به گزارش خبرنگار ایسنا، زهتابوند، دانشجوی رشته دامپزشکی در ابتدا گفت: میخواهم صحبتهایم را با یک آرزو که برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری است؛ آغاز کنم و آن این است که اگر کسی در 60 سال آینده بخواهد به دستاوردهای علمی دست پیدا کند، نیازمند فراگیری زبان فارسی باشد.
وی با تاکید بر اینکه تشکلهای دانشجویی جزو بهترین محلها برای پژوهش و آموزش هستند، افزود: باید از این تشکلها حمایت بیشتری صورت گیرد و اگر میخواهیم یک فضای پرنشاط علمی داشته باشیم، باید از انجمنها و تشکلها حمایت شود و هر چیزی سر جای خودش قرار گیرد.
زهتابوند با تاکید بر اینکه دانشجویان نمونه نخبه علمی هستند، گفت: برای دانشجویان نمونه هم باید مانند نخبگان ورزشی تسهیلات در نظر گرفته شود. در حال حاضر همگان شوق ترک کردن کشور را دارند و افرادی که تاکنون در کشور ماندهاند، اگر حمایت شوند میتوانند کارهای بسیار بزرگی انجام دهند.
وی افزود: باید شیوهنامهای تعریف شود تا بر اساس آن دانشجویان نمونه قادر باشند از تسهیلاتی که به آنها ارائه میشود، درست استفاده کنند.
میتوان به نخبگان به عنوان چاههای نفت آینده نگاه کرد
در ادامه بهمن یوسفی که در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مشغول به تحصیل است، با تاکید بر اینکه داشتن توسعه پایدار بدون مشارکت نخبگان امکانپذیر نیست، گفت: میتوان به نخبگان به عنوان چاههای نفت آینده نگاه کرد. باید برای جذب نخبگان به عنوان اعضای هیات علمی در دانشگاهها مراکزی ایجاد شود تا جذب نخبگان به صورت جداگانه انجام پذیرد.
از دانشجویان کارشناسی ارشد به عنوان کارگر علمی استفاده میشود
همچنین مهرداد فروزنده که به نمایندگی از دانشجویان نمونه مقطع کارشناسی ارشد صحبت کرد، گفت: در بعد آموزشی این نیاز احساس میشود که اساتید با حساسیت بیشتری جذب شوند. اینکه فردی که فقط تعهد دارد به عنوان استاد جذب شود، کفایت نمیکند و این مساله به ناکجاآباد ختم خواهد شد. ما در کنار تعهد به تخصص نیز نیازمندیم. برخی اساتید از دانشجویان کارشناسی ارشد به عنوان کارگر علمی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه دولت باید از پژوهش حمایت کند، افزود: باید به سمت پژوهش کاربردی پیش برویم و ارتباط صنعت و دانشگاه قویتر شود. باید فضای امن برای انجام فعالیتهای سیاسی و فرهنگی جایگزین فضای امنیتی شود.
فروزنده در ادامه در مورد مطالبات دانشجویان نمونه از دولت گفت: دانشجویان نمونه درخواست دارند که به بنیاد ملی نخبگان بدون اما و اگر معرفی شوند. همچنین معضل همه دانشجویان و خانوادههای دانشجویان سربازی است. عاجزانه خواهش دارم که موضوع سربازی را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به بحث بورسیههای غیرقانونی گفت: من در سال 91 نزدیک به یکسال از رتبه کنکور خود اطلاع نداشتم و به عنوان دانشجوی ستارهدار محروم از تحصیل بودم و اکنون به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب شدم. نباید اجازه دهیم دانشگاه جای سیاسیکاری، باندبازی و غیره باشد.
انتهای پیام