به گزارش ایسنا ـ منطقه چهارمحال و بختیاری، مجید رضازاده 23 تیرماه در سفر به شهرکرد در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان از تغییر رویکرد سازمان بهزیستی از بیماریابی غیر فعال به بیماریابی فعال طی دو سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در گلوگاهها، مشاوران ژنتیک به سراغ زوجها رفته و برای آنها مشاوره ژنتیک را انجام میدهند.
وی همچنین از غربالگری اختلالات ژنتیک در دبیرستانهای کشور خبر داد و افزود: پس از انجام این طرح در مدارس، شناسنامهای در اختیار آنها قرار داده میشود تا در هنگام ازدواج موثر واقع شود.
رضازاده با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه، مشاوره غربالگری ژنتیک قبل از ازدواج به صورت اجباری اجرایی خواهد شد، تاکید کرد: 2500 پزشک آموزش دیده در این امر در سطح کشور برای خدمترسانی وجود دارد و زیرساختها برای اجرای این قانون فراهم است.
وی با اشاره به اینکه حوزه پیشگیری، استراتژیک مهم بهزیستی محسوب میشود، تصریح کرد: پیشگیری از معلولیت و آسیبهای اجتماعی دو هدف اصلی حوزه پیشگیری سازمان بهزیستی است.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی افزود: برای رسیدن به این دو مهم لازم است به سه سطح سلامت جسم، سلامت روان و سلامت اجتماعی پرداخته شود.
وی به مداخله بهزیستی در امر پیشگیری از تولد نوزادهای معلول در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در همین راستا غربالگری شنوایی، غربالگری تنبلی چشم و مشاوره ژنتیک در سطح کشور با جدیت دنبال میشود.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی با اشاره به پیشگیری از تولد 400 نوزاد معلول، تصریح کرد: در صورت تولد این نوزادان هزینههای مالی و روانی گزافی بر جامعه و خانوادهها تحمیل میشد.
رضازاده با بیان اینکه هدف در سال 95در حوزه پیشگیری رسیدن به غربالگری بیش از 90 درصد نوزادان است، گفت: خوشبختانه چهارمحال و بختیاری در سال گذشته با وجود کمبودها و مستهلک بودن دستگاههای غربالگری توانست بیش از 90 درصد، پوشش غربالگری نوزادان را داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: در سال جاری دستگاههای غربالگری مستهلک در این استان نوسازی و کمبود دستگاهها جبران خواهد شد.
رضازاده از شناسایی 15 هزار نوزاد ناشنوا در سطح کشور خبر داد و گفت: در سال گذشته، یک میلیون نوزاد در کشور غربالگری شنوایی شدند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته نیز سه میلیون کودک سه تا شش سال در 30 هزار پایگاه غربالگری شنوایی شدند.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی در ادامه با اشاره به اهمیت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، گفت: به منظور ارتقاء سلامت اجتماعی، در حال سرمایهگذاری هستیم.
وی افت سرمایههای اجتماعی را علت عمده آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: عواملی چون کاهش اعتماد عمومی و کاهش فرهنگ راستگویی باعث افت سرمایههای اجتماعی میشود.
رضازاده راهاندازی پاتوقهای گفت و گو در مدارس، ترویج رفتار مدنی در کشور و گسترش پایگاههای سلامت را از جمله اقدامات بهزیستی در راستای ارتقاء سلامت اجتماعی برشمرد.
وی با اشاره به وجود دوهزار و 200 مرکز درمان اعتیاد در سطح کشور، خاطرنشان کرد: 600 هزار نفر از خدمات درمانی بهزیستی برای ترک اعتیار بهره میبرند.
انتهای پیام