مدیرتعاون روستایی خوزستان تاکید کرد:

ضرورت توسعه زیرساخت‌های کشاورزی در خوزستان

مدیر تعاون روستایی خوزستان گفت: اگر دولت تسهیلات بانکی در اختیار شبکه‌های تعاونی استان قرار دهد، می‌توانیم علاوه بر تولید محصولات کشاورزی و حمایت از کشاورزان، به ایجاد اشتغال بیشتر در استان کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، هرمز خواجوی در نشست خبری که امروز، 7 شهریورماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: باید از بحث ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه کشاورزی در جهت حمایت از تولید بیشتر، حمایت شود و تسهیلات کم‌بهره‌ای از سوی بانک‌ها در اختیار شبکه‌های تعاونی استان قرار بگیرد تا شاهد توسعه این زیرساخت‌ها در استان باشیم.

 وی افزود: برای اولین بار در کشور سیلوی بتنی با ظرفیت 30 هزار تن و با اعتبار 10 میلیارد تومان را در دزفول احداث کردیم که احداث این سیلو، کمک شایانی به توسعه زیرساخت‌های استان در بحث نگهداری گندم می‌کند.

 خواجوی تصریح کرد: برنامه داریم اگر تسهیلات بانکی در اختیار شبکه‌های تعاونی قرار بگیرد، 4 سیلوی بتنی دیگر با ظرفیت مجموع 120 هزار تن را در شهرستان‌های دیگر استان احداث کنیم.

 وی گفت: یکی از اساسی‌ترین مشکلات استان کمبود سردخانه، سیلو، صنایع تبدیلی و فرآوری و ... است که باید از این زیرساخت‌ها در استان حمایت شود زیرا اگر این مهم صورت نپذیرد، استان دچار مشکلات اساسی در این زمینه‌ها خواهد شد.

 خواجوی ادامه داد: گندم خوزستان در محدوده 30 تا 40 روز برداشت می‌شود و باید در این مدت زمان محدود، محصولات خریداری و در سیلوها نگهداری شوند تا مشکلی برای محصول به وجود نیاید و از ترافیک حضور ماشین‌ها در شهرها جلوگیری شود؛ در این زمینه مراکز روباز نیز ایجاد شده که به عمل خرید، سرعت می‌بخشند و به کمک سیلوهای مسقف می‌آیند.

 وی افزود: اگر این زیرساخت‌ها که شبکه تعاون روستایی ایجاد کرده در استان وجود نداشت، در فصل برداشت گندم و ذرت، خوزستان دچار بحران و مشکلات فراوانی در این زمینه می‌شد که این مسأله بیانگر نقش جدی تعاون روستایی در خوزستان است.

 خواجوی با اشاره به ظرفیت و زیرساخت‌های لازم برای حمایت از بخش کشاورزی استان گفت: خوزستان 280 هزار تن ظرفیت انباری و سیلوی مسقف دارد. همچنین حدود یک میلیون تن نیز ظرفیت روباز داریم که به تسریع در خرید گندم و ذرت و سایر محصولات در فصل برداشت کمک شایانی می‌کنند.

 رشد 44 درصدی خرید تضمینی گندم

 مدیر تعاون روستایی خوزستان ادامه داد: 27 کارخانه ذرت خشک‌کنی در استان به تعاون روستایی تعلق دارد و همچنین 23 کارخانه بوجاری نیز وجود دارد که به کمک کشاورزان می‌آید تا محصولات برداشت شده خود را بوجاری کنند.

 وی با اشاره به رکورد خرید گندم در سال 95 توسط شبکه تعاونی‌های روستایی خوزستان عنوان کرد: امسال بیش از یک میلیون تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد که این میزان خرید نسبت به سال گذشته رشد 44 درصدی داشته است.

 خواجوی تصریح کرد: حدود 300 هزار تن کود در سال توسط شبکه تعاونی‌های استان در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که این مسأله یکی از مؤلفه‌های اساسی تولید مناسب محصول است و باید مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی و شبکه‌های تعاونی استان قرار بگیرد.

  وی در خصوص توزیع ارزاق و مایحتاج روستائیان عنوان کرد: سوخت مورد نیاز روستائیان استان نیز از طریق شبکه تعاونی به آن‌ها رسانده می‌شود و همچنین به بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر از روستائیان در خوزستان به ازای هر نفر 7.5 کیلوگرم آرد تعلق می‌گیرد و در مجموع حدود 9 هزار تن آرد در ماه میان جمعیت روستائیان استان توزیع می‌شود.

 خواجوی درباره وظایف حمایتی از تشکل‌های تعاونی عنوان کرد: توانمندسازی این تشکل‌ها در زمینه‌های مختلف، حمایت از نظر تسهیلات بانکی و حمایت‌های حقوقی در مراجع قضایی و حسابرسی عملیاتی و بررسی سال مالی این تشکل‌ها از وظایفی است که در راستای حمایت از تشکل‌های تعاونی انجام می‌گیرد.

 وی گفت: یکی از پتانسیل‌هایی که تشکل‌های تعاونی در استان دارند، بحث پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه به کشاورزان است که این اقدام در زمینه خرید بذر، کود، سم و ... کمک شایانی به آن‌ها می‌کند.

 خواجوی تصریح کرد: این تشکل‌ها پولی را از اعضاء دریافت می‌کنند و در زمانی که کشاورز به آن نیاز دارد، در اختیار کشاورز قرار می‌دهند و در این زمینه سالانه 50 تا 60 میلیارد تومان از محل این صندوق به کشاورزان استان وام داده می‌شود.

 وی اظهار کرد: دولت در نظر دارد به جای خرید تضمینی، محصولات را با قیمت تضمینی خریداری کند، به گونه‌ای که محصول در زمان خرید، همزمان در بورس به فروش برسد و اگر قیمت فروش در بورس بیش از نرخ در نظر گرفته شده دولت باشد، تمام مبلغ آن به کشاورز داده می‌شود اما اگر نرخ فروش محصول کمتر از نرخ تصویب شده باشد، دولت مابه‌التفاوت مبلغ محصول را به کشاورز پرداخت می‌کند.

 هیچ بدهی و تأخیری در پرداخت مطالبات کشاورزان نداریم

 خواجوی تصریح کرد: شبکه تعاون روستایی استان 240 هزار تن ذرت و حدود 15 هزار تن جو را به صورت قیمت تضمینی از کشاورزان استان خریداری کرده است و در بحث پرداخت مابه‌التفاوت‌ها تأخیراتی با توجه به شرایط اقتصادی دولت به وجود آمده اما ما به عنوان سازمان تعاون روستایی هیچ بدهی و تأخیری در پرداخت مطالبات کشاورزان نداریم.

 مدیرتعاون روستایی خوزستان عنوان کرد: تعاون روستایی خوزستان تنها به بحث نظارت و امور حاکمیتی می‌پردازد و از جمله سازمان‌هایی است که کار تصدی‌گری در استان انجام نمی‌دهد.

 وی با اشاره به اشتغال بیش از 1300 نفر در تعاونی‌های خوزستان عنوان کرد: علاوه بر 1300 نفری که به صورت مستقیم در شبکه تعاونی خوزستان مشغول به کار هستند، در فصول برداشت و خرید محصولات بیش از 500 نفر دیگر نیز به صورت فصلی جذب و مشغول به کار می‌شوند.

 خواجوی تصریح کرد: خرید تضمینی گندم، جو، ذرت، کلزا و برنج و خرما و سایر محصولات و دانه‌های روغنی توسط شبکه تعاونی استان انجام می‌گیرد و اگر کشاورز نتواند محصول خود را با قیمت مناسب در بازار به فروش برساند، بر اساس قانون به لحاظ حمایت از کشاورز محصول آن خریداری می‌شود.

 فعالیت 243 تشکل تعاونی در خوزستان

 وی گفت: 243 تشکل تعاونی در استان وجود دارد که دارای بیش از 260 هزار عضو هستند و در زمینه‌های مختلف مانند تعاونی‌های روستایی، زنان و ... فعالیت می‌کنند و کارهای مختلفی را از قبل، حین و پس از تولید بر عهده دارند.

 خواجوی با اشاره به خرید 35 درصد از سهام کشت و صنعت شهید رجایی عنوان کرد: این کشت و صنعت در وضعیت رکود قرار داشت که پس از خریداری این سهام علاوه بر اینکه تمامی نیروهای آن حفظ شد، 40 نیروی جدید نیز در بخش‌های مختلف آن به کار گرفته شد، به گونه‌ای که اکنون بیش از 200 نفر در آن مشغول به کار هستند.

 مدیرتعاون روستایی خوزستان ادامه داد: این کشت و صنعت در سال 94 حدود 12 میلیارد تومان سود خالص داشته و با توجه به افزایش تولیدات آن، امسال پیش‌بینی می‌کنیم بیش از 15 میلیارد تومان سود خالص داشته باشد.

 وی گفت: تعاون روستایی خوزستان در بحث احداث زیرساخت، خرید تضمینی و تولید گندم و بذری در رتبه اول کشور قرار دارد و عملکرد مناسبی را در این زمینه‌ها از خود به نمایش گذاشته است.

 خواجوی با اشاره به پروژه‌های این سازمان در هفته دولت عنوان کرد: علاوه بر احداث اولین سیلوی بتنی کشور در دزفول با ظرفیت 30 هزار تن، دو انبار 4 هزار تنی در شوشتر به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین فروشگاه زنجیره‌ای در حمیدیه، سایت اداری سوسنگرد و کارگاه خیاطی در اندیمشک از دیگر پروژه‌هایی هستند که در هفته دولت بهره‌برداری می‌شوند.

 انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95060104670
  • خبرنگار :

برچسب‌ها