ابداع روشی نوین در درمان فیستول‌های مثانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

به همت اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روش نوین کم‌تهاجمی درمان فیستول‌های مثانه (فیستول‌های وزیکوواژینال) با موفقت در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انجام شد.

به گزارش ایسنا، این روش نوین درمانی با همکاری دکتر ملیحه کشوری، دانشیار گروه اورولوژی و دکتر داریوش حمیدی علمداری، استادیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیمارستان امام رضا(ع)، با موفقیت انجام شده است.

تاکنون 20 بیمار با استفاده از این روش درمانی تحت درمان قرار گرفته‌اند و نتایج این روش که برای نخستین بار انجام شده در قالب مقاله در مجله معتبر «اورولوژی آمریکا» به چاپ رسیده است .

چاپ این مقاله در این نشریه موجب شد که بانوی پزشک آلمانی که از این بیماری رنج می‌برد برای درمان به بیمارستان امام رضا(ع) مشهد مراجعه کند.

دکتر ملیحه کشوری، فوق تخصص اورولوژی زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درباره روش ابداعی به کار گرفته شده برای درمان فیستول‌های مثانه اظهار کرد: در این عمل با استفاده از خون بیمار، پلاکت‌ها و فیبرین گلو استخراج شده از خون در داخل فیستول مثانه بیمار تزریق می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در شیوه‌های متداول عمل به صورت جراحی باز و به مدت سه ساعت و نیم انجام می‌شود و بیمار پس از عمل باید دو هفته دوران نقاهت را با درد و خونریزی طی کند، خاطرنشان کرد: در این روش نوین درمانی عمل به مدت 15 دقیقه انجام می‌شود و بیماران مشکلات پس از عمل جراحی باز را ندارند.

کشوری در خصوص نوع این بیماری گفت: این بیماری از بیماری‌های اورولوژی زنان است؛ به این شکل که فیستول‌هایی در مسیر سیستم ادراری در سیستم ژنیتال بیمار ایجاد می‌شود که خود را به صورت ریزش مداوم ادرار در فرد نشان می‌دهد. این عارضه برای بیمار بسیار نگران کننده است و موجب کاهش کیفیت زندگی می‌شود.

دکتر حمیدی، عضو هیات علمی گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز در این زمینه عنوان کرد: ‌در این روش با گرفتن 60 سی‌سی خون از بیمار پلاکت‌ها و فیبرین گلو استخراج شده از خون در داخل فیستول مثانه بیمار تزریق می‌شود. در این تزریق فرآورده خونی از خون خود بیمار استفاده می‌شود و هیچ فرآورده خارجی در این میان وجود ندارد و هیچ عارضه‌ای برای بیمار نداشته که این خود نیز در ایجاد آرامش بیمار بسیار مهم است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ تیر ۱۳۹۵ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 95040114806
  • خبرنگار :