قوت غالب، پای ثابت سفرههای ایرانی است و باید نسبت به سلامت و کیفیت آن توجه بیشتری داشته باشیم، اما متاسفانه افزودنی سرطانزای موجود در نان تهدیدی برای سلامت مردم است.
انتهاي پیام