به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نیروی زمینی ارتش افغانستان به دلیل عدم پشتیبانی کافی هوایی به شدت دلخور است چرا که در صحنه نبرد تلفات سنگینی را از شبه نظامیان متحمل میشود.
یکی از فرماندهان پلیس مرزی در "کنر" گفت: سه هفته قبل دو تن از چهار نیروهای پلیس ما به دلیل درگیری با شبه نظامیان طالبان زخمی شدند و پنج روز طول کشید تا آنها را به بیمارستان برسانیم. حتی برخی اوقات یک هفته هم طول کشیده که نیروهای زخمی را به بیمارستان ببریم چون هلیکوپتر نیست تا زخمیها را منتقل کند.
"توری هندرسون"، فرمانده نیروهای هوایی آمریکا در کابل گفت: چالش ما در حال حاضر نیروی انسانی است. هواپیما هست اما خلبان نیست. این که هواپیما بخریم آسان است اما سختترین کار پیدا کردن و آموزش دادن خلبان است.
عبدالوهاب وردک، فرمانده نیروی هوایی ارتش افغانستان گفت: 130 هواپیما کم است. مشکل خلبانهای آموزش دیده هم هستند که به تعداد همین هواپیما هم نیستند.
آمریکا در سال گذشته میلادی چند فروند جنگنده پیشرفته برای افغانستان تامین کرد چون به دنبال خروج نیروهای آمریکایی از این کشور است. اما مشکل اصلی آموزش نیرو و خلبان ماهر است که بتواند از عهده هدایت پروازی جنگنده A-29 و هواپیمای ترابری C-130 بر آید.
این نگرانیها در حالی مطرح شده که تعداد عملیات هوایی ارتش افغانستان دو برابر شده و از 10 هزار و 60 مورد در سال 2014 به 22 هزار و 260 مورد در سال گذشته میلادی رسیده است.
همچنین تعداد عملیات نیروی هوایی ارتش آمریکا در افغانستان از 13 هزار مورد در 2014 به 6000 مورد در سال گذشته میلادی کاهش داشته است.
یکی از خلبانهای افغان در این باره گفت: تعداد ما کم است و برخی اوقات ساعت پروازی ما از 7 صبح تا 18 به وقت محلی است. این مساله ما را خسته کرده است.
در سال گذشته میلادی هم 9 جنگنده مفقود شدند. در سال جاری میلادی هم دو هلیکوپتر می 17 با وجود آنکه خلبانهایشان بسیار خبره و کارکشته بودند، گم شدند.
با وجود آنکه داوطلبان زیادی برای شرکت در کلاسهای خلبانی ثبت نام کردهاند اما داشتن مهارت برای انگلیسی صحبت کردن و همچنین سواد داشتن از ملزومات است. بسیاری از مقاطعه کاران خارجی به داوطلبان کمک میکنند.
دیوید هیکس، فرمانده عملیات آموزش نیروی هوایی ائتلاف در افغانستان گفت: آموزش نیروها در افغانستان امری سخت است که مدتها به طول میانجامد. این داوطلبان جوان هستند.
انتهای پیام