100 هزار تن تولید مازاد گوشت سفید در مازندران

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی تولید و توزیع مرغ و تخم مرغ استان مازندران گفت: 100 هزار تن تولید مازاد گوشت مرغ در مازندران وجود دارد.

عطاالله حسن زاده در گفت وگو با ایسنا در برشماری سیاست های امسال اتحادیه مرغداران مازندران گفت: مدیریت تولید، مشوق های صادراتی و توسعه تعاونی ها از مهم ترین برنامه های اتحادیه مرغداران مازندران است.

وی بیان کرد: این اتحادیه با هدف مشارکت و همکاری فعالان صنعت مرغداری در تدوین استراتژی کلان در سال 64 تاسیس شد.

حسن زاده بیان کرد: اتحادیه شرکت های تعاونی مرغداران استان مازندران در طی 29 سال فعالیت خود توانست 16 شهرستان استان را تحت پوشش خود قرار دهد و به عنوان یک نهاد صنفی در تصمیم گیری های اقتصادی استان تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی تولید و توزیع مرغ و تخم مرغ استان مازندران از 14 شرکت تعاونی تولیدی از شهرستان های گلوگاه، ساری، قائم شهر، سوادکوه، بابلسر، جویبار، آمل، بابل، امیرکلا، محمودآباد، نور، نوشهر، تنکابن و چالوس تشکیل می شود، اظهار کرد: با سرمایه گذاری های صورت گرفته و تولید قابل توجه، مازندران نقش کلیدی در تامین پروتئین و امنیت غذایی نسبی در کشور به خود اختصاص داده است و این مهم به عنوان یکی از شاخص های اقتصادی استان مازندران یاد می شود.

حسن زاده خاطرنشان کرد: این اتحادیه با توجه به زیرساخت های صنعت مرغداری در استان و همچنین تدوین برنامه منسجم کاربردی در جهت رشد این صنعت، توانسته در تصمیم گیری های کلان کشور نقش به سزایی را ایفا کند و همگام با شرکت های تابعه چشم انداز های بلندتری را در پیش رو داشته باشد.

وی در برشماری عملکردهای محوری اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی تولید و توزیع مرغ و تخم مرغ استان مازندران بیان کرد: در اتحادیه، تهیه و توزیع و کنترل کیفی نهاده های دامی از قبیل علوفه دامی، ذرت، سویا و جوجه یک روزه  از موارد مهمی است که در دستور کار قرار داده ایم.

حسن زاده با بیان اینکه اتحادیه در جهت کاهش هزینه تولید و ایجاد راهکارها و بسترسازی برای افزایش نظام بهره وری بهره بردار گام بر می دارد، افزود: درصدد ایجاد امنیت تولید و امنیت سرمایه جهت جلوگیری از ضرر و زیان به این صنعت هستیم.

حسن زاده در برشماری چالش های صنعت مرغداری مازندران اظهار کرد: کمبود نقدینگی مرغداران، عدم حمایت کافی از صادرات محصولات، عدم هماهنگی بخش آموزش و تحقیقات، عدم وجود سیستم آماری و اطلاعاتی دقیق و کم رنگ بودن نقش اتحادیه و تعاونی های تابعه آن در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها از چالش های پیش روی صنعت مرغداری مازندران است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی تولید و توزیع مرغ و تخم مرغ استان مازندران خطاب به مرغداران مازنی بیان کرد: باید ظرفیت تولیدی مرغ استان را بسته به شرایط بازار کشور مدیریت کرد مدیریت تولید را در دستور کار خود قرار داد.

وی افزود: مدیریت تولید به این معنا نیست که تولید کاهش پیدا کند یا در مقاطعی قطع شود بلکه تولید بسته به شرایط بازار و نیاز مصرف کشور سامان دهی می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران تصریح کرد: این سیاست موجب تولید پایدار می شود و تعداد بحران های مربوط به تولید مرغ را در کشور کاهش می دهد.

وی از مرغداران مازندرانی خواست برای تولید خود مجوزهای لازم را کسب کنند و افزود: دولت در زمان بروز بحران  از مرغداری هایی که مجوز تولید دارند حمایت می کند.

مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی تولید و توزیع مرغ و تخم مرغ استان مازندران از همکارانش خواست که در سامانه ثبت جوجه ریزی عضو شوند و مجوز های لازم را از شرکت های تعاونی شهرستان محل سکونت خود دریافت کنند تا در صورت متحمل شدن زیان های ناخواسته بتوانند از دولت مطالبه قانونی داشته باشند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در برشماری ظرفیت های تولیدی مرغ گوشتی مازندران گفت: مازندران در 5 دوره پرورش 11 درصد نیاز کشور به مرغ گوشتی را تامین می کند.

حسن زاده گفت: اتحادیه مرغداران مازندران تولید درون گرا جهت ارتقای بهره وری، کاهش هزینه تولید و توسعه و اصلاح سازی تولید را در دستور کار خود قرار داده است تا در کنار توسعه کمی رشد کیفی نیز داشته باشد.

وی مهم ترین مشکل دو سال گذشته تولید گوشت سفید استان را سرریز تولید دانست و خاطرنشان کرد: راه حل این مشکل مدیریت صد درصدی تولید است تا براساس نیاز کشور تولید رقم بخورد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران گفت: ضرر و زیان دو سال گذشته مرغداران مازندرانی باعث وابستگی بیشتر آن ها به بانک شد که نتیجه ای جز کمبود نقدینگی در برنداشته است.

وی با بیان اینکه سامانه ثبت جوجه ریزی جهت مدیریت بحران تا به الان موفق عمل کرده است، گفت: با توجه به ظرفیت های قانونی و ابزارهای تولید و همکاری اداره کل دامپزشکی و معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، سامانه ثبت جوجه ریزی عملکرد مثبت 80 درصدی داشته است و امسال نیز مدیریت تولید را اولویت اصلی برای مدیریت بحران قرار داده ایم تا در سال 95 بتوانیم جلوی ضرر و زیان مرغداران را بگیریم.

وی افزود: با توجه به آمارهای به دست آمده در سال 94، 7 درصد کاهش تولید داشتیم که نتیجه مدیریت تولید در ثبت سامانه جوجه ریزی بود.

این مسئول در برشماری سیاست های امسال اتحادیه مرغداران مازندران گفت: مدیریت تولید، مشوق های صادراتی و توسعه تعاونی ها از مهم ترین برنامه های اتحادیه مرغداران مازندران است.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 100 هزار تن مازاد تولید استان وجود دارد که با ارتقا بهره وری و کاهش هزینه تولید حضور در بازارهای منطقه امری دست یافتنی است.

این مسئول مشوق های صادراتی را عامل تاثیرگذار در توسعه صادرات مرغ مازندران دانست و گفت: تا به الان مشوق های صادراتی پرداخت نشده و امسال پیگیری، تخصیص و پرداخت آن به صادرکنندگان از اولویت کاری اتحادیه است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در بخش دیگری از سخنانش به توسعه تعاونی ها اشاره کرد و گفت: اصلاح ساختار و تصحیح شرایط فیزیکی مرغداری ها جهت ارتقای بهره وری بهره برداران در سال جاری به اجرا در خواهد آمد.


 
انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ تیر ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 95040110849
  • خبرنگار :

برچسب‌ها